Aussie Millions Afgelopen!

Aussie Millions Afgelopen! 0001

De final table van de Aussie Millions was een ware thriller. Alle aandacht ging uit naar de 19-jarige Jimmy Fricke, die in z'n derde grote live-toernooi ooit veel opzien baarde door z'n agressieve spel.

Op vele Internetfora werd er over Fricke gesproken. Zijn opmerkelijke uiterlijk was daar in eerste instantie aanleiding voor, maar uiteindelijk werd met respect gesproken over zijn spel, hoewel hij wel erg veel draws speelde, en won.

Hij begon de final table als chipleader en gaandeweg vergaarde hij meer en meer chips. Onderweg waren er nodige chipbewegingen, waardoor Gus Hansen op een gegeven moment de chiplead had. De eerste die afviel was Kristy Gazes: zij verloor met haar AQs van de pocket pair van Gus Hansen. Zoals zo vaak was het een ouderwetse coinflip, die weer de kant van Gus op ging.

Daarna verloor Gus Hansen een monsterpot van Fricke, die zoals zo vaak tijdens dit toernooi, pas op de river de winnende hand vond.

Gus elimineerde echter spoedig Marc Karam, door goed aan te voelen dat zijn Ax de hand van Karam domineerde: de KJo van Karam bleek onvoldoende.

Dat het ook andersom kan, bewees Jimmy Fricke, die met nagenoeg dezelfde hand Hans MartinVogl uitschakelde.

Julius Colman probeerde short-stacked nog wat te betekenen, maar liep tegen de QQ van Andy Black aan.

Dus was het tijd voor de profs Black en Hansen om de jonge Fricke aan te pakken, die op dat moment de helft van alle chips in handen had. Daar wilde Fricke niets van weten, en hij "dolde" de profs alle kanten op, door vele potten te re-reraisen en z'n monsterstack nog verder uit te bouwen. Het leek erop alsof Hansen en Black uitsluitend voor de tweede plek streden, waar Fricke flink van profiteerde.

De afgeronde chipcount op dat moment:

Fricke 11 miljoen

Hansen 3 miljoen

Black 1 miljoen

Andy Black moest wat doen, dus gooide hij z'n KQ all-in. Jimmy vond het best en z'n AQ bleek opnieuw de beste hand. Dit maakte hem miljonair, want de tweede plek was al een miljoen dollar waard. De winnaar kreeg 1,5 miljoen. Heads-up dus, voor een half miljoen dollar.

En daar is Hansen altijd wel voor te porren, en al snel wisselden de twee spelers elkaar af voor de chiplead, vooral nadat Fricke een all-in van Hansen callde op een board van AK875. Fricke had de K, maar Hansen liet de A zien.

Maar zoals altijd tijdens heads-up spel werden de rollen opnieuw omgedraaid. Op een board van J-J-10 schoof Fricke al z'n chips erin, en na lang denken zei Hansen: "Dit is misschien de slechtse call ooit die ik nu ga maken." Hij callde dus en liet AK zien en bleek toch voor te liggen op Fricke, die KQ opengooide. Weer was het de river die Fricke zijn straat gaf: een 9 zorgde voor geschreeuw op de tribunes.

Een board van 6KJ vond Fricke goed genoeg om opnieuw all-in te gaan, met Q9. Een gutshot dus, maar dit keer viel ie niet en de K van Gus bleek genoeg om opnieuw de chiplead te pakken. Het geluk houdt een keer op natuurlijk.

Nadat er nog een aantal potten werden gespeeld, waarbij er wat chips heen en weer gingen, was daar eindelijk de beslissende hand.

De board liet Q86 zien, en weer schoof Fricke alles erin met een straight-draw: 7-9. Gus Hansen had echter de mooiste hand die er bestaat: AA, en dus was het wachten op de turn en de river, die altijd tergend langzaam worden omgedraaid. De straat viel niet, en het was The Great Dane die de Aussie Million won.

Het was een bijzonder gevecht: de ervaren Hansen tegen de "rookie" Fricke. Velen vroegen zich voor de start van de final table al af wie er zou gaan winnen: "the beauty or the beast"?

1 $1.5 million Gus Hansen

2 $1 million Jimmy Fricke

3 $700k Andy Black

4 $500k Julius Colman

5 $400k Hans Martin Vogl

6 $ 300k Marc Karam

7 $220k Kristy Gazes

Aussie Millions Afgelopen! 101

Meer over de Aussie Milions:

Dag 3

Dag 2

Dag 1B

Main Event van Start

$100.000 event

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen