WPT PokerStars Carribean Adventure dag 3

WPT PokerStars Carribean Adventure dag 3 0001

Het is duidelijk dat pokernews.nl ook in de Bahama's wordt gelezen. Na dag 1 meldden we dat het zelden is voorgekomen dat de chipleader van de eerste dag ook daadwerkelijk het toernooi wint. Slecht nieuws dus voor Isaac Haxton, die zo ongelukkig was om de eerste dag als chipleader te eindigen. Althans, dat vonden wij.

Maar daar was Isaac niet van gediend, en dus is hij nu, met nog zestien spelers te gaan, opnieuw dikke chipleader! Een lange neus dus richting schrijver dezes, en hopelijk voor Isaac houdt ie het vol tot 't einde, om zo historie te schrijven.

Onze aandacht ging ook uit naar de jonge Justin Bonomo, de veelbesproken speler uit Los Angeles, die onlangs 21 werd, en meteen 4 finaletafels haalde tijdens WPT-evenementen. Onlangs werd hij zevende tijdens het Five Diamon Classic Main Event, en hij lijkt op dit moment niet te stoppen.

Waarom hij veelbesproken is? Welnu, hij werd "gesnapt" op Party Poker en Pokerstars na het winnen van enkele grote toernooien: hij bleek met meerdere accounts te hebben gespeeld, om zo langer kans te hebben op een goede prestatie. Hij gaf het ook ruiterlijk toe, en claimde dat hij niet de enige was die dit deed, maar hij zag in dat ie fout zat. Het werd de meest besproken affaire uit de online pokerwereld. Een tijdje hoorden we niets meer van hem, totdat hij na lang beraden "clementie" vroeg bij de pokersites: hij wilde terugkomen, eerlijk spelen en een deel van z'n winsten doneren aan goede doelen. Helaas voor hem mocht dat niet, dus moest hij wachten tot hij 21 werd, om zich te concentreren op z'n live-spel, met het bekende resultaat: Justin Bonomo is een zeer getalenteerde speler. Een goed strategie-artikel over z'n toernooispel online, kun je lezen op z'n site (http://www.zeejustin.com/articles.php?art_id=6). Overigens geeft hij ook een deel van z'n live-winsten weg aan het goede doel: een uitstekende rehabilitatie!

Terug naar het zonnige toernooi. Zestien spelers dus nog, en de blinden zijn straks 8000-6000 met een 2000 Ante.

Isaac Haxton 3,754,000

Jon Little 2,084,000

Robert Mizrachi 1,798,000

Antonio Ribeiro 1,532,000

Robert Ford 1,313,000

Ryan Daut 1,226,000

Scott Clements 1,060,000

Justin Bonomo 1,052,000

Paul Lui 807,000

Frank Rusnak 806,000

Jon Friedberg 792,000

Joe Marcal 629,000

Erik Riise 620,000

Mario Silvestri 548,000

Luis Chan 433,000

Frank Parisi 289,000

We zien onder andere de naam van Robert Mizrachi. Inderdaad, de broer van The Player of the Year 2006, Michael. Hij doet een serieuze poging om iedereen duidelijk te maken dat hij de betere speler is van The Mizrachi Brothers. Zijn grootste live titel won hij in ons kikkerlandje hij won namelijk het main event van de MCOP.

De winnaar van vorig jaar, Steve Paul-Ambrose, heeft het dus niet gered. Na enkele verloren handen was hij short-stacked en pushte met A10 tegen de JJ van de Big Blind: geen A te zien, en het was exit Steve. Toch een opmerkelijke prestatie van deze jonge student.

De hand van de dag was die van de chipleader, Isaac Haxton. In een three-way pot was de flop 724 en Isaac bette uit. Hij werd gecalled door Matt Molinari, die niet in de gaten had dat Isaac ook in de pot zat: hij wilde zelf betten. Oops, maakt niet uit, dan maar een call. De turn is Q (er liggen nu twee harten op 't board), Isaac checkte en Matt bette flink uit, waarop Isaac all-in ging. Matt callde en liet z'n Q zien, met flush-draw. Maar Isaac draaide 22 om, en de river verandere niets aan het feit dat Matt kon vertrekken en Isaac een enorme chiplead kreeg. Molinari zit nu nog na te denken over deze move!

Het commentaar van Haxton: "Het gaat redelijk goed ja. Tijdens eerdere toernooien in Foxwoods kwam ik niet ver, maar ik lijk in dit toernooi alles te hitten."

Tot slot komen we nog even terug op het grappige statistiekenvraagje van gisteren, waarop velen op het forum hun hersenen pijnigden. Ehm, tja, het was niet echt de bedoeling dat er serieus op zou worden reageerd, maar nu de reacties zo leuk zijn, zetten we natuurlijk door! Het antwoord is echter alleen te geven als men de volledige namenlijst van de WPT-deelnemers bekend maakt, en dat gebeurt helaas nooit. Daarom de volgende aanname, avant la lettre weliswaar, maar beter laat dan nooit: "elke letter komt even vaak voor".

Bij meer dan 1 goed antwoord is het eerste antwoord de winnende. Of is het juiste antwoord al gegeven? Hmm, ook dat maken we later bekend, zodra we zelf het juiste antwoord weten.

Morgen spelen ze van 16 tot 6!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen