Ingezonden Stuk!

Ingezonden Stuk! 0001

PokerNews deed een aantal maanden geleden een oproep om zelf een stuk over jullie poker ervaringen te schrijven. Velen gaven gehoor. Daarvoor onze oprechte dankbetuigingen! Maar daar willen we het niet bij laten. Vanaf deze week krijgt de schrijver wiens stuk op de site wordt gepubliceerd een speciaal aandenken. Onze eindredacteur zal wekelijks een selectie maken uit de ingezonden verhalen en 1 stuk publiceren. De schrijver wiens stuk op de site te lezen is ontvangt een speciale PokerNews Griffel! Onze eigen kunstenaar Stefan "mini Mondriaan" Kok zal iedere griffel met de hand voorzien van spelersnaam van de schrijver. Iedere griffel is net als ieder ingezonden stuk uniek en met zorg gemaakt. Deze week heeft Jordy gewonnen. Veel plezier met zijn stuk, en tot volgende week! Wie weet moeten we Stefan dan opdracht geven om jouw naam te schilderen....

Mijn pokerverhaal:

Ik poker nou ruim een jaar en het verveelt me geen minuut, het vele gelach van mijn vader en broer wanneer zij achter de computer zaten, zette mij er toe om ook te gaan pokeren.

Mijn vader ( krale "Frankie" Koomen) pokert vaak online en zo heb ik dus ook vaak met poker te maken. Toen ik een keer vroeg of ik ook mocht pokeren had mijn vader dat liever niet, maar het kwam er toch van na een paar keer zeuren. Het eerste pokerprogramma dat is downloadde was party poker, een leuke site om voor niks te spelen en je lekker uitleven. Ik bracht steeds meer uurtjes door achter de computer dan in het weekend met mijn vrienden, tot dat ik het leuke spel ook aan mijn vriend liet zien en die het snel oppakte. Mijn vriend en ik pokeren nu steeds vaker en wilde onze eigen poker plek, met een leuke tafel en mooie stoelen.

Op een dag zat ik bij mij vriend te pokeren en hij stelde voor om een poker tafel in zijn schuur te plaatsen, waar wij een mooi ''hokkie'' hebben. Het idee van mijn vriend was een top idee maar we hadden geen tafel en geen stoelen. Ik belde mijn vader op die nog een leuke tafel had voor in ons hokkie, de vader van mijn vriend is ook de moeilijkste niet en gaf ons een paar leuke stoelen. Toen alles in het hokkie stond werd er meteen dag en nacht gepokerd, vooral in de vakantie waren wij daar niet weg te slepen. Op den duur werd het pokeren voor ons een beetje saai en kwam er wat geld in de pot, het werd nog leuker als voorheen en het werd steeds spannender. Het pokeren zag ik nu niet alleen meer als een hobby maar als een soort sponsoring voor mijn leuke dingen die ik in het weekend doe. De pot komt meestal niet hoger als 10 euro maar daar word wel keihard voor gestreden. Ik en mijn vriend vonden het de hoogste tijd voor wat leukers en met wat hogere bedragen, we wilden een No Limit Hold'em toernooi regelen met een inleg van 5euro.

Het weekend was net geweest maar we hadden al weer grote plannen voor het volgende weekend. We belde een paar vrienden op of zij vrijdag avond in ons hokkie aan ons toernooi mee wilde doen, en naar lang bellen en rondvragen kwamen er maar 6 mensen en vonden we het de moeite niet waard. Nadat de week verder verliep waren wij het niet die de mensen moesten bellen maar ze belden ons, mensen belde ons of ze mee konden doen, we hadden maar voor 8 man plaats aan onze tafel en wisten ons even geen raad. Naast ons hokkie bevindt zich nog een hokkie en me vriend kwam met het idee om daar zijn keukentafel neer te zetten, het plan werd meteen uitgevoerd en we maakten zo een plek voor 12 man. We namen de namen nog even door en zorgde toen voor 12 man, iedereen moest 5 euro inleggen en het eerste uur was een rebuy periode. Na een uur lang pokeren plakte we er nog een half uur aan om zo de pot te verhogen. Alles verliep goed en we zaten gauw met 3 man aan de finale tafel, het pokeren ging door tot in de late uurtjes. Na lang pokeren werd er aan de tafel gepraat over het verdelen van de pot, in de pot zat 90euro en we besloten ieder 30euro te doen. Ik was daar erg tevreden over omdat ik met de minste chips aan de finale tafel zat en sloot die deal dus met een blij gezicht. De volgende ochtend werd er al weer volop gepokerd en zat de sfeer er al weer goed in, we vonden het die avond daar voor een zodanige topper dat we besloten om gewoon de volgende avond weer een toernooi te houden, en dat werd ook gedaan.

We hielden weer een No Limit Hold'em toernooi met een inleg van 5euro. Het eerste uur was weer een rebuy uur maar werd weinig gebruik van gemaakt. Rond een uur of 1 zat ik aan de finale tafel samen met een vriend van me, ik stond ruim achter en wou net als de avond daarvoor een dealtje sluiten. De pot die 50euro bevatte zouden we dan doormidden delen en ieder 25euro, het zat mij wel gebakken en zou er dan weer mooi van afkomen dan met een 2e plaats naar huis gaan en maar 10 euro winnen. Er was alleen een probleempje hij wou geen deal en we besloten verder te spelen. Na een half uur spelen en veel mooie handen stonden we weer op gelijke hoogte, hij vroeg toen nog aan me of we alsnog een deal konden sluiten, waarop ik meteen antwoorden dat hij dat wel kon vergeten. Om 2 uur precies ging ik al in met een flush aas hoog, mijn tegenstander twijfelde geen minuut en ging ook al in. Hij liet 2 pair zien en zo won ik mijn 2e toernooi. De volgende dag werd er al weer vroeg in de morgen gespeeld, de sfeer zat er goed in net als altijd. We pokeren nog bijna iedere dag en dat gaan we zeker voort zetten.

Ik hoop later een echte profpokeraar te worden en een keer met meer dan 50 euro naar huis te gaan.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen