PokerNews Film Review

PokerNews Film Review 0001

Wat is er nu fijner dan een betaalbaar sit en go'tje te spelen met daarnaast nog een filmpje aan, op je televisie. Het antwoord is simpel; het spelen van een sit en go'tje met daarnaast een poker! film op je televisie. Maar zijn er uberhaupt naast Rounders wel (goede) poker films? Dat is iets wat ik de komende weken (hopelijk samen met jullie) ga proberen uit te zoeken.

Elke week zal ik een andere poker (gerelateerde) film kijken om er vervolgens een oordeel/review over te schrijven, maar dit wil ik natuurlijk niet zelf doen, want met 1 mening heb je geen rating. Daarom zal ik elke week van te voren aankondigen welke film ik ga kijken en proberen er een torrent linkje bij te zoeken, zodat ook jullie de film kunnen zien en we met z'n allen een goed beeld van een film kunnen schetsen.

Ik heb alvast een beginnetje gemaakt met de film "House of Games". Ik kan me nog herinneren dat ik voor het eerst over deze film te horen kreeg op een Nederlands film forum. Daar werd mij verteld door een actief forum lid, dat als ik van poker hield dat ik toch zeker deze film eens een keertje moest kijken. Hoge verwachtingen had ik dus, maar soms is het niet eerlijk om die te hebben voordat je de film ziet, dus verwacht geen rounders (naar mijn mening een film die het poker leven, van voor het internet tijdperk, het meest realistisch neerzet) zal ik maar zeggen.

PokerNews Film Review 101


Titel: House of Games

De regisseur: David Mamet

Acteurs:Joe Mantegna, Lindsay Crouse, Lilia Skala, Ricky Jay

Studio: Orion

Tijdsduur: 102 minuten

Land van afkomst: USA

Leukste Quote: Mike(Joe Mantegna):"You're not miffed at us, are ya?"

Verder heeft de film nog een Golden Globe nominatie en heeft het 4 andere festival awards gewonnen.

De film gaat over een psycholoog/schrijver die net een succesvol boek heeft uitgebracht. Het lijkt erop dat ze alles in haar leven heeft, maar toch weet ze geen voldoening uit haar werk te halen. Totdat ze opeens oog in oog staat met één van haar patienten die $25,000 aan gok schulden heeft en zelfmoord wil plegen. Uit een soort van schuldgevoel besluit ze hem te helpen en gaat ze naar het kaarthuis waar de jongen nog geld schuldig is.

Daar treft ze de schuldeiser aan die een deal met haar maakt waarin zij hem moet helpen tijdens een poker game. Hij legt haar uit wat tells (fysieke bewegingen die bijvoorbeeld informatie over je poker hand weggeven) zijn en vraagt haar om te letten op één van zijn tegenstanders die een bepaalde tell heeft als hij bluft.

Ze raakt geintrigeerd doort het werk van deze man en besluit hem te volgen om later een boek over haar evaringen te kunnen schrijven. Helaas neemt hier de film een wending wat poker betreft en en kun je meer vergelijkingen vinden met een film als Matchstickmen met Nicolas Cage.

Hier hou ik het bij wat betreft de verhaallijn, omdat ik niet te veel wil weggeven over de film, zodat je nog wel kunt genieten van het verhaal en de vele verassingen en wendingen van het plot, die ik overigens vaak goed en leuk vond uitgewerkt (met de gedachte dat deze film in 1987 is gemaakt).

Al met al vind ik dit een goede film, maar verwacht niet een poker spectakel, daarvoor moet je zover ik nog weet (hopelijk komt daar dus binnenkort verandering in) toch bij Rounders en de T.V. series zijn als High Stakes Poker. Ik hoor jullie namelijk al denken na het lezen van deze samenvatting "Vet, een film over een psycholoog die gaat reizen met een pokerspeler om samen met behulp van hun kennis over tells miljoenen te gaan verdienen" Dit is dus zeker niet het geval. Na het eerste half uur van de film wordt er geen poker meer gespeeld, maar ik denk ook niet dat we van elke film kunnen gaan verwachten dat de hele film alleen maar over poker zal gaan (zoals wel het geval is voor nieuwe films als High Roller en Aces of Lucky You). Wel zullen er wat poker termen in terug komen, maar in de zin van als iemand het niet meer ziet zitten dat hij/zij op "tilt" is.

Wat betreft het acteren moet ik zeggen dat ik dat toch wel redelijk matig vond op bepaalde momenten. Ik vind het karakter van de hoofdrol speelster ook helemaal niet boeiend. Ze heeft vrijwel geen emoties in haar gezicht of in haar stem en ik vind haar soms bijna een robot. Overigens vond ik het einde van deze film erg sterk. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Volgende week gaan we een kijken naar de klassieke film Cincinatti Kid uit 1965. Deze film werd geregisseerd door Norman Jewison en heeft Steve McQueen als Eric Stoner in de hoofdrol.

In de film is de Kid (Steve McQueen) de beste en koelbloedigste pokerspeler van de stad. Maar om zijn roem definitief te vestigen zal hij toch eerst The Man (Edward G. Robinson) moeten verslaan.

Veel kijkplezier en tot de volgende keer!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen