Meltdown

Meltdown 0001

Vermoeid zit ik achter de PC. Het is inmiddels 02:47 uur en mijn ogen branden zo erg dat ik moeite heb ze open te houden. Ik wiebel wat in de bureaustoel, want naast het feit dat ik al vier uur moet zeiken als een beer, heb ik ook nog eens een halve kilo drop gegeten. Je kunt net zo goed gelijk een pot laxeermiddel achteroverslaan. Zelfde effect.

Maar ik kan niet opstaan. Niet nu. Eerst wachten op een hand zodat ik die irritante donk rechts van me wat geld afhandig kan maken. Al uren verlies ik potjes met de beste hand. Telkens weer is daar die magische river en zie ik mijn zuurverdiende bankroll langzaam zijn kant op schuiven.

Ik, hierna te noemen 'hero': {a-Clubs}{a-Diamonds}

Hij, hierna te noemen 'donk': {j-Spades}{9-Hearts}

Tafel, hierna te noemen 'rigged': {q-Spades}{10-Diamonds}{5-Clubs}{3-Spades}{8-Spades}

Ik verlies langzaam mijn verstand. Opgezwollen bloedvaten transformeren mijn voorhoofd in een maankraterlandschap. Ongemerkt begin ik knarsetandend en behoorlijk onverstaanbaar tegen mezelf te praten. Een explosie van het kaliber Enschede is aanstaande.

Compleet op tilt krijg ik {7-Hearts}{4-Clubs} gedeeld. "Ok, misschien flop ik {3-Diamonds}{5-Spades}{6-Hearts} en bust ik 'm", spookt er door mijn hoofd. Zeker van mijn zaak insta-call ik zijn flinke raise. Ik druk mijn wijsvinger tegen het scherm en stel me voor dat ik langzaam het leven uit 'm pers. De mondhoeken gaan omhoog en vertoon lichtelijk psychopathische trekjes.

"Kom maar flopje", grinnik ik zachtjes. "Pappa wacht op je.".

Flopje antwoord: {a-Spades}{k-Diamonds}{k-Hearts}

Met mijn muis beweeg ik over zijn avatar en tot mijn verbazing zie ik dat het een Nederlander is. Geleen, om precies te zijn. Die mongool woont dus niet verder dan drie uur rijden. Good to know.

Hij checkt. De pot is inmiddels opgelopen tot $0,17. Een hoop geld voor deze limieten. Aangezien we toch maar met z'n tweeën in deze pot zitten besluit ik 'm weg te jagen met een goed getimede all-in bluf.

Beheerst schuif ik $2,43 in de pot en krijg direct een call van hem. Ik ben dusdanig verbaasd dat ik alleen maar op z'n Loeki's kan reageren: "Asjemenou?".

Even lijkt de tijd stil te staan. Mijn hele bankroll, en daarmee ook al mijn dromen, staat op het spel. "God, ik ken u verder niet, maar daar kan ik verandering in komen. Ik zal verstandelijk gehandicapte kinderen leren frisbeeën. Elke zaterdag balletje gooien met de honden in het asiel. De spuitjes van heroïnehoertjes afwassen! Wat dan ook! Maar neem niet mijn bankroll!", roep ik tegen het plafond.

De donk draait {a-Clubs}{k-Spades} om. Ik grijp naar mijn hoofd en begin inwendig te huilen. Met beide handen pak ik de monitor en brul hartverscheurend "Waarom?!!!". Een pluk haar ligt als hoogpolig tapijt over mijn toetsenbord verspreid.

"You have insufficiënt funds to sit at this table", meldt de software mij. Ik klik de boodschap weg en ga direct naar de cashier. Misschien heb ik me vergist en is er nog een beetje over. Ik heb maar $1 dollar nodig om mijn bankroll nieuw leven in te blazen. Met $1 kan ik bijvoorbeeld blackjack spelen en het geld verdubbelen of zelfs vertienvoudigen.

De cashier weet me echter te vertellen dat mijn bankroll $0.03 is. Eigenwijs probeer ik toch de $0.01/$0.02 cashtafels, maar na 27 keer, zonder succes, 'Sit here' te klikken geef ik het op. Vreselijke krampen maken zich inmiddels meester van mijn lichaam. De cold turkey fase is kennelijk al begonnen. Snel open ik een browser en Google op 'free poker cash'. De eerste twintig links gaan over de gratis $25 van PartyPoker, maar daar denken ze inmiddels dat ik 12 volwassen kinderen heb die allemaal pokeren.

Geen gratis geld. Wat nu? Naar bed kan ik niet. Normaal gesproken zit ik nu nog te spelen. Mijn lichaam accepteert het niet als ik voor 05:00 uur in bed ga liggen. Zo is dat nu eenmaal gegroeid in de laatste 9 maanden. Vlug open ik de 32 pokerclients in mijn startmenu en check de startijden van de freerolls. "Aha", roep ik verrukt; over exact 2 minuten begint er een $50 freeroll met maar 3871 deelnemers. Eerste prijs is $15.

Eindelijk kom ik weer tot rust. De steken in mijn borstkas nemen af, maar de krampen worden heviger en ik sta voor een moeilijke keuze. Naar de plee of iets drinken. Er is geen tijd voor beiden. Ik besluit er nog even over na te denken en ga weer zitten. Over een uur is er weer een break. Nu eerst pokeren.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen