Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

WPT Tunica - dag 1

WPT Tunica - dag 1 0001

Voor de volgende "sterren" is het WPT-Event in Tunica, Mississipi, na Dag 1 alweer afgelopen: Ralph Perry, Michael en Eric Mizrachi, Humberto Brenes, Nick Schulman, Vanessa Rousso, Phil Ivey, Kathy Liebert.

Wie er nog wel inzitten, en waar zeker voor opgepast moet worden, zijn onder anderen Justin Bonomo, Robert Mizrachi, John Juanda, Daniel Negreanu, Erik Seidel, Phil Hellmuth, Mark Seif en Barry Greenstein.

Door de volle toernooiagenda is het deelnemersveld wat magertjes. "Slechts" 294 spelers besloten de reis naar Mississippi te maken. Een flink aantal van hen had simpelweg niet genoeg tijd, of geen zin, om vanuit Australie, waar de Aussie Millions werd gespeeld, naar de VS te vliegen. Zij kiezen ervoor om het volgende event te spelen, dat over minder dan een week van start gaat. Ook het feit dat Amerikanen geen Neteller-transacties meer mogen doen, heeft impact gehad. Vaak wordt de buy-in van zo'n event betaald via een "snelle uitbetaling" op Neteller, maar nu men op cheques moet wachten (de enige manier voor Amerikanen om nog geld van Neteller af te halen), is er even een cash-flow probleem voor een hoop spelers.

De pay-out is logischerwijs dus minder dan normaal, maar nog steeds de moeite waard om hard voor te knokken.

1 $904,574

2 $497,517

3 $254,412

4 $197,876

5 $169,608

6 $141,340

7 $113,072

8 $84,804

9 $56,536

10 - 12 $33,922

13 - 15 $28,268

16 - 18 $22,614

19 - 27 $16,961

Er zijn nog 173 spelers over, waaronder de chipleader van het moment: Barry Greenstein. Hij wordt wel de Robin Hood Of Poker genoemd, omdat hij al z'n toernooiwinsten (na aftrek van kosten) aan goede doelen schenkt. Hij schijnt genoeg te verdienen aan de cash-games. En ja, hij is degene die met z'n AA van de KK van Sammy Farhan verloor, in High Stakes Poker.

Z'n grootste pot in dit toernooi won hij van een onbekende speler, die een pot raisde naar 3.000. Barry callde, en de flop kwam K39, waarop beide spelers checkten. De turn was een 10 en Barry callde. De river was een 6, waarop de onbekende speler 10.000 bette en Barry all-in ging. De speler moest wel callen (hij was pot-committed) en liet K6 zien, twee paar dus. Barry liet QJ zien voor een straat en kon de chips verzamelen.

Niet iedereen kan goed tegen verliezen. Een voorbeeld is Vanessa Rousso. In een hand tegen Marc Seif, die 1100 raisde, re-raisde Rousso naar 3100, waarop Seif callde. De flop is 345, en beide spelers checken. De turn is een K en Rousso knalt all-in met 22.000 chips. Seif gaat in de denktank en de spelers praatten wat met elkaar, om een "read" te kunnen krijgen. Uiteindelijk called Seif en laat KJ zien. Rousso is blij en draait AK om, maar ja, die J op de river veroorzaakte gegil bij de dame. Hysterisch verliet ze het strijdtoneel. Toegegeven, een flinke beat!

Maar ja, "That's Poker!"

Intro WPT

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen