European Poker Tour Dortmund

European Poker Tour Dortmund 0001

Goed, Jorryt van 't Hoof is in de vijfde hand van het toernooi uitgeschakeld, op een zeer akelige manier.. Abdul Quam vond het nodig om met z'n TT de re-raise van Jorry te re-raisen. Jorry had AA en de flop was dodelijk: T42. Men kan zich afvragen wat iemand aan het doen is om een raise te re-raisen met TT, maar ja...de winnaar heeft natuurlijk altijd gelijk. Jorryt natuurlijk doodziek.

Maar liefst 237 spelers meldden zich voor dag 1A, en slechts 62 van hen hoeven zich te melden voor de tweede dag. De verwachting is dat de inschrijvingen op de tweede dag alle records gaat breken (480 totaal in Barcelona). We gaan het zien.

Het bijzondere aan dag 1A was dat er tussendoor een German Stars of Poker Sit-and-Go werd gehouden, en raad eens wie er was uitgenodigd? Juist, Marcel Lüske. Hij spreekt een aardig woordje Duits, en blijkbaar was dat genoeg voor een uitnodiging. Hij deed z'n opperste best en dat resulteerde in een overwinning! Daarmee won hij z'n seat voor de EPT-Monaco, een 10.000 euro buy-in Event.

Opmerkelijk was wellicht dat Pokerstars-teammember Elky op de eerste dag werd uitgeschakeld, maar veel leuker is het nieuws dat TPN'er Thierry van der Berg er goed voor staat: Nadat z'n {a-Hearts}{a-Diamonds} het overleefde tegen {a-Clubs}{10-Clubs} op een {j-Clubs}{10-Hearts}{5-Clubs} flop: de turn en river brachten niets vrolijks voor z'n tegenstander. Hij is op dit moment met 58.300 chips een van de chipleaders van het toernooi.

Nederlander Mischa Neuteboom smeet het erin met {q-Clubs}{j-Clubs}, maar kreeg weer eens een {a-Spades}{a-Hearts} tegen zich, en is uitgeschakeld. Een andere Nederlander, Jos Ariaans, winnaar van het Main Event in Venlo, is short-stacked en zal op z'n minst moeten dubbelen om "er in te blijven".

Vandaag komen de sterren Noah Boeken, Marcel Luske, en Rob Hollink in actie. Hopelijk overleven zij Dag 1B, zodat we ze terugzien op zaterdag, als vele koppen gaan vallen.

De EPT is voor het eerst in Dortmund neergestreken, en dat is te merken aan de organisatie: verschillende keren viel de internet-connectie uit, zodat er geen goede updates konden worden gegeven. Gelukkig is alles inmiddels gerepareerd, zodat we Dag 1B, en vooral Dag 2, goed kunnen volgen.

Stay Tuned aldus!

Dag 1B

Dag 2

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen