World Poker Tour – Shooting Stars

World Poker Tour – Shooting Stars 0001

In Club Bay 101 (San Jose, California) is het zesde WPT-event van het jaar begonnen, en het is een bijzonder toernooi, namelijk de Shooting-Star editie.

Het houdt in dat aan elke tafel een speler zit met een bounty "op z'n hoofd". Als je deze speler uitschakelt, win je 5.000 dollar. Deze bounty-dragers kunnen hierdoor heel wat vuurwerk op zich af zien komen: de tegenstanders zullen hierdoor iets gewilliger all-in gaan tegen hun: 5.000 dollar maakt de inleg van het toernooi namelijk weer goed. Voor de moeite ontvangen de bounty-dragers (Shooting Stars) overgens 1500 dollar. Het toernooi is een ware toeristen-attractie. Van de Shooting Stars worden fact-sheets verkocht: ideaal om handtekeningen op te verzamelen. De rail is vijf rijen dik en de aankondingen van de Shooting Stars worden met gejuich ontvangen, alsof het een NBA-Game is...

De Shooting Stars:

Josh Arieh

Chad Brown

Hoyt Corkins

Allen Cunningham

Freddy Deeb

Eli Elezra

Liz Lieu

JJ Liu

Phil Hellmuth, Jr.

John Hennigan

Kenna James

Nam Le

Tuan Le

Kathy Liebert

Tom McEvoy

Daniel Negreanu

Scotty Nguyen

David Pham

Vanessa Rousso

Gavin Smith

J.C. Tran

Cyndy Violette

David Williams

Robert Williamson III

James Woods

Patrick Antonius

Todd Brunson

John Cernuto

T.J. Cloutier

Paul Darden

Scott Fischman

Layne Flack

Chau Giang

Barry Greenstein

Gus Hansen

Chip Jett

John Juanda

Phil Laak

Erick Lindgren

Jeff Madsen

Mike Matusow

Isabelle Mercier

Mike Mizrachi

Carlos Mortensen

Chip Reese

Erik Seidel

Jennifer Harman-Traniello

Jennifer Tilly

Mimi Tran

Amir Vahedi

World Poker Tour – Shooting Stars 101

Het zijn dus de "grootheden" uit de pokerwereld die als vrijwillig doelwit dienen. Ze vinden het allemaal best, wat logisch is als je bedenkt dat de tegenstanders wellicht met mindere kaarten de Shooting Stars proberen uit te schakelen.

Voor vele Shooting Stars is het toernooi inmiddels afgelopen: de namen zijn teveel om op te noemen, maar we doen een poging: Phil Laak, Mike Matusow, T.J. Cloutier, Dan Harrington, Jennifer Harman, Todd Brunson, Gus Hansen, Steve Wong, Michael Mizrachi, John Juanda, Alan Goehring, Freddy Deeb, Justin Bonomo, Daniel Negreanu, Eli Elezra, Vanessa Rousso, Layne Flack, Mimi Tran, Erick Lindgren, Chau Tu Giang, en nog vele, vele anderen zullen de tweede dag van de WPT niet meer als speler meemaken. Van de 450 spelers zullen er 140 aan de tweede dag beginnen.

World Poker Tour – Shooting Stars 102

David Williams is één van de chipleaders met 190.000 punten. Omdat hij Dag 1A als chipleader eindigde, ontving hij een bonus van 10.000 dollar. Vorig jaar haalde hij hier de finaletafel en hij zal die prestatie op z'n minst willen evenaren. Ook in vorm (let op hem!) is J.C. Tran met meer dan 100K. Anderen die hun stack inmiddels minstens verdrievoudigd hebben, en ver boven het gemiddelde zitten: Jeff Madsen, Erik Seidel, Isabelle Mercier, Barry Greenstein, Johnny Chan, Patrick Antonius, Joe Sebok, Scotty Nguyen, Allen Cunningham.

Dag 2 begint vannacht en er zal gespeeld worden tot er 36 spelers over zijn, die dan al "in the money" zijn.

De Pay-out:

1 $1,125,000

2 $600,000

3 $314,500

4 $250,000

5 $200,000

6 $160,000

7 $130,000

8 $100,000

9-12 $70,000

13-18 $55,000

19-24 $40,000

25-30 $30,000

31-36 $20,000

37-45 $15,000

World Poker Tour – Shooting Stars 103
World Poker Tour – Shooting Stars 104

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen