Ingezonden stuk!

Ingezonden stuk! 0001

PokerNews deed een aantal maanden geleden een oproep om zelf een stuk over jullie poker ervaringen te schrijven. Velen gaven gehoor. Daarvoor onze oprechte dankbetuigingen! Maar daar willen we het niet bij laten. Vanaf deze week krijgt de schrijver wiens stuk op de site wordt gepubliceerd een speciaal aandenken. Onze eindredacteur zal wekelijks een selectie maken uit de ingezonden verhalen en 1 stuk publiceren. De schrijver wiens stuk op de site te lezen is ontvangt een speciale PokerNews Griffel! Onze eigen kunstenaar Stefan "mini Mondriaan" Kok zal iedere griffel met de hand voorzien van spelersnaam van de schrijver. Iedere griffel is net als ieder ingezonden stuk uniek en met zorg gemaakt. Deze week heeft Stef aka Copyright7 gewonnen. Veel plezier met zijn stuk, en tot volgende week! Wie weet moeten we Stefan dan opdracht geven om jouw naam te schilderen....

Frustratie en de Chatbox.

In the end it's just one long game. In the end. Ja, wat heb ik daar aan? Die lummel hit NU zijn twee outer op de river en dat kost me NU vijftig dollar. Dus NU ben ik pissig. Natuurlijk wil ik dat die pannekoek de betreffende hand zo speelt. Want "in the end" maak ik winst. Toch?

Mijn welopgevoede, welopgeleide en logisch nadenkende kant heeft vrede met de occasionele twee outer. Alleen op dergelijke momenten is deze kant in geen velden of wegen te bekennen. Nu viert een grof gebekt, opvliegend en opgefokt Amsterdams straatschoffie de boventoon. En die laat het je weten als je stom bezig bent;"I am so sick of you two outer hitting nazi scum!".

Gevolgd door het altijd fijne: "Fakkendepestpleurishoeretyfusdonk!". Zo, dat

lucht tenminste op. Maar als ik dit als weldenkende volwassene een minuut of drie later teruglees, bekruipt mij toch een gevoel van schaamte. Tijd voor goede voornemens. Laat de chat voor wat het is. Je kent deze mensen (gelukkig) niet, en stond je niet boven het hele internet moddergooien? De zen in mij is wedergekeerd en mijn zen en ik gaan met frisse moed weer aan de slag.

Een hand of vijf later is het echter weer raak. Azen op de button met een raise en een reraise voor me. Sweet! Ship it! En de reraiser called met pocket Jacks waarmee hij een set hit op de turn.

"Fakkendepestpleurishoeredonk, are you ppl really that stupid? You think I shove in all my chips with rags after a raise and a reraise? You ppl are just 2 damn stupid to fold jacks. ****! Mijn hervonden zen ligt alweer op straat. Sjongejongejonge, kan er dan helemaal niemand pokeren op deze limieten...

Mijn pokervriend Nick had ook een chatprobleem. Dit kwam alleen niet voort uit frustratie maar uit ego. Als Nick goed zat te spelen dan liet hij dit aan iedereen weten. Tot het moment waarop PokerStars ingreep. Toen Nick op het punt stond om met de nuts all-in te gaan tegen een speler van wie hij al een complete buy-in had gewonnen kon hij het niet nalaten om voor het pushen een oneliner uit zijn favoriete film Rounders in de chat te gooien:"Remember the last time I stiek iet ien you?". Tsja, lol? Nou volgens Stars niet. Toen hij de volgende dag opnieuw probeerde iemand te kleineren verscheen er een pop-up met de volgende boodschap: Your chat privileges have been revoked. Meteen een mail naar Stars of ze daar soms geen filmliefhebbers waren, maar ze zagen er de humor niet van in.

Nick kan dus niet meer chatten en werd het tijd voor maatregelen. Nu was ik de enige die zich als een kleuter gedroeg en ik schaamde steeds meer voor mijn uitlatingen. Maar afleren kon niet. Mijn innerlijke straatschoffie ("Ciske" voor bekenden) liet het niet toe. Het ontstane compromis tussen Drs. Copyright7 en Ciske werkt als volgt:

-Fakkendepestpleurishoeredonk is afgekort tot FPPHD.

-Two outer hitting nazi scum is nu: 2OHNS. (Eventueel 3OHNS of 4OHNS).

-Go read a book loser: GRABL.

En daar blijft het bij. De frustratie eruit op een nette manier.

Tegenspelers zullen hooguit denken dat ze tegenover een analfabetisch

ruimtewezen zitten maar ik weet wel beter. Ik geef ze er verbaal van langs, want dat doet Ciske. En Copyright7 kijkt een minuut of drie later lachend naar de chat…

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen