Caveman

Caveman 0001

"Ding dong!"

In mijn hoofd begin ik door te krijgen dat het nare geluid de deurbel moet zijn. Als eerste probeer ik mijn rechteroog te openen, maar de slaapsmurrie is net seconden lijm. Dit oog zal ik pas over pakweg een half uur kunnen gebruiken. Het linkeroog doet minder moeilijk en geeft me een kiertje waardoor ik kan kijken.

Langzaam sla ik het dekbed open. De temperatuur in de slaapkamer voelt als een emmer koud water aan en mijn lichaam reageert

onmiddellijk. Kippenvel, harde tepels en bibberen. Wie staat er in vredesnaam zo vroeg voor mijn deur?

Ik sla met mijn handpalm enkele malen op de zijkant van mijn hoofd om het gesuis weg te krijgen. Het lijkt net alsof de geluidjes van PokerStars als MP3-tjes in mijn hersens staan gebrand. Fold, bet, timebank. Wat een kloteherrie.

Voorzichtig plaats ik één voet op de koude vloer. Note to self: win een $10 rebuy en schaf verdomme vloerverwarming aan. Met een zwiep gooi ik het andere been over de bedrand. De vloer is hier aanmerkelijk warmer en zachter. Best aangenaam zelfs.

Note to self: leg voortaan de pizza's aan de linkerkant van het bed. Ik heb niet de puf om de ansjovis met kaas tussen mijn tenen vandaan te pulken en concentreer me liever op het omhoog komen.

Als een jonge God werp ik mijn lichaam omhoog en sta ik zowaar naast mijn bed. Ok, ik waggel nog wat en moet alle zeilen bijzetten om niet achterover in bed te vallen, maar het begint ergens op te lijken. Ik grijp in mijn boxershorts en leg 'm naar links. Het signaal bereikt na ongeveer 8 seconden mijn hersens die vervolgens opdracht geven om het vandaag eens rechts te proberen.

Daar sta ik dan; midden in de slaapkamer, bevend van de kou, één half open oog en pizza topping tussen mijn tenen. Wat was ik ook alweer aan het doen, vraag ik me zachtjes af. Ik staar wat naar de witte muur en probeer te achterhalen wat de reden kan zijn van deze explosie van energie op de vroege morgen.

"Ding dong! Ding dong!"

Oh ja. Ik kijk op de klok in de slaapkamer en zie dat het pas 15:45 uur is. Ik mompel wat onverstaanbare scheldwoorden en probeer iets te vinden wat op kleding lijkt. Een stukje verderop, in de hoek van de kamer, ligt een hoopje textiel. Ik zet twee stappen naar voren en het wordt gelijk zwart voor mijn ogen. Pokerspelers zien kennelijk geen sterretjes, want er vliegen allerlei pokersymbolen voor me langs. Na het koffiekopje van het "Break"-symbool komt het gezichtsveld weer terug. Ik pak de badjas en doe de eerste babysteps buiten de slaapkamer.

"Diiiiiiiiiiiiiing dong!"

Ik wil roepen dat ik er verdomme aankom, maar mijn strot is zo droog dat er alleen maar wat lucht uitkomt. Dit veroorzaakt weer een ander probleem, want opgeboerde ansjovislucht kan zelfs een stier knockout slaan. Mijn gezicht trekt witjes weg, maar gelukkig kan ik mijn weg naar de voordeur vervolgen.

In de gang werp ik een blik in de spiegel en laat het idee om mijn haren in model te brengen varen als ik zie dat ik inmiddels een exacte kopie van Chewbacca ben geworden. Een halve maand niet scheren en je bent gelijk een neef van Bigfoot. Grappig en triest in één moment gevangen.

Eindelijk ben ik bij de voordeur aangekomen. Ik draai de deur van het nachtslot en zet mijn boze gezicht op. Ik zwaai het kreng open en zie daar één of andere vreemde snuiter staan. Mijn spraakvermogen is nog altijd niet hersteld en ik mompel iets wat lijkt op "ueh… wiehh izu". De man antwoord direct met: "Ha Script. Ik ben het, Dave. We hadden een interview vandaag. Komt het gelegen?".

Voordat ik kan reageren staat matige Dave al in de huiskamer. Hij schuift wat handdoeken en blikjes opzij en installeert zich met bloknoot en laptop. "Heb je koffie?", vraagt hij brutaal. Ik knik wat met mijn hoofd en strompel naar de keuken. Het begint langzaam tot me door te dringen dat de prijs van roem ook de nodige nadelen met zich meebrengt.

Ik weet nu wat een Poker Prof zoal dagelijks meemaakt.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen