Ingezonden Stuk

Ingezonden Stuk 0001

PokerNews deed een oproep in het nieuws. We vroegen jullie om je ervaringen op papier te zetten en het verslag naar ons op te sturen. Uit de inzendingen van de afgelopen week hebben we het stuk van Edmé gekozen.

Vanaf deze week krijgt iedere inzender van een gepubliceerd origineel stuk een handgedrukt PokerNews T-shirt! Klim dus in de pen of grijp je toetsenbord en verdien dat vette shirt! En vergeet natuurlijk niet je adres erbij te zetten, kleding via e-mail sturen is ons nog niet gelukt!

Veel leesplezier, volgende week kan jouw verslag op de site staan, en wellicht loop jij dan ook in een PokerNews T-shirt! Stuur je verhaal naar nl@pokernews.com !

De bad beat. Een slechte klap. Het forum staat er vol mee. Mensen die hun goede kaarten gekraakt zien worden door minder kaarten. Een bad beat wordt dan ook gedefinieerd als een verlies in welke de verliezende speler "vroeg" in de hand betere winstkansen heeft ten opzichte van de speler die uiteindelijk de hand wint. Iedereen kent het wel: Je gaat all-in met je koningen en iemand anders maakt een straat met JT, of je gaat all-in met ATo en wordt geklopt door 45s. Ontelbare voorbeelden.

Maar ja, je hebt bad beats en je hebt "minder spelinzicht" denk ik dan. Is het nog steeds een bad beat wanneer je raise gecalld wordt en je op de flop dan maar all-in gaat en dan wordt gekraakt door twee paartjes of tips? Ik weet zeker dat op de lage limieten ook veel meer bad beats voorkomen dan op hogere limieten of toernooien met een hogere buyin, simpelweg omdat (de grote meerderheid van) deze spelers op hoge limieten een veel breder strategiepakket hebben dan iemand die lage limieten speelt.

Moet je je azen maar meteen all-in knallen als je geraised wordt? Goede kans dat ze een keer gekraakt worden hetgeen weer een reden is voor een forumpost. Een goede speler probeert uit zijn hand de maximale opbrengst te halen. Wat maakt het uit als iemand anders je straat kraakt door een full-house te maken op de river met zn paartje 2-en op of dat je azen een keer gekraakt worden? Zolang je maar scherp en goed blijft spelen en je aanpast aan de omstandigheden zijn dit normaalgesproken winstgevende situaties. Het niet constant all-in gaan met goede kaarten is op termijn veel winstgevender dan continu met pocket rockets op die all-in button rammen. Je krijgt namelijk meer callers mee, die je vervolgens door goed spel van hun geld afstand laat doen. Ik zie dan ook veel liever forum posts waarin een hand (desnoods met AA), goed gespeeld wordt en er maximale value uitgehaald wordt.

Hoe komen dan toch al die bad beats hier op het forum? Er zijn toch wel een paar redenen voor. Ten eerste zijn er (vooral op lage limieten) spelers die nagenoeg alles callen. Die kraken wel eens goede kaarten, maar overall: voeg ze toe aan je buddylist, want ze leveren je op termijn zeker de nodige dollars op. Ten tweede moet je je goede hand kunnen wegleggen. Het folden van een premium hand is ook een kunst. Zo heb ik volgens mij nog geen post gezien van iemand die AA weglegt op de flop, turn of river, hetgeen van meer inzicht getuigd dan het all-in gaan ermee voor de flop. De derde reden voor de overkill aan bad beats is omdat deze onthouden worden en je je frustratie wilt delen en de keren dat je zelf de bad beat uitdeelde of een keer veel geld won met goede kaarten niet lang in je geheugen blijft steken en het vaak niet waard is heir gepost te worden. Tot slot: it's poker. Goede kaarten worden gekraakt. Azen door 56s, en op nog vele andere manieren. Get over it, move on, play on!

In het verleden heeft de redactie stukken ontvangen die al eerder op andere sites waren gepubliceerd, al dan niet in het forum. PokerNews staat garant voor originele content en kan zelfs in de problemen komen door het herplaatsen van al op andere sites gepubliceerde stukken. Bij voorbaat dank voor jullie medewerking.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen