Ingezonden Stuk!

Ingezonden Stuk! 0001

Ik had nog 105 fpp Points bij PokerStars en geen geld meer online. Het is dinsdag 's middags en ik heb weer eens zin om te pokeren. Helaas dus geen geld meer op mijn account, dan maar een fpp toernooi want ik heb nog wel 105 fpp points. Over 10 minuten staat er een satellite voor 100 fpp geplant. Oké dacht ik bij mezelf, dan ga ik die spelen.

Er beginnen 317 man aan de satellite waarvan de eerste 3 doorgaan. Hier kan ik me hopelijk wel even zoet mee houden. In het begin gaat het niet zo heel lekker. Het wil nog niet echt lukken. Ik heb niet zo veel zin meer om rustig te spelen. En ik ga onnodig hard en slecht spelen en verdubbel een paar keer in het begin van het toernooi mijn stack met geluk.

Toen het einde in zicht kwam ging ik steeds beter spelen en ging ik ook maar eens kijken waarvoor ik mij kon kwalificeren. Dit bleek voor een qualifier voor de WPT op de Bahama's.

Met een stuk beter spel ging mijn stack geleidelijk aan omhoog en kwam het einde in zicht en na bijna 3 uur en drie kwartier had ik me geplaatst voor het volgende toernooi.

Op de zondag van het qualifier toernooi had ik lekker rustig aan gedaan, want 's avonds moest het gebeuren. Ik zag dat het een deep stack toernooi was. We begonnen met 2,5 duizend chips en de blinds gingen om het half uur omhoog. Heerlijk rustig wachten op de handen. Na een uur spelen ging het nog steeds goed. Dit kon wel eens heel laat worden. Om 2 uur 's nachts ging ik maar een beetje andere mensen lopen railen, want 1 toernooi deep stack spelen is ook maar saai. Het ging door het gehele toernooi best lekker en had gedurende het hele toernooi een goede stack. Toen ik aan de finale tafel kwam ging het redelijk, maar ik kon niet heel veel chips pakken waardoor mijn stack steeds kleiner werd in vergelijking met de anderen. Daarna kwam een belangrijke hand voor mij:

Seat 2: Freemont (160220 in chips)

Seat 3: Sjos de Nos (114252 in chips)

Seat 4: gambler2k4 (166639 in chips)

Seat 8: JIGY (256389 in chips)

Freemont: posts the ante 200

Sjos de Nos: posts the ante 200

gambler2k4: posts the ante 200

JIGY: posts the ante 200

Sjos de Nos: posts small blind 2000

gambler2k4: posts big blind 4000

*** HOLE CARDS ***

JIGY: folds

Freemont: folds

Sjos de Nos: raises 12000 to 16000

gambler2k4: raises 150439 to 166439 and is all-in

Sjos de Nos: calls 98052 and is all-in

*** FLOP *** {6-Spades}{A-Spades}{8-Clubs}

*** TURN *** {6-Spades}{A-Spades}{8-Clubs} {9-Spades}

*** RIVER *** {6-Spades}{A-Spades}{8-Clubs}{9-Spades} {8-Diamonds}

*** SHOW DOWN ***

Sjos de Nos: shows {9-Clubs}{A-Diamonds} (two pair, Aces and Nines)

gambler2k4: shows {4-Spades}{4-Hearts} (two pair, Eights and Fours)

Sjos de Nos collected 228904 from pot

Gelukkig viel deze pot mijn kant op en werd ik chipleader. Dit bleef ik nog een tijdje en ik besloot heel rustig te gaan spelen en alleen met echt topkaarten pre-flop potten te gaan spelen. De gambler2k4 was een echt gokker. Hij reraised regelmatig kleine raises en pakt daardoor vaak potjes op. Dus daarop was hij te pakken maar dan moest ik wel een super hand hebben. Toen gebeurde het volgende:

Seat 2: Freemont (131866 in chips)

Seat 3: Sjos de Nos (230104 in chips)

Seat 4: gambler2k4 (107741 in chips)

Seat 8: JIGY (227789 in chips)

Freemont: posts the ante 300

Sjos de Nos: posts the ante 300

gambler2k4: posts the ante 300

JIGY: posts the ante 300

gambler2k4: posts small blind 3000

JIGY: posts big blind 6000

*** HOLE CARDS ***

Dealt to Sjos de Nos {A-Hearts}{A-Spades}

Freemont: folds

Sjos de Nos: raises 6000 to 12000

gambler2k4: raises 95441 to 107441 and is all-in

JIGY: folds

Sjos de Nos: calls 95441

*** FLOP *** {10-Clubs}{K-Hearts}{2-Clubs}

*** TURN *** {10-Clubs}{K-Hearts}{2-Clubs} {Q-Diamonds}

*** RIVER *** {10-Clubs}{K-Hearts}{2-Clubs}{Q-Diamonds} {10-Diamonds}

*** SHOW DOWN ***

gambler2k4: shows {J-Clubs}{A-Diamonds} (a straight, Ten to Ace)

Sjos de Nos: shows {A-Hearts}{A-Spades} (two pair, Aces and Tens)

gambler2k4 collected 222082 from pot

Na even flink te balen gaat de gambler2k4 gewoon door met gokken ondanks zijn dikke chiplead en speelt hij met veel geluk Freemont eruit met zijn 6d / 8s tegen As / Qc.

Toen mocht ik naar de Bahama's!!!!!

Nog bedankt voor de railers (Johandebom en vooral Funkert) die nacht!

Op naar de Bahama's!!!!!!!

Ik had een kamer voor 2 personen en $1000 aan reisgeld en $1150 op mijn kamer voor het eten / drinken gewonnen. Dus besloot ik natuurlijk mijn vriendin mee te nemen die super graag mee wou. Daarna gelijk een reis geboekt natuurlijk. Ik had voor mezelf besloten om dan ook maar wat live toernooien te gaan oefenen. Hier kwam helaas weinig van omdat hier in het oosten niet heel veel toernooien worden georganiseerd. En omdat de politie inviel op een live toernooie.

Dus zonder echt goede voorbereiding ging ik op weg naar de Bahama's. Eenmaal aangekomen in een super mooi hotel (www.atlantis.com) laat ik me registreren bij de PokerStars tent waarna ik gelijk een tas krijg met daarin wat leuke dingen (card protecter, polo, hoedje, cap, zonnebril, slippers). Ik mag dag 1b beginnen en daarom zijn de we de eerste dag maar eerst eens lekker het resort gaan verkennen. 's Avonds was er nog een leuke coctail party en hier zagen we de eerste grote pokersterren (Greg Raimer en Chris Moneymaker, Humberto Brenes). De volgende dag besloot ik om bij dag 1a te gaan kijken en het zag er zeer indrukwekkend uit. Zo'n groot poker event had ik tot nu toe alleen op tv gezien. Na even gekeken te hebben hebben we de dag goed afgesloten door lekker te gaan relaxen en naar het zwembad te gaan. Dit is hopelijk één van de weinige dagen dat ik daar de tijd voor heb.

Dag 1b begon voor mij erg vroeg, nog steeds een beetje last van de vliegreis en van de jetlag en de zenuwen. Vandaag gaat het beginnen! Nadat ik mijn tafel had opgezocht was ik benieuwd of er nog bekenden bij mij aan dezelfde tafel zaten. Dit bleek helaas niet het geval. De bekendste was Spiro Mitrokostas.

Ik begon redelijk slecht aan het toernooi. Ik zat niet lekker in mijn vel en was te zenuwachtig, waardoor ik al snel chips verloor, het gevolg was dat ik daardoor na 2 uur pokeren nog maar 10.000 chips had, de helft van waar we mee begonnen waren. Geleidelijk aan voelde ik me wel steeds beter op mijn gemak en besloot wat harder te gaan spelen. En dit pakte redelijk goed uit. Ik kwam geleidelijk terug en zat na 6 uur pokeren op 30.000 chips. Het gemiddelde zou waarschijnlijk aan het eind van de dag op 40.000 zitten. Dus zeker niet slecht voor dat moment. Hierna krijg ik nog een aantal lage pairtjes gedeeld, maar telkens valt de flop niet bij. Daarbij ook nog een paar flushdraws en open-ends die niet bijvallen en ik lijk mijn chips over de hele tafel te verdelen. Het ging dus niet goed en ik sta op een gegeven moment nog maar op 12k. Het einde van de eerste dag komt in zicht.

Dan komt mijn laatste hand. Ik krijg 10k suited op de button en iedereen fold naar mij toe. Ik besluit te raisen en zo de blinds te pakken. Ik raisde naar 3.5k, de small blind fold en de big blind reraised (Spiro Mitrokostas, losse speler op dat moment) all-in voor mij. Na even nadenken besluit ik te callen. Ik verwacht tegen een coin flip aan te lopen. Helaas heeft hij 10/10 en valt het board niet goed voor mij. Dit betekende jammer genoeg het einde van het toernooi. Hierna heb ik nog veel genoten van alle luxe op de Bahama's en heb af en toe nog gekeken bij de rest van het spel.

Later heb ik nog even een cash game gedaan, we speelden hier met limieten van 1/2 dollar. Ik raisde in mid positie en werd gereraisd all-in, ik besloot te callen met KK. Hij had A/9s helaas viel er een A bij en verloor ik deze hand. Idoten aan die cash tafel!!

Hierna heb geen cashgame meer live gespeeld. Natuurlijk nog wel even gekeken en ik zag Phil Laak nog een cashgame spelen, die kwam even later naar mij en een groepje andere pottenkijkers toe en vertelde doodleuk dat hij een half uur geleden nog op 28 duizend dollar verlies stond door een tilt, maar dat hij nu weer gelijk stond. En dat hij vooral van zijn winnings kon genieten doordat hij af en toe ook een keer een tilt had.

Ik heb verder heerlijk genoten van mijn vakantie. Die zeker super mooi was en zeer indrukwekkend met al die bekende pokerspelers. Ik vond het echt een leuke ervaring om zo'n groot poker event live mee te maken en ik heb hier ook erg veel van geleerd.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen