EPT Dortmund Finale!

EPT Dortmund Finale! 0001

De live-webcast op PokerStars Live Blog..., de pagina van Pokerstars, was van uitzonderlijk hoge kwaliteit, en dus konden we genieten van poker zoals het een vijftal jaren nog gebruikelijk was: zonder de hole-cards te zien. Ook wel een keer prettig om slechts bij show-downs alle kaarten open te zien, en kaarten te raden.

De dertien overgebleven spelers begonnen gisteren om 15.00 aan hun laatste loodjes. Ze waren te zwaar voor Johnny Lodden.

Nicholas Levi raist naar 60K, waarop Lodden meteen all-in gaat, voor 207K. De call van Levi was bijkans nog sneller.

Lodden: {6-Spades}{6-Hearts}

Levi: {a-Hearts}{k-Spades}

De flop: {4-Hearts}{3-Spades}{3-Clubs} en er lijkt niets aan de hand te zijn, voor Lodden, totdat de Turn omgedraaid wordt: {a-Spades}

De River was een nietszeggende {5-Spades}, en Lodden kon terug naar z'n laptop met iets meer dan 20.000 euro, in ieder geval genoeg voor een kleine buy-in aan een high-stakes cashtafel.

Een kwartier later was het gebeurd met Vincent Sokalski. Vanuit de cut-off raist Rasmussen naar 60K, met {a-Hearts}{q-Hearts}. Sokalski gaat vanaf de button all-in met {a-Diamonds}{10-Spades} en Rasmussen callt uiteraard. Er komt geen hulp en Sokalski mag naar de rail om z'n 27.800 euro in ontvangst te nemen.

Hierna kwam een pot die hard aankwam bij Michael Muecklisch.

Het begint met een raise naar 55K vanaf de button, en de call van Cristiano.

De Flop: {7-Clubs}{2-Diamonds}{4-Hearts} en beide spelers checken.

Turn: {2-Hearts}, Mucklish bets 80K en Cristiano callt.

River is {7-Hearts} en Cristiano bet 125K.

Mucklisch bekijkt z'n kaarten, {j-Hearts}{8-Hearts} en gaat all-in voor 370K. Waarschijnlijk was hij blij toen hij "call" hoorde, maar die blijdschap verdween al snel toen ie de kaarten van Cristiano zag: {k-Hearts}{6-Hearts}. Ouch!

Philip Yeh kwam weinig in actie en liet zich min of meer doodbloeden en eindigde als tiende, goed voor 37.100 euro. Christoph Stiehler werd ook langzaam short-stacked en besloot te pushen met 68. Slechte timing, want er stond een JJ op 'm te wachten. Ook voor hem 37.100 euro.

We hadden een televisietafel en speciaal voor die gelegenheid gingen de blinden omlaag (!) naar 8K-16K met een 2K ante. De spelers met hun chipcount:

Cristiano Blanco $1,258,000

Andreas Hoivold $750,000

Sebastian Ruthenberg $717,000

Gunnar Rabe $668,000

Erik Lindberg $617,000

Nicholas Levi $467,000

Thomas Fougeron $286,000

Jacob Rasmussen $265,000

De chipleader gaf vervolgens een ware les aan de andere spelers, door elke pot te raisen: hij won er 7 op rij, waarvan 6 uncontested.

Thomas Fougeron was de eerste afvaller. Zijn all-in bluf met {q-Hearts}{10-Diamonds}}, op een board van {6-Spades}{8-Hearts}{a-Clubs}{6-Clubs}, werd opgemerkt door Gunnar Rabe, die een mooie call met {9-Clubs}{8-Clubs} maakte. De {3-Clubs} op de river was de slagroom op 't toetje voor Rabe. Fougeron, de FPP-qualifier, mocht z'n prijzengeld, 60.300 euro ophalen.

Nicolas Levi gaat vervolgens all-in met {k-Hearts}{q-Diamonds} en wordt gecalled door Blanco, met {8-Hearts}{8-Diamonds}. Echter, na hem gaat Gunnar Rabe over the top all-in, met {a-Clubs}{k-Spades}. Blanco laat z'n kaarten zien, en fold. De showdown tussen Levi en Rabe leverde een board van {3-Clubs}{5-Clubs}{j-Clubs}{a-Spades}{q-Diamonds} op en Rabe werd de nieuwe chipleader. Levi ontving 85.700 prijzengeld voor z'n 7e plek.

Er volgde een 40-minuten durende pauze en de chips werden voor de zekerheid maar weer eens geteld:

Gunar Rabe (Sweden) 2,000,000

Christiano Blanco (Italy) 1,150,000

Sebastian Ruthenberg (Germany) 750,000

Jacob Rasmussen (Denmark) 480,000

Erik Lindberg (Sweden) 480,000

Andreas Hoivold (Norway) 280,000

Na de break ging Andreas Hoivold, zoals het een goede short-stack betaamt, een aantal keren achter elkaar all-in. Uiteindelijk werd hij gecalled door Blanco, maar dat leverde Hoivold een verdubbeling van z'n stack op. Hoivold was de enige speler die grapjes maakte, en veel lachte. Hij stal de show, en dus ook de blinden...

De blinden gingen omhoog naar 15K-30K en het was Erik Lindberg die short-stacked werd. Na een mine-raise van Blanco ging hij all-in met {k-Hearts}{j-Spades}. Blanco moest even nadenken en vroeg aan Lindberg of ie een mooie hand had, maar Lindberg bleef naar het midden kijken, met zo'n verwongen uitdrukking waaruit niets af te lezen viel, behalve dan het geen prettig gezicht was. Uiteindelijk callde Blanco met {6-Clubs}{6-Spades}. De flop, {a-Spades}{9-Spades}{5-Spades} gaf Lindberg nog 9 outs, maar de turn en river, {7-Diamonds} en {3-Hearts} brachten geen hulp. Exit Lindberg. Als troost mocht hij 109.000 euro incasseren.

Toen de blinden omhoog gingen naar 20K-40K, met een 4K ante veranderde het spel. Elke pot was nu 80K en dat werd behoorlijk de moeite om ze te stelen.

Jacob Rasmussen koos een verkeerd moment om dit te doen. Met {q-Spades}{j-Spades} re-raisde hij de {k-Hearts}{k-Diamonds} van Andreas Hoivold all-in. Een rag-flop deed 'm eindigen op de 5e plaats, waarmee hij 139.000 euro verdiende.

De chipleaders Blanco en Rabe streden om de volgende hand:

Flop: {9-Hearts}{3-Clubs}{3-Hearts}

Rabe bets 80K en Blanco raist naar 180K. Rabe callt.

De turn: {a-Spades}

Blanco bet nu 200K en Rabe insta-callt.

River: {4-Clubs} en beide spelers checken nu.

Blanco draait {9-Spades}{7-Hearts} om en Rabe balt z'n vuisten en laat {k-Spades}{k-Hearts} zien, wat hem de grote chipleader maakte.

Een aantal handjes gebeurde er niets, en de commentatoren van de webcast, waaronder John Duthie, oprichter van de EPT, probeerden steeds de hole-cards van de spelers te raden, wat verrassend vaak lukte. Toch was het commentaar vaak kundig en kunnen we spreken van een geslaagde 1e live-cast van een EPT, vooral door het zeer mooie beeldmateriaal.

Na een pauze van 15 minuten gingen de blinden omhoog naar 25K-50K met een 5K ante.

De chipcounts was ongeveer:

Gunnar Rabe 2.1 miljoen

Cristiano Blanco 1.1 miljoen

Andreas Hoivold 1.4 miljoen

Sebastian Ruthenberg 400 duizend

De shortstack ging al snel all-in met {j-Hearts}{j-Spades} en was niet blij om de {k-Clubs}{q-Spades} van Hoivold te zien. Echter, de flop was ongevaarlijk en Ruthenberg was terug in het spel. Gunnar Rabe verloor redelijk wat chips aan Blanco, en dus stond iedereen dicht bij elkaar. Nu hadden alle spelers minimaal 20x de big-blind, dus er was ruimte genoeg om nog even door te gaan. Dat hadden de spelers ook door, en hoewel er wat chips van speler naar speler schoven, gebeurde er lange tijd niets.

Tot het moment dat er een monsterpot ontstond.

Rabe raist naar 120.000. Ruthenberg callt. Flop: {a-Spades}{4-Spades}{10-Hearts}

Rabe bet 120.000, en Ruthenberg re-raist naar 330.00. Rabe calls.

Turn {8-Spades}.

Ruthenberg bet 400.000. Rabe callt (!!!)

River: {5-Spades}

Ruthenberg checks, en Rabe gaat all in.

De walging was op het gezicht van de Duitser af te lezen, maar hij was pot-committed en maakte de call.

Ruthenberg: {8-Clubs}{8-Hearts}

Rabe laat {q-Clubs}{10-Diamonds} zien!

Een van de raarste handen van het toernooi tot dan toe, die zeker tot op het bot geanalyseerd gaat worden. De commentatoren begrepen er in ieder geval helemaal niets van. Het gezicht van Rabe sprak in ieder geval boekdelen: die was niet blij.

Er gingen weer wat handjes voorbij en de blinden gingen omhoog, naar 30K-60K, met een ante van 6K.

Rabe moest wat proberen, en gooide het erin met {2-Spades}{2-Diamonds}. Hoivold bekeek 1 kaart, en maakte de call, wat {a-Hearts}{9-Clubs} bleek te zijn. "The Ace on the River" schakelde Rabe uit, en de voormalige mega-chipleader zal nog lang nadenken over z'n move tegen Ruthenberg. Hij nam wel 169.000 euro mee naar huis.

Daarna kwam weer een ongelooflijke hand!

Hoivold raist vanuit de SB naar 140K en Rutenberg callt.

Flop: {2-Clubs}{3-Hearts}{10-Spades}

Hoivold bets 100K en Rutenberg callt.

De turn: {9-Spades}

Nu komt een mooie 500K bet van Hoivold, waarop Rutenberg all-in gaat en Hoivold callt.

Hoivold: {k-Spades}{k-Clubs}

Rutenberg: {a-Spades}{5-Spades}

Veel outs voor Rutenberg maar de river is een ongevaarlijke {8-Clubs}

Een enorme chiplead nu voor Hoivold, en Rutenberg is twee handen later uitgeschakeld, omdat hij nog maar een paar chips over heeft. Ook hij mag nadenken waarom ie de hand op deze manier heeft gespeeld. Z'n troostprijs: 220.000 euro. Bijzonder is dat Rutenberg zich voor deze EPT had gekwalificeerd middels een FPP-toernooi op Pokerstars. Da's "pretty good value".

Headsup dus tussen Hoivold en Blanco, die zich keurig koest had gehouden en hiermee hoedanook 160.000 euro rijker werd. De eerstvolgende en laatste hand ging Blanco all-in met {10-Clubs}{9-Hearts}. Andreas callde onmiddellijk met {q-Hearts}{q-Diamonds}(!) en 't board bracht geen hulp voor Blanco.

Blanco wint dus 380.000 euro en Hoivold 672.000 euro. Het grootste deelnemersveld van de EPT tot op heden heeft gestreden voor wat het waard was, maar het was Andreas Hoivold die de beste was.

De live-cast was bijzonder om te volgen. Veelal saai, en men kan dankbaar zijn dat er straks flink in geknipt wordt, want vele handen doen er gewoon niet toe. Aan de andere kant net zo spannend als "normale" uitzendingen, als er showdowns zijn. Petje af dus voor Pokerstars, en een terechte winnaar!

Dag 1A

Dag 1B

Dag 2

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen