WPT 2006 Five Diamond World Poker Classic - slot

WPT 2006 Five Diamond World Poker Classic - slot 0001

Vannacht bewees "Aussie" Joe Hachem weer eens dat z'n WSOP-overwinning uit 2005 geen toevalstreffer was. Hij won The Doyle Brunson North American Poker Championship, onderdeel van de WPT, en daarmee het lieve sommetje van 2,1 miljoen dollar. Hij is pas de vierde speler ooit, die zowel een WSOP Main Event title als een WPT-title op z'n naam weet te schrijven.

Zijn grootste concurrent was Daniel Negreanu, die als chipleader en meest gelouterde speler aanschoof. Bij aanvang had Negreanu 2x zoveel chips als Hachem.

1. Daniel Negreanu - 4,670,000

2. Mads Andersen - 4,310,000

3. Joe Hachem - 2,345,000

4. Edward Jordan - 2,320,000

5. David Redlin - 2,040,000

6. Jim Hanna - 1,820,000

Overigens was het Justin "Zeejustin" Bonomo die als tv-bubble eindigde. Opnieuw een finaletafel van de speler die eerder dit jaar zoveel opschudding veroorzaakte in de online-wereld, door toe te geven dat hij "vals" had gespeeld tijdens grote toernooien op Internet, door met meerdere accounts te spelen. Hij maakt nu z'n comeback en laat zien dat hij 'clean" gewoon een waanzinnig goede speler is.

De Zweed Mads Andersen werd dit toernooi –financiëel- gesteund door Gus Hansen, die een van de vele toeschouwers op de tribune was. Het resulteerde uiteindelijk in een 4e plaats.

WPT 2006 Five Diamond World Poker Classic - slot 101

De mooiste hand van de hele sessie was van Negreanu. De board liet Qh Qc 10h 4h zien en het was Edward Jordan die all-in ging. Na lang nadenken besloot Negreanu 'm te callen, met Ac Kh. De schok was voelbaar toen Jordan 8s 7s liet zien: een totale bluf dus! De river bracht slechts hulp voor Negreanu, die z'n flush maakte. Joe Hachem was zo onder in de indruk van deze hand, dat hij spontaan de microfoon pakte. Hij zei: "Daniel Negreanu is the sickest poker player on the planet!"

Een mooi compliment voor Negreanu, die al verzekerd was van de titel "meest verdienende speler op de WPT ooit".

Het was uiteindelijk de amateur Hanna die Negreanu van de titel afhield. In twee handjes elimineerde hij de "sickest player on the planet". Eerst was z'n Top Pair Top Kicker genoeg om een handje van 4 miljoen chips te pakken, daarna maakte een straat een einde aan de aspiraties van Negreanu, die genoegen moest nemen met een schamele zes ton aan prijzengeld. Maar fans van de Canadees hoeven niet lang te treuren: zelf zegt hij over zoveel vertrouwen te beschikken dat hij in 2007 het veld gaat domineren.

De strijd tussen Hanna en Hachem was redelijk snel beslist, en duidelijk een kwestie van Prof (Hachem) tegen Amateur (Hanna, een voormalige American Football Prof). De laatste hand (de 80e om precies te zijn) was As 6c tegen Qc Jc, preflop all-in. De Aas viel, Hachem won het toernooi: waanzinnige vreugde was het gevolg!

WPT 2006 Five Diamond World Poker Classic - slot 102

"Ik ben aan het zweven, ik voel de grond niet eens. Ik ben nog blijer dan toen ik de WSOP won. Het heeft veel te maken met bevestiging. Zowel een WSOP als een WPT winnen, weet je hoe cool het is om bij een club te horen die maar vier leden heeft?!"

Hachem is dus zeker geen ééndagsvlieg. Daar waar eerdere WSOP-winnaars als Chris Moneymaker en –in mindere mate- Greg Raymer geen vervolg konden geven aan hun kampioenenstatus, is het nu dus de flamboyante Australiër die laat zien dat het winnen van de WSOP een kwestie van "skill" kan zijn.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen