Een dozijn vragen aan Noah Boeken - Deel 1

Een dozijn vragen aan Noah Boeken - Deel 1 0001

In het afgelopen jaar heb ik regelmatig met mensen gesproken over hun liefde voor de poker sport, hun passie voor het spel en hun gedrevenheid om de sport groot te maken. Een ieder doet dat op zijn of haar eigen manier en meestal in eigen omgeving, maar sommigen kunnen de rol van vertegenwoordiger van de poker sport of zelfs ambassadeur wereldwijd vervullen. Noah Boeken is één van de mensen die de hele wereld over reist om overal waar hij komt door te zijn wie hij is de poker sport in een helder daglicht zet. Sinds hij de EPT in Copenhagen heeft gewonnen is Noah niet te stoppen. Naast het goed presteren in verschillende grote tournaments en het winnen van sommige heeft hij zich vastgebeten in de poker-informatie-voorziening op internet. Iets meer dan 1,5 jaar geleden begon hij PokerNews.nl. Samen met Jordy heeft hij een team samengesteld dat de content verzorgt en de site haar unieke uitstraling geeft. Inmiddels is er een Team PokerNews dat alle live toernooien in Nederland aandoet en onveilig maakt, waar Noah zelf ook deel van uitmaakt. Op TV is hij ook geen vreemde meer en vanavond begint zelfs zijn eigen TV programma, Poker Kings. Waarschijnlijk wordt dit jaar het drukste jaar in zijn poker carriëre tot nu toe gezien hij ook sponsorverplichtingen heeft jegens PokerStars waar hij zeer recentelijk een contract tekende. Wat hij er zelf allemaal van vind kun je voortaan lezen in de "10 minuten met Noah" gesprekken. Vandaag het eerste deel. Als je zelf een vraag hebt die je beantwoord zou willen zien stuur dan een mailtje naar nl@pokernews.com. In ieder deel van deze serie zullen we 1 vraag selecteren en aan Noah stellen. Misschien wel de jouwe?

Zaterdag ochtend 24 februari, 11:23

Een dozijn vragen aan Noah Boeken

Is dit wat je wilde 2 jaar geleden?

Wat ik wilde is meer poker op TV. Dat is gelukt volgens mij. Wat ik doe, doe ik voor de poker sport. Ik hoef niet perse met mijn hoofd op TV, maar ja, als ik het niet zou doen doet een ander het wel. Als een ander het zou doen zou ik een stuk minder invloed hebben op hoe poker wordt neergezet op TV en in de media. Mijn doel is niet om in de spotlight te staan, maar doordat ik dat tot op zekere hoogte wel sta gaan er makkelijker deuren open en kan ik voor mijn gevoel veel meer bereiken. Kijk wat we met PokerNews hebben gedaan, dat is toch een fantastisch product? Ik denk dat ik daarmee meer heb bereikt dan dat ik ooit zou bereiken als ik mee zou doen aan "Dancing with the Stars" waar ik gisteren per e-mail voor werd gevraagd.

Is het niet vreemd dat er nu een programma op TV komt dat over je belevenissen van een jaar geleden gaat. Is er in de tussentijd niet teveel veranderd?

Nee hoor. De eerste 5 afleveringen gaan over vorig jaar en de rest van de serie is redelijk actueel materiaal. Je moet gewoon kijken, dan snap je de opzet wel.

Je hebt een sponsordeal. Hoe komt zoiets tot stand? Ben je gescout, kreeg je een mailtje, moest je onderhandelen...?

De mensen van PokerStars zijn natuurlijk altijd aanwezig bij hun Pokerstars European Poker Tour. Ik heb ze in de loop der tijd beter leren kennen. Ik heb de finale van de EPT Copenhagen in een PokerStars hemd gespeeld. De Master Classics trouwens ook, dat was een soort try-out. Ik had ze namelijk in de zomer al gesproken en heb verder onderhandeld. Uiteindelijk heb ik het contract getekend vlak voordat ik naar Acapulco vertrok.

Is spelen voor PokerStars geen beperking? In hoeverre heb je 'je ziel" moeten verkopen?

Ik zie het absoluut niet als een beperking. Ik mag de hele wereld rondreizen als ambassadeur, wat wil ik nog meer? Het enige minpunt dat ik zou kunnen bedenken is het feit dat ik alleen nog maar op PokerStars mag spelen, maar dat is geen probleem, dat deed ik toch al, en Stars was sowieso al mijn favoriete site. Ik zeg dat niet omdat ik net een deal met ze heb gemaakt; ze zijn gewoon op bijna alle fronten de beste!

Een dozijn vragen aan Noah Boeken - Deel 1 101


Je wordt nu waarschijnlijk nog bekender, is dat niet irritant?

Ik probeer het allemaal zoveel mogelijk te ontwijken, maar in sommige gevallen ontkom ik er niet aan. Ik ga het in ieder geval niet opzoeken. Op een premiere zul je me bijvoorbeeld niet spotten...

Woon je over 3 jaar nog in Nederland?

Jazeker. Nederland blijft mijn thuisbasis. Ik hou van Amsterdam. Ik zou nooit in Las Vegas willen wonen. Wel eventueel een huis willen hebben daar voor als ik er moet zijn, maar het is er allemaal zo nep, ik wil daar meestal zo snel mogelijk weer weg.

Wanneer heb je voor het laatst een dag niets gedaan?

Heel veel dagjes in Mexico. Ik vierde daar vakantie en daar moest niks. Een paar weken ertussenuit is goed voor je, je kan alles dan een stuk beter relativeren.

Je komt vanavond een half uur op TV. Hoe vind je dat? Ga je zelf kijken?

Ik ben benieuwd, maar nog benieuwder naar wat het publiek ervan denkt. Ik denk zelf dat het heel leuk wordt....

Je zei net iets over PokerNews.nl

Ja, ik ben trots op wat we hebben bereikt in het afgelopen jaar. Iets wat veel mensen niet weten is dat ik per dag zo'n 6 tot 8 uur met de site bezig ben, op de achtergrond. Jordy neemt de zaken voor de schermen voor zijn rekening.

Toen ik je op MSN sprak vanochtend zag ik dit in je naam staan: "Win 109r GG "

Ja ik stond gisteren voor de keuze om of lekker uit eten te gaan of eten in huis te halen en een toernooitje te spelen. Ik koos voor het laatste en dat bleek achteraf een zeer rendabele keuze. Ik won om en nabij de 17K. Heb ik weer wat geld om wat te gaan drinken na de uitzending van vanavond...

Ben je blij? Waar denk je dan aan?

Jazeker! Ik denk aan de mooie momenten en de dingen die leuk zijn! Lachen is toch gezond?

Mis je nog een vraag?

Ja, die van een lezer....

Een dozijn vragen aan Noah Boeken - Deel 1 102

Vanavond om 23:20 begint op 10 Poker Kings. Mis het niet!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen