Ingezonden Stuk

Ingezonden Stuk 0001

PokerNews deed een oproep in het nieuws. We vroegen jullie om je ervaringen op papier te zetten en het verslag naar ons op te sturen. Uit de inzendingen van de afgelopen week hebben we het stuk van Frank gekozen.

Iedere inzender van een gepubliceerd origineel stuk krijgt een handgedrukt PokerNews T-shirt! Klim dus in de pen of grijp je toetsenbord en verdien dat vette shirt! En vergeet natuurlijk niet je adres erbij te zetten, kleding via e-mail sturen is ons nog niet gelukt!

Veel leesplezier, volgende week kan jouw verslag op de site staan, en wellicht loop jij dan ook in een PokerNews T-shirt! Stuur je verhaal naar nl@pokernews.com !

Verslaafd!

Pokerverslaafd, wie is het niet, althans, dat is wat er klinkt in de wandelgangen van het pokernewsforum als je zo tussen de regels doorleest. Niet dat het mij iets uitmaakt, integendeel zelfs, ik vind het reuze gezellig. Maar met al dat gedoe met politie invallen en dergelijke weet ik niet of het bevorderlijk is.

Ik snap ook wel dat het topic "Je bent verslaafd als…" een grapje is, maar toch zegt het iets dat zo'n topic geopend wordt. Ik heb het op verschillende fora meegemaakt en er zit wel iets van verslaving in, maar niet dwangmatig, het komt gewoon uit verveling of uit interesse, derhalve vat ik het ook niet als negatief op.

Ik ben eigenlijk ook niet van plan om het over pokerverslaving te gaan hebben, zo'n moraalridder ben ik niet en als m'n bankroll het toe had gelaten, was ook de hele dag actief geweest in toernooitjes, sit 'n go'tjes en cashgames op de wat hogere limieten. Nu beperk ik mij tot de wat kleinere toernooien en wat grinden op low limits op Tony G.

Daarom heb ik het ook liever over mijn pokerchipverslaving (3x 3x woordwaarde en 2x 2x letterwaarde als het scrabblebord niet maar 15x15 was ). Misschien denkt u pokerchipverslaving dat heeft toch elke pokerspeler, wie wil er nou niet net als Rolf 'ace' Slotboom een soort kasteel bouwen van z'n chips terwijl hij aan de tafel zit. Bij mij gaat het echter niet om dit type verslaving, hoewel ik zeker geen chips op tafel laat liggen.

Het begon allemaal zoals bij elke andere. Ik raakte bekend met het spelletje poker en begon fanatiek te spelen. Kreeg wat vrienden die mee gingen pokeren en in plaats van het standaard klaverjassen werd er nu meer en meer gepokerd op avonden. Toch was het niet altijd even handig om het kleingeld te doen, dus ging ik maar is op jacht naar wat chips. Het begon met wat voor mij normale chips leken, maar al snel kwam ik er achter dat deze plastic schijfjes toch troep waren.

Gevolg was dat ik langzaam mijn eigen stack uitbreidde met wat nieuwe sets chips. Zo kwam ik in aanraking met de 11,5 grams chips en was ik verbaasd over de zwaarte. Ik had nooit gedacht pokeren zo zwaar kon zijn. Door de macht van de media nam mijn interesse in poker nog meer toe en bij het zien van de EPT kwam ik in aanraking met chiptricks. Dat bleek liefde op het eerst gezicht en de chips kwamen van stal.

In het begin ging allemaal van geen kant en snapte ik er geen drol van, hoe al die spelers dat maar zo nonchalant mogelijk voor elkaar kregen. Gelukkig bracht het medium internet weer eens uitkomst. Wat tips en filmpjes opgepikt en de eerste was in de pocket. (het liefst pocket rockets ) De chipshuffle lukte en begon steeds soepeler te lopen en als ik nog niet pokerchiptrickverslaafd was, dan was dat nu wel gebeurd. Ik was haast continu bezig om het te perfectioneren, te doen met twee stapels van drie, daarna vijf, zes, zeven tot en met twee stapels van tien chips. Voldaan ging ik naar bed, om de volgende morgen met spierpijn in m'n hand wakker te worden.

Desondanks smaakte het naar meer en dus ging ik maar weer op zoek om nieuwe tricks te leren. Snel ging het niet, maar uiteindelijk kreeg ik nog twee tricks onder de knie en ben ik nog steeds druk bezig nieuwe te leren. Helaas lukt het mij maar niet om de mooie chiptwirl van Isabelle Mercier te kopiëren op één of andere manier ben ik niet handig genoeg.

Gelukkig kreeg ik via via te horen dat er een mooie 3D pokerroom was. Nu ben ik zelf niet zo weg van PKR, maar omdat er de mogelijkheid is om chiptricks te doen aan tafel wil ik nog wel eens eventjes aanschuiven. Gewoon een leuke bijkomstigheid bij een nog leuker spelletje. Voor alle rooms die niet deze luxe bieden, heb ik gewoon standaard een stapeltje chips op m'n muismat staan, alwaar ik chipshuffles, bounce stack en chip spreads uitvoer. Sinds kort heb ik ook maar een zooitje chips in m'n etui gegooid, zodat ik ook tijdens de les niet van m'n verslaving hoef te wijken.

Ik ben blij dat ik af en toe nog eens een leuk homegamepje speel met m'n vrienden, zodat ik aan onze zelf gebouwde pokertafel naar hartenlust m'n gang kan gaan met de tricks. Hoewel mijn vrienden daar nou niet altijd even erg over te spreken zijn maar goed. Zolang zij er tells uit aflezen die er mijns inziens niet zijn is het voor mij +EV dus waarom zou ik stoppen.

Tot zover de story van deze verslaafde, ik kan niet langer door gaan met typen, want m'n linkerhand kijkt verlangend uit naar een stapeltje chips.

In het verleden heeft de redactie stukken ontvangen die al eerder op andere sites waren gepubliceerd, al dan niet in het forum. PokerNews staat garant voor originele content en kan zelfs in de problemen komen door het herplaatsen van al op andere sites gepubliceerde stukken. Bij voorbaat dank voor jullie medewerking.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen