World Poker Tour Shooting Stars - dag 3

World Poker Tour Shooting Stars - dag 3 0001

Doordat de laatste zesendertig spelers werden verdeeld over zes tafels, vielen er binnen een half uur maar liefst zeven slachtoffers: een soort live-turbo toernooi, waarbij de spelers elk rondje om de blinden vochten.

Bill Edler zorgde voor opschudding door midden in een hand hard "Floor!" te roepen. De andere spelers keken 'm vragend aan, en begrepen niet wat er aan de hand was. De toernooidirecteur kwam onmiddellijk aansnellen. Edler: "Niks aan hand hoor, ik wilde alleen weten hoe lang je er over zou doen om hier te komen". Iedereen lachen, en het spel kon door, met nog maar 13 spelers over.

David Williams deed de "Unabomber- Routine"; midden in een hand deed ie z'n capuchon op, en ritste alles dicht. Toegegeven, niemand had een read op 'm, maar even later kwam David er al weer onderuit. Hij mompelde dat ie nauwelijks kon ademen.

Een van de beste online-spelers ooit, Tim "TMay420" West, verliet het toernooi als dertiende, waarmee hij 55.000 dollar verdiende.

Zijn {k-Spades}{10-Diamonds} waren "live" tegen de {a-Diamonds}{j-Clubs} van Bill Edler, maar het board {q-Diamonds}{j-Spades}{j-Hearts}{7-Diamonds}{3-Clubs} maakte z'n hand alsnog dood.

Met nog 12 spelers over was de tafelschikking als volgt:

Danny Smith

Joe Sebok

Jeff Madsen

Ted Forrest

James Van Alstyne

Frank Selldorff

Bill Edler

Ed Pellegrini

Joanne "JJ" Liu

Vincent Shaw

David Williams

Amir Sheyesteh

Met David Williams was het daarna snel gedaan. Hij callt de bet van JJ Liu en is all-in, met {5-Hearts}{5-Diamonds}. JJ laat {8-Diamonds}{8s zien en het board {a-Clubs}{3-Hearts}{9-Hearts}{8-Hearts}{k-Clubs}gaf Liu de set. Voor David is het een toernooi met vele swings geweest. Na de eerste dag was hij chipleader en op de tweede dag ging hij ook op en neer als een jojo. Vandaag lukte weinig, en mag hij met 70.000 dollar naar huis.

Onze held van gisteren, Ed Pelligrini, was het volgende slachtoffer. Hij ging met z'n {a-Hearts}{k-Hearts} all-in, maar werd gecalled door Amir Sheyesteh die {k-Diamonds}{k-Spades} omdraaide. Geen hulp voor Ed en ook hij mocht 70.000 dollar mee naar huis nemen. Een ding is zeker, en dat is dat hij zich onsterfelijk heeft gemaakt door tot twee keer toe AA pre-flop te mucken, omdat hij per sé in het geld wilde eindigen. Ach, het is gelukt.

World Poker Tour Shooting Stars - dag 3 101

Ted Forrest laat z'n skills, of durf, zien in een hand tegen Bill Edler.

Op een board van {j-Spades}{8-Spades}{6-Diamonds}{4-Diamonds} bet Forrest 150K en krijgt een re-raise om z'n oren van 335K. Forrest zegt: "all-in" en in plaats van dat Edler de call maakt, begint ie aan z'n koffiekop te likken: de vlekken aan de buitenkant stoorden hem waarschijnlijk. Hij denkt na, en fold.

Voor Jeff Madsen was het taak om z'n agressieve spel vol te houden, met de chiplead die hij gisteren had. Het werkte wel, maar verloor met pech de grotere potten, waaronder een all-in van Amir Sheyesteh, die z'n straat op de river vond.

Om z'n pech te illustreren volgde al snel z'n laatste hand.

Vincent Shaw raist en wordt gecalled door Sheyesteh, waarop Madsen all-in gaat met 350K. Shaw fold, maar Sheyesteh callt met {a-Clubs}{6-Clubs}. Madsen loopt dik voor met {a-Spades}{10-Diamonds}, maar het board maakt een einde aan de aspiraties voor de WSOP player-of the year: {a-Spades}{q-Clubs}{4-Clubs}{5-Clubs}{10-Spades}. Hij wint toch een mooie 100.000 dollar.

Joe Sebok, de andere chipleader van gisteren was de TV-Bubble.

Op de flop van {k-Diamonds}{q-Spades}{3-Spades} bet JJ Liu, en wordt gecalled door, wederom, Sheyesteh. Joe Sebok gaat hierop all-in, JJ fold maar Sheyesteh callt, dit keer terecht.

Sheyesteh: {k-Clubs}{q-Hearts}

Sebok: {k-Spades}{9-Diamonds}

Turn: {a-Hearts} en Sebok is "drawing dead".

De finaletafel is als volgt:

Amir Sheyesteh 2,731,000

Ted Forrest 1,667,000

Vincent Shaw 1,518,000

James Van Alstyne 1,139,000

Joanne "JJ" Liu 966,000

Bill Edler 638,000

World Poker Tour Shooting Stars - dag 3 102

Ted Forrest is de meest gelouterde speler aan tafel: hoewel hij voornamelijk een high-stakes cashspeler is (hij is te zien in High Stakes Poker), heeft hij al bijna 4 miljoen dollar aan toernooigeld bij elkaar gespeeld. Hij is houder van vijf WSOP-bracelets.

Het is al enige tijd geleden dat we een dame aan de finaletafel van een groot WPT-event hebben gezien. Joanne JJ Liu zal genieten van haar TV-tijd en chips willen afpakken van bijvoorbeeld Amir Sheyesteh, de lokale pokerheld.

Hier vechten ze voor:

1 $1,125,000 dollar

2 $600,000

3 $314,500

4 $250,000

5 $200,000

6 $160,000

Vannacht dus de final-table!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen