Ingezonden stuk!

Ingezonden stuk! 0001

PokerNews kwam met het geweldige idee om tijdens het WSOP een variant te organiseren in samenwerking met Pokerstars genaamd DSOP, Dutch Series of PokerNews. Het event is georganiseerd om de Nederlanders die niet naar het WSOP kunnen om wat voor reden dan ook toch een kans te geven om een bracelet te winnen. Natuurlijk niet zo'n hele mooie die te verdienen is tijdens het WSOP maar nog steeds eervol om er één te winnen. Tijdens het event zijn er ook punten te verdienen voor het leaderboard. De uiteindelijke nummer één wordt bepaald door een finale toernooi tussen de beste 5 spelers van het leaderboard + de winnaars van elk toernooi.

Twee maanden voor aanvang van dit geweldig event konden er tickets worden verdiend voor het Main Event met een buyin van $100+10. Elke dag waren er satellite-toernooien op Pokerstars te vinden met hele lage buyins om iedereen een kans te geven om het Main Event te spelen mits je de overwinning kon behalen in een van deze toernooien:

$2+0.20 No Limit Hold'em w/ Re-Buys to the Main Event

$3+0.30 Triple Shoutout No Limit Hold'em to the Main Event

$5+0.50 Double Shoutout No Limit Hold'em to the Main Event

Velen van het PN-forum waren dol enthousiast en elke dag werd er hevig gestreden om tickets voor het Main Event. Spelers zoals Redwatch, SandZ, JdK87, LangeDjee maar ook Scriptdude waren bijna elke dag te vinden in een satellite. Het was duidelijk te merken dat iedereen graag aan het grote toernooi mee wilde doen maar voor weinig. Zo behaalde Grooto, KellieJ18 en Funkert meteen al in het eerste satellite-toernooi een ticket voor het Main Event en waren dolgelukkig. Weken verstreken en de zenuwen begonnen bij velen al op te komen, want het DSOP kwam steeds dichterbij. Scriptdude bewees weer eens dat hij het freerollen nooit verleerd was en won nog op het nippertje in de laatste satellite-toernooi een ticket voor het Main Event.

Day One

Fri Jun 1 19.00 - $10+1 Mixed Hold'em (Limit & No Limit)

Fri Jun 1 22.00 - $50+5 PokerNewsCrew No Limit Hold'em Event

De spanning was te snijden want iedereen keek hier al een tijdje naar uit. De kickoff van het toernooi was het $10+1 Mixed Hold'em (Limit & No Limit). Veel spelers hadden toch moeite met de Limit Hold'em variant. Who is next liet zien dat hij hier weinig moeite mee had en was geruime tijd chipleader. Dit resulteerde in een overwinning maar daarbij moet vermeld worden dat hij in de finale geen makkelijke tegenstander namelijk had Idolaf. Idolaf bood veel weerstand en dat resulteerde tot veel heen en weer geschuif van de chips.

Who is Next had geen tijd om bij te komen van zijn overwinning want hij moest zich meteen opmaken voor het PokerNewsCrew event. Voor hem was het natuurlijk een hele uitdaging om dit toernooi ook op zijn naam te zetten maar helaas voor hem kon hij zijn winning streak niet voortzetten en werd als eerste eruit gekickt door L.O.G.I.C.O. "Hmmm…lucky in the first tournament Jordy?!" Het was geen groot toernooi maar de eer stond op het spel en daarom was RayADHD er erg opgebrand om dit evenement op zijn naam te zetten. Exclusive die zich ook had ingeschreven zat helaas sitout omdat hij in The Bellagio zat om aan de WSOP deel te kunnen nemen. Dat gaf GoodImGod de goede moed om het toernooi te winnen maar L.O.G.I.C.O kon makkelijk zijn stack uitbouwen door de chips van Who is Next. Hij veegde iedereen van tafel en streek de eer op om het 2de event te winnen.

Day Two

Sat Jun 2 15.00 - $10+1 Limit Hold'em

Sat Jun 2 20.00 - $10+1 Pot Limit Hold'em

Helaas bleek dat deze evenementen niet zo heel populair waren onder de PN-ers. Maar het was toch leuk om te zien dat velen toch een poging gingen wagen ongeacht de beheersing van het spelvariant. Grote online spelers zoals RaSZi en Utreg hadden het niet moeilijk om door het toernooi heen te komen. En bereikte beide de finale tafels. Dit was natuurlijk een hele mooie prestatie en uiteraard erg belangrijk met oog op het leaderboard. Utreg werd 2x runner up en RaSZi behaalde zijn eerste overwinning door het Limit toernooi op zijn naam te zetten. Utreg baalde heel erg dat hij voor de tweede keer runner up werd. Zijn positie kwam namelijk de gehele toernooi niet in gevaar en tijdens de finale tafel was hij veruit de big chipleader. Vanuit een shortstacked-positie kwam DaCazz door een paar keer allin te gaan en te dubbelen op gelijke hoogte met Utreg. Het was een spannende Heads Up tussen deze twee spelers en DaCazz trok uiteindelijk aan het langste eind.

TO BE CONTINUED...

Hier het complete 2007 DSOP (Dutch Series of PokerNews) agenda.

Fri Jun 1 19.00 - $10+1 Mixed Hold'em (Limit & No Limit)

Fri Jun 1 22.00 - $50+5 PokerNewsCrew No Limit Hold'em Event

Sat Jun 2 15.00 - $10+1 Limit Hold'em

Sat Jun 2 20.00 - $10+1 Pot Limit Hold'em

Sun Jun 3 15.00 - $10+1 No limit Hold'em / Six Handed

Sun Jun 3 20.00 - $5+0.50 No Limit Hold'em w/ Re-Buys

Mon Jun 4 20.00 - $10+1 Dutch Championship Heads Up No Limit Hold'em

Tue Jun 5 20.00 - $10+1 No Limit Hold'em Shootout

Wed Jun 6 20.00 - $20+2 No Limit Hold'em

Thu Jun 7 20.00 - $10+1 No Limit Hold'em w/ Re-Buys

Fri Jun 8 20.00 - $25+2.50 Dutch Championship Limit Texas Hold'em

Sat June 9 20.00 - $25+2.50 Dutch Championship Pot Limit Texas Hold'em

Sun Jun 10 20.00 - $100+10 Dutch Championship No Limit Texas Hold'em

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen