European Poker Tour Dortmund - dag 1B

European Poker Tour Dortmund - dag 1B 0001

Johnny Lodden was op Dag 1A de absolute chipleader, met meer dan 100.000 punten (average ongeveer 25.000). De Nederlander die het best presteerde was Thierry van der Berg met bijna 60.000 punten. In de lijst met overgebleven namen vinden we onder andere Romco Stek met 45.000 punten, Adbullah Hamidy met 17.500 en Wim Emo met 9.000.

Dag 1B was zoals gebruikelijk de dag waarop de "kanonnen" in actie kwamen. Onder hen uiteraard Marcel Luske. Hij kreeg een flinke klap te verwerken toen hij met 77 een raise van 700 callde. De flop bracht {10-Hearts}{7-Hearts}{6-Hearts}. Degene die raisde, bette nu 2.100, en Marcel ging all-in. De turn en river brachten geen full-house voor Marcel en z'n tegenstander draaide {a-Hearts}{q-Hearts} om. Marcel had daarna nog maar een paar chips over en hoopte te dubbelen met {j-Spades}{j-Diamonds} maar liep tegen {a-Clubs}{a-Spades} aan, van dezelfde tegenstander...exit Luske.

Rob Hollink was de volgende Nederlandse slachtoffer: lichtelijk short-stacked probeerde hij het met {4-Spades}{4-Diamonds}, maar ook hij liep tegen een {a-Hearts}{a-Diamonds} aan: exit Hollink.

Nog meer favorieten moesten de rail gaan opzoeken. Een van de eerste afvallers van de dag was Ram Vaswani. Een speler raist in late positie naar 300, en vanuit de cut-off re-reraist Vaswani naar 1100, waarop de speler callt. De flop komt {q-Clubs}{2-Clubs}{3-Hearts} en Vaswani bet half-pot: wederom een call. De turn is {5-Hearts} en Vaswani gaat all-in. Een instant-call en Vaswani laat z'n bluf zien: {a-Spades}{5-Spades}. Z'n tegenstander draait {3-Clubs}{3-Diamonds} om en de four-outer bleef uit voor Vaswani: exit. De Hendon Mob deed het niet best vandaag: ook Barney en Ross Boatman moesten vrij snel het veld verlaten.

Roland de Wolfe, de enige die ooit een EPT én WPT won, zit goed in het toernooi en gaat als één van de favorieten Dag2 in.

Drie Nederlanders, Luske, Brian Smith en Noah zaten overigens op een gegeven moment direct naast elkaar aan tafel: what are the odds?

Ben Grundy was niet blij toen de dealer "Clock" zei. Hij was betrokken in een 18K pot en moest nu nadenken of hij de riverbet van 4K moest callen: hij had nog 6K over. Uiteindelijk muckte hij, en klaagde bij de dealer dat alleen spelers aan tafel de "Clock" mogen roepen (wat inhoudt dat een speler nadat hij al lang heeft nagedacht nog precies 1 minuut bedenktijd krijgen). De dealer zei dat dit niet klopte, en Grundy wedde om 100 dollar van wel. De regels werden erbij gehaald en de dealer kreeg een extra zakcentje. Toegegeven, in Engeland en Ierland mag de dealer inderdaad geen Clock roepen. Maar ja, "this is Dortmund". Overigens herstelde Grundy zich goed en gaat met 60K Dag2 in.

De sfeer tussen sommige spelers werd soms wat grimmig. Nadat Simon Munz keihard om een kaart riep, vroeg Nick Slade aan de toernooidirecteur of hij een waarschuwing kon geven aan Munz. Munz werd inderdaad stiller. Echter, de hand erna komen de heren weer met elkaar in aanraking, dit keer in een hand. Munz limpt, en wordt geraisd door Slade, Munz callt. De flop is {k-Clubs}{3-Clubs}{10-Clubs}, waarop beide speler checken. De turn is {8-Hearts} en weer checken ze. De river komt {5-Diamonds} en Slade bets 2000. Hierop denkt Munz 30 seconden na, waarna een speler die zich blijkbaar ook aan 'm stoorde, Theo Jorgensen, om de Clock roept. Onzinnig natuurlijk, en de toernooidirecteur laat 'm nadenken. Echter, Munz gebruikt nu de volle 5 minuten, waarop de toernooidirecteur alsnog een Clock aangeeft. In deze minuut zegt Jorgensen nog een keer dat Munz moet opschieten, en Munz zegt dat ie z'n mond moet houden. Met nog een seconde te gaan maakt Munz de call en laat {q-Clubs}{q-Spades} zien. Slade moet {a-Diamonds}{j-Diamonds} omdraaien. Munz graait de chips bij elkaar, staat op en geeft Slade een klopje op de schouder: "ik ga ff plassen". Fijne sfeer.

Noah Boeken klom langzaam omhoog in chips, en miste een potentiële monsterpot, vroeg in het toernooi. Op een board van {q-Spades}{j-Hearts}{10-Diamonds}{2-Spades} check-raisde hij z'n tegenstander, in de hoop dat deze een mooie kaart in handen had. Waarschijnlijk niet, want hij foldde: Noah liet {a-Clubs}{k-Spades} zien, de nuts. Even later verloor hij een grote pot en had nog slechts 6000 punten. Tijd om te pushen dus, en dat deed hij met {q-Hearts}{q-Diamonds}, tegen de {a-Clubs}{j-Spades} van z'n tegenstander. Het leek meteen voorbij toen er {a-Hearts}{j-Clubs} op de flop kwam, maar de {q-Spades} op de turn bracht redding.

Maar oh, ironie. In een poging opnieuw te dubbelen ging hij dit keer all-in met {a-Clubs}{k-Clubs}. De tegenstander had {q-Hearts}{q-Diamonds} en nu kwam er geen hulp voor Noah. Einde verhaal dus. De enige twee Nederlanders die Dag1B hebben overleefd zijn Ben Wolbers en Cyriel Dohmen, beiden met een average stack.

Van de bijna 500 deelnemers komen er vandaag zo'n 120 terug om te gaan strijden voor de prijzenpot van bijna 2.500.000 euro.

Dag 1A

Dag 2

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen