Script talk: Evolutie van een poker speler.

Script talk: Evolutie van een poker speler. 0001

Jij bent pokerfanaat.

Het artikel zou hier al kunnen eindigen. Als ik jouw persoon zou moeten omschrijven dan is het poker voor, poker na en nog eens poker tussendoor. Bezeten ben je van dit spel. Het gaat je nog niet eens om het verdienen van geld. Je wilt gewoon de beste zijn.

Dit is allemaal leuk en aardig, maar als je nog een beginnende speler bent kun je hier alleen maar van dromen. Misschien heb je een keer geluk en win je sporadisch een klein toernooitje, maar echt bijzonder is het allemaal niet.

Je begint aan je pokereducatie.

Boeken lezen is de eerste stap, maar vergelijk het even met autorijden. Als je het theorie examen haalt, kun je nog niet autorijden; je hebt slechts de theoretische gedachte achter het autorijden geleerd. Het bedienen van de auto zelf kost je maanden van oefenen op de weg. Zo is het ook met poker. Er zijn zoveel verschillende situaties denkbaar dat je werkelijk maanden moet spelen om je spel te ontwikkelen en het kost een speler nog eens maanden voordat hij of zij een eigen stijl begint aan te nemen.

Maanden gaan voorbij.

Je gaat met sprongen vooruit. Dat is ook niet zo gek gezien het aantal uren dat je per dag met poker bezig bent. Je hebt de rest van je leven op een laag pitje staan en ziet alles door een +EV bril. Je bent over het algemeen erg gelukkig. Je hebt wat last van RSI klachten doordat je nachten achter de PC doorbrengt, maar daar maak jij je geen zorgen over. De relatie zit je ook niet meer in de weg en sinds je de huishoudster hebt aangenomen heb je veel minder last van nare luchtjes. Wat wil een pokerjunkie nog meer?

Een bracelet.

Je moet de lat hoog leggen. Luister niet naar de lachers, de ongelovigen en de cynische pessimisten. Geef jezelf onmogelijke doelen en geniet van de reis. Al duurt het 10 jaar om er één te winnen, je zult niet opgeven. Misschien blijf je voor de rest van je leven een matige speler, maar je bent wel een matige speler die de komende 10 jaar lekker kan wegdromen. En mocht het na 10 jaar alsnog niet lukken dan ben je nog steeds jong genoeg om weer eens te gaan solliciteren.

Het is 2017.

Wellicht heb je toch wat fouten gemaakt. Je hebt geen geld, geen vrienden, geen huis, geen familie en ook geen relatie. Je vervolg op de DaVinci Code, waarin je met bewijzen komt dat het "Laatste Avondmaal" eigenlijk de "Laatste Freezeout" is waarin Jezus niet aankondigt dat één van zijn vrienden hem gaat verraden, maar dat hij simpelweg Judas een sukkel noemt omdat hij Jezus' all-in callt met A5, sloeg helaas niet aan.

Maar gelukkig heb je iets wat niemand je kan afnemen.

Je bent pokerfanaat.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen