Noah Boeken heeft het er maar druk mee!

Noah Boeken heeft het er maar druk mee! 0001

Zeker wanneer je het druk hebt met van alles en nog wat naast het spelen van poker. Nadat ik dag 1 de hele dag short-stacked had gezeten tijdens de EPT in Dublin, viel voor mij op dag 2 al snel het doek toen ik tegen twee azen aanliep na mijn re-raise all-in met KQ. De flop KT9 gaf me nog wat hoop, maar het mocht uiteindelijk niet baten.

Na Dublin stond alles voor mij in het teken van de Master Classics of Poker in Amsterdam. Ik speelde zelf mee aan alle events, maar had het ook druk met het opzetten van de live reports en natuurlijk al het andere werk achter de schermen bij de Master Classics. Ook was ik betrokken bij de tv operatie: het Master Classics main event zou voor het eerst in haar historie uitgezonden worden op nationale TV; wel 4 dagen lang met slechts één dag vertraging; een ongekend zware klus.

De toernooiweek begon voor mij goed, ik haalde een finale tafel in het Limit toernooi, maar kon toen het er echt om ging geen potten breken.

Tegelijkertijd met de finale tafel speelde ik het 200 Euro rebuy NL Hold'em toernooi. Toen ik éénmaal was uitgeschakeld aan die finale tafel in het limit toernooi, wist ik mijn stack uit te bouwen tot de grootste in het toernooi; ik werd chipleader met 27 man die allemaal in het geld zaten.

Met nog 23 man in het toernooi speelde ik een key hand: de blinden waren 1500-3000 en ik maak in 3e positie 9000 met een paartje 5-en. We zitten met 8 man aan tafel, iedereen fold tot aan Nick Gibson, die in de Big Blind zit. Best wel snel announced hij all-in voor zo'n 39K…ouch...

Als ik call en verlies heb ik nog maar 23k over, fold ik, dan heb 53k over en als ik call en de hand win heb ik 100K en ben ik veruit chipleader in het toernooi. Dilemma's...

Maar ja, Nick maakt natuurlijk ook geen grappen en is een solide speler.

Ik zet hem maar op 4 handen; AK AA KK QQ, al weet hij dat ik veel raise en dan gooit hij toch niet snel al z'n chips erin met AQ of minder. Ook heb ik het 1000 Euro re-buy toernooi van de dag erna in het achterhoofd, des te meer een reden om in dit toernooi risico te nemen om of een monster stack te hebben voor de finaletafel, of morgen fris aan de start voor het volgende toernooi te beginnen.

Helaas had Nick QQ en viel ik terug naar 20k+. Na een paar rondjes stelen en up and down gaan, vlieg ik er uiteindelijk uit op een 19e plek: ik ging all-in met J3 liep tegen AQ aan.

De rest van de Master Classics kon ik helaas weinig klaarspelen. Het main event draaide uit op een grote teleurstelling; al na een paar levels vloog ik eruit nadat ik op de turn all-in was gegaan met 2 pair tegen top pair en mijn tegenstander een hogere 2 pair maakte op de River: That's Poker!

Na de Master Classics of Poker was het tijd voor een groot project waar we al maanden de voorbereidingen voor aan het treffen waren: Veronica poker: 6 bekende Nederlanders die onder leiding van Marcel en mij leren pokeren.Voor het programma werd er 3 dagen lang gefilmd in een landhuis in Olst, ja precies, Olst; in the middle of nowhere.

Winston Bogarde, Fajah Lourens, Ellen ten Damme, Johnny de Mol, Lange Frans en Joep Sertons zijn de deelnemers en de show word gepresenteerd door de beeldschone Monique Spronk. Marcel en ik zaten met alle celebs en de hele crew 2 nachten in een hotel in Deventer.

Nadat we terugkwamen van onze eerste dag filmen rond een uur of 00:30, sommigen waren al om 09:30 begonnen, regelden we bij de receptie de sleutels van de Bar die eigenlijk dicht was; en je kunt het al raden; er werd tot in de kleine uurtjes(lees:06:00) gepokerd door de die-hards. Als ik rake had genomen tijdens de sit & go's had ik nog wat bij kunnen verdienen! Diezelfde ochtend stond iedereen om 09:00 weer op de set; de bekende Nederlanders hadden het pokervirus flink te pakken!

Het werden 3 echt te gekke dagen en een week later volgde nog de grote Finale in de studio in Hilversum. Het programma is iedere week te zien op maandag avond om 22:30 op Veronica. Ik kan er eigenlijk alleen maar over zeggen: allemaal kijken!! Je kunt er ook alles over lezen op www.veronicapoker.nl

De dag na de finale van VeronicaPoker zat ik alweer in het vliegtuig naar Las Vegas!!(Ik zei toch dat ik het druk had!) Samen met Thierry van den Berg en Marcel Luske had ik besloten om mee te doen in de toernooien die het Bellagio Hotel organiseerde; "The 5 Diamond World Poker Classics."

Logeren in het Bellagio voelt altijd wel een beetje alsof je thuis bent, zeker nadat ik er een half jaar geleden 35 dagen lang zat samen met de crew. Voor wie het dagboek van ons nog niet kent of toch nog eens terug wilt lezen hoe we het daar zo lang vol hielden kan hier klikken.

Ik begon de week goed en haalde tweemaal een finale tafel, al was daar dan ook alles mee gezegd. Ik werd twee keer 10e en pakte een schamele 10k per keer, een bedrag dat niet in verhouding staat met de 1e prijs van 300k+  Beide keren waren de blinden zo hoog dat er niet veel meer spel was dan ALL-IN ALL-IN. Beide toernooien was ik de laatste paar uur carddead, ik wist me al stelend urenlang in leven te houden, maar uiteindelijk houdt het een keer op.

De andere toernooien die ik deze trip speelde waren geen succes.

Anderen deden het op zich best goed. Zo behaalde Steve Wong z'n 2e toernooi overwinning in 3 maanden in het Bellagio, nadat hij tussendoor nog even 2e werd in de WPT; Bellagio ligt je wel heh Steve

Thierry wist zich deze trip telkens weer te plaatsen via one table satellites voor het toernooi van de dag erna, denk dat hij er wel 10 heeft gewonnen! Marcel had echt een slechte run deze 2 weken en kon geen hand winnen, een week om snel te vergeten behalve dan de Sushi, toch Marcel?

Nu zit ik "rustig" thuis in Amsterdam en kan ik jullie vertellen dat de POKER BOOM toch echt een feit is! O-ve-ral zie je poker: in de bladen, op de TV, allerlei Poker accessoires in de winkels, Interviews op de radio en in magazines. Het zal niet lang duren of we zullen zelfs poker reclamespotjes op tv gaan zien.

Pokernews is drukker dan ooit tevoren en het lijkt wel alsof heel Nederland aan het pokeren geslagen is! Een goede zaak zou ik zo zeggen en nu maar hopen dat het zo door zal blijven gaan; misschien maken we dan allemaal binnenkort mee dat Poker alom geaccepteerd wordt als een Sport!

Tot snel allemaal...

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen