World Poker Tour LA Classic - dag 2

World Poker Tour LA Classic - dag 2 0001

J.C. Tran is de nieuwe chipleader in The Commerce. Met 543.700 chips ligt hij ver boven het gemiddelde van zo'n 100.000. Morgen zal hij met nog 152 spelers om de eerste prijs van 2,5 miljoen dollar gaan vechten.

Tran is geen onbekende. Hij heeft verschillende mooie cashes gehaald, waaronder een 5e plek vorig jaar tijdens ditzelfde toernooi. In totaal heeft hij al bijna 3 miljoen dollar gecasht tijdens toernooien. Opmerkelijk is ook dat hij de winnaar was van het Online-WK op Pokerstars, vorig jaar. Hij won daarmee liefst 670.000 dollar.

De chipleader van gisteren, Joe Sebok, speelde waarschijnlijk iets te gretig en ligt eruit. Wat is dat toch, met die chipleaders van Dag 1?

Één van de grootste potten van de dag kwam op naam van Jason Strasser (Strassa). Hij re-raisde all-in met QQ en was niet blij toen hij de AA van Michael Binger zag. Echter, Binger was een stuk minder blij toen de Q op de flop verscheen. Strasser sprong daarmee omhoog naar 230.000 punten.

Michael Binger nam in een eerder pot lange bedenktijd toen een tegenstander 'm all-in re-raiste: de clock werd ingezet, en pas op in de laatste seconde zei Binger: call en liet KK zien. Tegenstander ook KK, chopped pot.

Dat er vaak side-bets worden gemaakt, is bekend. Vaak gaat het om wie er het verst komt in 't toernooi. Meestal gaat het om een een paar duizend dollar, als "geintje". Dit keer hadden de profs Gavin Smith en Joe Sebok, twee goede vrienden, wel een heel bijzondere inzet: degene die als eerste afviel, moest z'n kont laten tatoeren met de initialen van de ander. Binnenkort zal Smith voor intimi eeuwig te bewonderen zijn met JS. Just Stupid? Ah, wellicht dat Sebok, de chipleader van dag 1 deze "prijs" wel genoeg vond…

Veel online-spelers doen weer mee, en een nieuwe naam in de live-scene is Allan Engle, die beter bekend staat BodogAri. Hij won laatst de Sunday-Warm up en staat, net als RaSZi, bekend om het spelen van soms 18 tafels tegelijk, op het hoogste niveau. Hij doet het live in ieder geval niet slecht: met 280.200 punten staat hij 3e in chips nu…

Shawn Sheiky Sheikhan was een van de chipleaders van dag 1, maar begon te tilten op dag 2. Het werd erger toen hij op een board van {j-Spades}{7-Diamonds}{5-Clubs}{j-Diamonds}{k-Spades} flink bette. Z'n tegenstander had ballen van een olifant en maakte de call met 22. Even later verliet Sheiky het toernooi…

Grote namen zijn weer gevallen, zoals Todd Brunson, Freddy Deeb, Isabelle Mercier, Patrick Antonius, Erick Lindgren, Mika Matusow, Kathy Liebert, Phil Laak, en vele, vele anderen.

Wie gaat de 2,5 miljoen dollar winnen? Stay tuned….

{id:1538}

Dag 1

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Finale

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen