Ingezonden Stuk

Ingezonden Stuk 0001

PokerNews deed een aantal maanden geleden een oproep om zelf een stuk over jullie poker ervaringen te schrijven. Velen gaven gehoor. Daarvoor onze oprechte dankbetuigingen! Maar daar willen we het niet bij laten. Vanaf deze week krijgt de schrijver wiens stuk op de site wordt gepubliceerd een speciaal aandenken. Onze eindredacteur zal wekelijks een selectie maken uit de ingezonden verhalen en 1 stuk publiceren. De schrijver wiens stuk op de site te lezen is ontvangt een speciale PokerNews Griffel! Onze eigen kunstenaar Stefan "mini Mondriaan" Kok zal iedere griffel met de hand voorzien van spelersnaam van de schrijver. Iedere griffel is net als ieder ingezonden stuk uniek en met zorg gemaakt. Deze week heeft Frank gewonnen. Veel plezier met zijn stuk, en tot volgende week! Wie weet moeten we Stefan dan opdracht geven om jouw naam te schilderen....

Hoge spanning tijdens de PokerNewsCup!

Bij wijze van experiment heb ik tijdens PokerNewsCup 10 met een hartslagmeter om gespeeld. De hartslagmeter wordt de laatste jaren meer en meer gebruikt als extra feature tijdens sport op televisie. Twee weken geleden nog werd tijdens het wk schaatsen de hartslag van bijvoorbeeld Erben Wennemars op TV getoond.

Daarom besloot ik om tijdens het pokeren ook is te kijken naar het verloop van mijn hartslag, dit omdat ik toch in het bezit ben van zo'n apparaat, wat vrij logisch is als fanatiek hardloper. Enige kanttekening is dat op het moment je zo'n ding op doet dat je hartslag vanzelf een klein stukje hoger is dan normaal, dit omdat je jezelf realiseert dat je dat ding op hebt en extra op je hartslag wil letten.

Een half uur voor aanvang van de het toernooi was m'n hartslag zoals deze normaal in rust is. Net iets onder de 60 slagen, 57 om precies te zijn. Dit was het startpunt van de test. Nog voor het toernooi loopt de spanning langzaam op, er wordt namelijk veel over de PokerNewsCup gesproken op het PokerNewsforum en ook het bekijken van de deelnemerslijst verhoogd de spanning iets. Dat terwijl een hoop toppers er niet eens bij zijn. Een kleine 10 minuten voor aanvang is de hartslag opgelopen naar 64.

De tafelindeling is redelijk gunstig, althans niet al te grote namen aan de tafel, als de eerste hand gedeeld wordt is het toernooi echt begonnen. KQs geeft gelijk wat spanning, en wanneer je dan met je Q toppair flopt en hij je bet called wordt het pas leuk. Een derde Q op de turn en dan loopt de hartslag op tot maximaal 88 en even later is de eerste gewonnen hand een feit en loopt de hartslag weer terug naar 60.

Een wat haperende verbinding brengt wat extra spanning in, maar ik ben net op tijd terug voor een TQs waarbij ik de flop zie en op de T toppair maak. Een tweede vijf op de turn brengt wat spanning en dwingt me te folden op de river, onderwijl loopt m'n hartslag op naar 98.

Zolang er geen handen worden gespeeld blijft de hartslag gewoon steady rond de 70 hangen, pas wanneer ik mezelf in een hand meng gaat m'n hartslag omhoog. Een half uurtje lang zie ik weinig handen en als je dan KK ziet blijf de hartslag redelijk laag, zelfs als ik op de turn de pot binnensleep komt ie niet boven de 75 uit. Als je dan aan je tafel AA gekraakt ziet worden door TT en jezelf 88 gefold hebt ben je wel blij. Zeker als je daarna met 77 de blinds oppak, hoewel ik toch door de AA hand wat extra spanning zie. M'n hartslag loopt op tot 88.

Even voor de break krijg ik AJ en ik ben shortstacked en raise naar 300, een nog kortere stack gaat all-in en ik call en hij laat QT, ik hoop dat hij blijft staan. Maar op de turn verschijnt de Q en in de hoop op een A op de river schiet m'n hartslag naar 95, maar hoger niet poker is niet anders. Twee handen later heb ik KQ en ga ik all-in en wordt gecalled door A8 geen hulp en ik ben uit en dus is er geen absoluut geen climax in dit toernooi. Hoger dan 100 komt de hartslag niet.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen