PokerNews Cup editie 6

PokerNews Cup editie 6 0001

Wat een pokeravond! Van Shownieuws langs Man Bijt Hond via De Wereld Draait Door en Veronica Poker naar Football & Poker Legends. Je zou waarachtig vergeten dat er ook nog een wekelijks online toernooitje gespeeld werd. Hoewel, toernooitje, het betreft natuurlijk wel de enige echte PokerNews Cup, de zesde editie alweer.

Wederom bijna 200 deelnemers die er eens goed voor gingen zitten, want er waren naast het reguliere prijzengeld weer heel wat punten te verdienen.

Een leuke tafel was die met onder andere Blufhenk, Lisa_32, JaccoH en ondergetekende, voor wie het verblijf in de Cup weer 'ns van korte duur was. Gelukkig werd m'n plek overgenomen door ene 'Exclusive', die binnen de kortste keren wél chips wist te verzamelen…

Ook tafel 15 was een interessante, met Slim13, de leider in het algemeen klassement, LinLyx en Himlion, respectievelijk 5 en 6 in de stand. Er was uiteindelijk een stevige bad beat voor nodig om Slim13 deze keer uit te punten te houden. Tegen Gemini_2007 maakte de (weliswaar) low-stacked Slim13, een goede preflop all-in call met AQ suited vs A8 suited. Op tafel verschijnt 5 4 7 2, waarna PokerStars haar bijnaam weer eens ouderwets eer aandeed met een 6 op de river.

Ondertussen werd Hannes22 aangesproken op z'n 'gehannes' van de hele tijd, waar Slim13 en Senterian hun stackgrootte mondeling aan het betwisten waren, hetgeen onder afkeurend oog van Lisa_32 al snel een hele andere discussie werd!

De hoogste hand van de avond kwam op naam van Broco28, wiens pocket azen al op de flop gepromoveerd werden tot Quads. Er was enige slow-play van Broco noodzakelijk om op de turn alle chips van Chukie125 afhandig te maken.

Opvallend was ook het meer dan uitstekend presteren van de heren Veenboer en Bliek. Let wel, dan hebben we het deze keer niet over Jordy en Justin, die deze keer geen potten konden breken, maar over hun vaders. StevieT57 wist met uiterst solide spel uiteindelijk de tweede plek te veroveren, en daarmee een felbegeerde plek in de top 10. En ook dhr. Bliek sr., sowieso een door de wol geverfde speler, behaalde onder de naam hell999 een fraaie zesde plek.

MM Charon maakte z'n belofte waar om z'n tweede deelname aan de Cup in punten om te zetten, al was daar ook deze keer een enkele bad beat voor nodig. Een pre-flop all in callen met KJ suited getuigt van (over)moed, maar wederom de river bracht hem tegen de AK van TIREAGLE en de A3 van shortstacked MalikaPater de broodnodige J.

Damiii was goed op dreef, totdat zijn azen gekraakt werden door de succesvolle online spelerThe gobba. Niks slowplayen, Damiii reraisde preflop keurig all-in tegen QT offsuit, maar al op de turn werd het pleit beslecht: Ks Jc 9d 8s 3s.

Wat later, toen de blinden 1000/2000 waren, had Damiii opnieuw het geluk niet aan zijn zijde. Ditmaal werd zijn AT offsuit all-in preflop ietwat merkwaardig gecalled met A9 suited van Sandz.nl, die op de river z'n flush maakte.

Ook Senterian verloor, ondanks de 'lessen van Veronica' een megapot met een betere hand. QQ vs 44 en een board van {5-Diamonds}{J-Clubs}{2-Clubs}{4-Diamonds} {J-Diamonds} betekende zo goed als het einde voor Michel van Wissen. Later bleek dat die lessen niet met Veronica Poker te maken hadden, ik citeer: 'Mijn vriendin doet een pruik op en sexy pakje aan, en ze is opeens Veronica!

Hatsaflatse had het nodige geluk aan z'n zijde, won vrijwel iedere coinflip, en kwam uiteindelijk met een grote chiplead heads up te zitten tegen StevieT57. De eindstrijd werd dan ook vrij snel beslist in het voordeel van Hatsaflatse, die nu een derde plek inneemt in de rangschikking, waar ook StevieT57 met superstip de top 10 is binnengekomen.

Dit was zoals gezegd de zesde editie, en iedereen heeft nog alle kans om zich naar de top te werken, ook als je nog niet hebt meegedaan en/of geen punten hebt behaald. Omdat er 36 weken gespeeld wordt, en alleen je vijf beste resultaten meetellen in het klassement ligt alles nog helemaal open!

Ga voor die top tien positie, die je naast het extra prijzengeld toegang biedt tot de PokerNewsCup Grand Finale, waar de top tien elkaar zal treffen en de winnaar een EPT Main Event seat naar keuze verdient…

Op www.PokerNewsCup.nl vindt je alle uitslagen en standen. Ook het bekijken meer dan waard als je nog niet speelt op PokerStars, want je vindt er een handige instructievideo waar je stap voor stap krijgt uitgelegd hoe je een account aanmaakt bij PokerStars.

Tot volgende week!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen