Ingezonden Stuk

Ingezonden Stuk 0001

PokerNews deed een oproep in het nieuws. We vroegen jullie om je ervaringen op papier te zetten en het verslag naar ons op te sturen. Uit de inzendingen van de afgelopen week hebben we het stuk van Frank gekozen. Veel leesplezier, volgende week kan jouw verslag op de site staan! Stuur het naar nl@pokernews.com!

Dat poker 'booming' is dat weten we hier allemaal wel, maar dat het supporten van pokerspelers ook in opkomst is missen de cash-gamers misschien. In grote multi-table tournaments, maar ook in sommige sit & go's wordt erg actief gerailed. Een teken dat pokernews steeds meer iets weg krijgt van een 'grote familie'.

Tijdens de laatste editie van de Ray's Weekly in het kader van de MCOP-tickets, werd ik voor het eerst serieus geconfronteerd met actieve railers. Wel eerder had ik zelf meegekeken bij vrienden, pokernewsers of celebs, maar nooit echt actief gechat of zo. Bij Ray's was het echter anders. Nadat ik eerst zelf uit het toernooi werd geknikkerd bleef ik kijken bij wat vrienden (Dylan, Rabbiej, Kiwiman, mark018). Naarmate het toernooi vorderde werden de all-ins steeds luider en luider bejubeld bij winst. Zodra de spelers hun kaarten open op tafel 'gooide' werd de chat bestookt door railers die riepen welke kaarten op tafel moesten komen. Althans de meeste dan, sommige mensen houden juist een omgekeerd bijgeloof aan en roepen die kaarten die de tegenstander moet/kan hitten.

Het enthousiasme werd alleen maar groter en groter en het leek wel of steeds meer kijkende mensen werden aangestoken tot het railen. Aan de final table leek het wel een strijd om leven of dood. De railers roepen de te hitten kaarten en roepen 'justice' als de kaart wint die favoriet was preflop. Of omgekeerd uiteraard als je poker door een andere bril bekijkt, toch Dylan. Naast de pokerstrijd komt langzaam ook de voorkeur van voetbalclub te voorschijn. Er ontstaat een 020-kamp en een 010-kamp, terwijl enkele zich afzijdig houden of gewoon op een andere basis blijven door railen. Het gevolg is een alleen nog maar heftigere railstrijd, waardoor er zelfs sfeer kan komen in een online toernooi.

Tot zover Ray's Weekly, want daar bleef het beperkt tot een onderlinge strijd van pokernews-spelers, maar zodra je daar buiten komt kan het er nog heviger aan toe gaan. Zo kreeg ik vandaag (24-10-2006) voor het eerst te maken met 'rail hooligans'. Het begon in één van de 180 mans sit & go's van PokerStars met een buy-in van $4+0,40. Even daarvoor had PumpItUp007 zich naar de overwinning geknokt en een leuk bedrag van 216 dollar bij laten schrijven op z'n bankroll.

Nu was het Rabbiej die zich een weg had gebaand naar de final table. Met enkele swings van een 4e plek tot plaats nummer 15e was ie het laatste uur doorgekomen, om met amper 2x de big blind als 9e aan te schuiven aan de final table. Daar zag hij echter eerst twee spelers verdwijnen alvorens hij zelf echt in actie kwam. Luid aangemoedigd door enkele andere pokernews-members dubbelde hij een paar keer en kwam terug tot een speelbare positie.

Elke gewonnen all-in werd steevast begeleidt door de verschillende, "nice nice", "yeah!!" e.d. in de chat. Met nog een andere Nederlander aan de tafel en nog vijfman left ontstaat langzaam een 'wij' tegen 'de rest' sfeer aan tafel en Rabbiej probeert zijn medespelers gerust te stellen door de railers te vragen in het Engels te chatten. Als er langzaam maar zeker nog wat spelers verdwijnen en er drie spelers over zijn waaronder de twee Nederlanders is het tij niet meer te keren.

Het is oranje boven, maar vooral pokernews boven alles in de chat. PumpItUp blijft maar roepen dat er hier een 2 uit 2 komt voor pokernews. Als Rabbiej een paar leuke potten pakt, lijkt het wel alsof er alcohol in het spel is bij de railers, want de gemiddelde voetbalwedstrijd zou volgens de algemeen geldende richtlijnen al zijn stilgelegd.

Als helaas onze Haagse vriend het veld moet ruimen en Rabbiej heads-up komt tegen een Amerikaan, gaan de railers los. Rabbiej staat flink achter, maar hij heeft niks meer te verliezen. De virtuele dealer krijgt ondertussen een spoedcursus Nederlandse schuttingtaal en spreekkoren. Onze fish uit de States lijkt geïmponeerd, want binnen de kortste keren staat hij mijlen ver achter. De chat is al een redelijk euforische stemming en niets lijkt Rabbiej van de zege te kunnen houden. Zelfs als de tegenstander nog een keer terug komt is er niet veel aan de hand. Een paar handen later mag hij huiswaarts met een troostprijs van $144.

De chat is ondertussen ontploft en het volkslied wordt nog net niet de chatbox ingeknald, maar gefeest wordt er wel. En ik moet zeggen met railers wordt het een stuk leuker om poker online te volgen, maar ook voor de desbetreffende spelers moet het aangenaam zijn. Dus ik zou zeggen, kom op rail zo nu en dan een mede pokernewser. Bij winst blijft het in elk geval nog lang onrustig in de chatbox.

Tot zover mijn belevingen als railer, nu maar hopen dat ik snel weer een beetje op niveau ga pokeren, zodat mensen ook voor mij rond de virtuele tafel staan.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen