Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

Team Pokernews weer aan de Slag

Team Pokernews weer aan de Slag 0001

Aanvoerder Menno Vlek deed afgelopen week op maandag mee aan het wekelijkse NL-toernooi in Utrecht, waar 60 spelers aan meededen. Hier volgt z'n impressie.

"Een monster tafel 2 in de rebuy-periode met de coach aan mijn rechterhand een paar rebuy- gewillige mensen aan de rest van de tafel. Onder andere 'Sven Polarski', Anton, 'President888' Gideon en flink wat andere spelers die bereid waren in de buidel te tasten voor een re-buy of wat. Het was een ware veldslag er werden totaal in het toernooi 94 rebuys gedaan waarvan 38 aan onze tafel!

Na 5 rebuys en 1 add-on ging ik met 2600 punten de freeze-out periode in, normaal gesproken genoeg om lekker te kunnen spelen. In dit geval echter zaten er er rechts van mij drie monsterstacks waaronder die van Coach Veenboer, die de eerste twee handen in de rebuyperiode nog keurig gefold had maar daarna elke hand speelde én in 90% van de handen die hij speelde zijn chips naar het midden schoof.

Kortom het was gezellig!

De ene grote pot na de andere werd gespeeld, en na de rebuyperiode werd dat ietsjes anders, maar nog steeds waren de kleine potjes in de minderheid. De spelers die bij ons aan tafel werden geplaatst waren dan ook stuk voor stuk shortstacked in vergelijking met de rest van de tafel.

Het meest opvallende wapenfeit vind ik toch wel dat de coach van 70 chips (gemiste flushdraw) in drie handjes alweer op 2100 chips stond, en een rondje later zelfs chipleader en table captain was.

Mijn restje chips gingen er met 9-10 in tegen de vrouwen van Erik van de Burg die inmiddels bij ons aan tafel was komen te zitten (als shortstack, waana hij trippelde in z'n eerste hand). Een straight- en backdoor flushdraw boden genoeg kansen, maar de vrouwen bleven staan.

De finaletafel was een waardige. Drie spelers van onze begintafel (het kan bijna ook niet anders), waaronder Coach Veenboer (shortstacked), Gideon, President888 maar ook spelers als Peter 'de Dal' Dalhuijsen, Michiel 'Utreg' Brummelhuis, en Benny de locale cashgame junk. Michiel was veruit de chipleader, vooral omdat hij vlak voor de finaletafel een monsterpot binnensleepte met AJ tegen A8. Ah, er dient nog gezegd te worden dat Jordy "KevinV" Vreeswijk een beat bezorgde, waarover ze voordat de flop kwam afspraken dat Kevin niet boos zou worden als zijn Jordy z'n AQcc de AKds van kevin zou kraken. En zo geschiedde, want de Qh op de turn was genoeg om de pot te winnen waardoor Kevin behoorlijk crippled was.

Uiteraard vlogen er mooie conversaties over tafel en werd afgesproken dat Ado dan maar dit weekend in het Zuiderpark van Ajax ging winnen. Het was gezellig!!!

Namen die geen rol van betekenis konden spelen waren Marcel Loco, Steven Zadelhoff, (deze twee zorgden in de rebuy periode wel voor actie aan tafel en hadden wat mooie battles), Rein Zijda, Stefan Stijziger (die de afgelopen maanden goede toernooi resultaten hadden geboekt).

Uiteindelijk verliet Jordy als 7e het toernooi. Hij verloor tegen Michiel Brummelhuis een gigantische pot met AT tegen KQ, op een flop van AJX. Het geld ging erin en de turn bracht meteen een T, wat natuurlijk behoorlijke ellende was voor de Coach. Dezelfde Michiel Brummelhuis ging er overigens als zesde af, na het verliezen van enkele megapotten. De Dal werd 5e en Benny Hoornstra 4e en dus moest Gideon de strijd aangaan met twee andere, voor mij onbekende spelers. Gideon werd uiteindelijk derde. De nummer 1 mocht 3600 euro mee naar huis nemen."

De rest van de TPN'ers behaalden geen noemenswaardige prestaties deze week op de verschillende toernooien, of vergis ik me en heb ik een resultaat gemist? Is iedereen zich aan het voorbereiden op de Venlo Days? Wordt er genoeg biefstuk gegeten? Push-ups? Trappen oplopen met het thema van Rocky op je IPOD Nano? You'd better!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen