Ingezonden Stuk!

Ingezonden Stuk! 0001

Het is zo'n beetje de droom van elke amateur pokerspeler. Je volgt een beetje het traject van Chris Moneymaker en voor je het weet speel je een groot toernooi en zit je aan tafel met alle grote mannen en vrouwen uit de pokerwereld. Iedereen wil wel een blufje zetten tegenover Gus Hansen of Phil Ivey.

Aan dat niveau ben ik en zijn velen van jullie met mij nog lang niet toe. Ik ben al blij als ik succes heb aan de low-limit tafels of een sit and go'tje met vrienden win. Toch merk ik dat het leuker is om te spelen tegen mensen die ook een idee hebben hoe het spelletje werkt. Ik krijg het gevoel dat iedereen elkaar wat meer respecteert en je met steady play's gewoon meer kans maakt op een goed resultaat.

Als voorbeeld neem ik de toernooitjes die ik het afgelopen jaar met m'n vrienden heb gespeeld. In het begin was het wat rommelig en vaak waren het de spelers die wat geluk of iets meer lef hadden die met de zege gingen lopen. De laatste hebben echter steeds meer mensen zich in het spel verdiept wat resulteert in meer diepgang in het spel en zelfs hele overdachte acties tijdens handen. Plotseling kreeg ik het gevoel dat de betere spelers meer kans maakte op de zege. Niet in de laatste plaats, omdat ik vijf van de afgelopen zeven toernooien winnend afsloot, maar ook omdat ik het gevoel kreeg dat betere spelers gewoon vaak het langst overbleven.

Uiteraard is er af en toe een speler die met geluk een enorme stack vergaart en uiteindelijk een degelijk resultaat laat zien door met zijn stack te spelen. Ook dat is part of the game en dat is ook het leuke van poker, elke nieuw gedeelde kaart kan het spel compleet op z'n kop zetten. Een shortstack kan van laatste positie naar de top klimmen, terwijl een early chipleader als eerste terug op de bank kan gaan zitten, omdat z'n stack bij een andere speler is beland.

Behalve dat is voor mij ook het gezelligheidselement in poker een belangrijk aspect. Als het niet gezellig is aan tafel hoeft het van mij niet zo. Ik wil geen geïrriteerde mensen door een per ongeluk open gedeelde kaart of een speler die een ongeoorloofde move maakt zonder dat zelf te weten. Tuurlijk iedereen mag een keertje boos zijn op een bad beat en zich dan even uitleven, maar het blijft een spelletje en daar moet je nooit te zwaar aan tillen.

Toch denk ik dat juist deze toernooitjes of cashgames met vrienden het niveau van een pokerspeler kunnen opkrikken. Dit omdat je in een gemoedelijke sfeer makkelijker over een gespeelde hand kan overleggen. Daardoor krijg je als spelers meerdere visies over een bepaalde hand en kan je voor jezelf een afweging maken wat de beste play is voor een bepaalde hand in een gegeven situatie. Abstracter kan ik het haast niet omschrijven…

Misschien dat ik ooit samen en dankzij m'n vrienden aan een tafel belandt met pro's, waarna ik door een in een homegame geleerde play Phil Hellmuth van tafel veeg en de chiplead neem in een groot toernooi. Met deze stack een bluf van Tony G. te doorzien en zo aan een enorme finale tafel te belanden en achtereenvolgens grote namen als Noah Boeken, Patrick Anthonius, Mike Matusow en Daniel Negreanu uit te schakelen en uiteraard het toernooi op m'n naam te schrijven. Waarschijnlijk zal het wel altijd bij dromen blijven, maar goed we leven immers om onze mooiste dromen na te jagen.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen