Ingezonden Stuk!

Ingezonden Stuk! 0001

PokerNews deed een aantal maanden geleden een oproep om zelf een stuk over jullie poker ervaringen te schrijven. Velen gaven gehoor. Daarvoor onze oprechte dankbetuigingen! Maar daar willen we het niet bij laten. Vanaf deze week krijgt de schrijver wiens stuk op de site wordt gepubliceerd een speciaal aandenken. Onze eindredacteur zal wekelijks een selectie maken uit de ingezonden verhalen en 1 stuk publiceren. De schrijver wiens stuk op de site te lezen is ontvangt een speciale PokerNews Griffel! Onze eigen kunstenaar Stefan "mini Mondriaan" Kok zal iedere griffel met de hand voorzien van spelersnaam van de schrijver. Iedere griffel is net als ieder ingezonden stuk uniek en met zorg gemaakt. Deze week heeft BigBass gewonnen. Veel plezier met zijn stuk, en tot volgende week! Wie weet moeten we Stefan dan opdracht geven om jouw naam te schilderen....

Sinds 4 maanden ben ik aan het pokeren, ben altijd een gokker geweest, elke week gokte ik op uitslagen en toto's van voetbalwedstrijden, ook ging ik 1 x in de maand met een vriend gokken in een gokhal. We speelden altijd meer voor de fun, maar stiekem toch hopen dat de Jackpot een keer voorbij kwam.

Jullie snappen dat dit redelijk veel geld heeft gekost. Ook ben ik altijd een kaartliefhebber geweest, ik was aan het kaarten op school, werk of in de kroeg, en we deden van allerlei soorten kaarten (klaverjassen, hartenjagen, toepen zwikken, tikken, pesten, jokeren). Daarentegen ben ik absoluut geen spelletjesliefhebber, vooral gezelschapsspellen die puur voor de eer worden gespeeld, kunnen voor mij gestolen worden. Maar kaarten in combinatie met geld is voor mij persoonlijk een leuke bezigheid, het is de combinatie van kaarten (hobby) en geld (spanning).

Eind november kreeg ik ook "lucht" van de pokerhype. Ik speelde al toto's op Unibet, dus even 10 euro op een Unibetrekening gezet en pokeren. Ik wist er eigenlijk niets van dus dat was snel op. Uhm toch eerst maar op Internet rond kijken wat nou de bedoeling van het spel is, wat de do's en don'ts zijn. Al lezend raakte ik meer dan gemiddeld geinteresseerd in het pokerspel. Ik raakte zo enthousiast dat ik ook maar de raad van een aantal pokerspelers opvolgde om een boek te gaan lezen over poker.

Ik moet zeggen dat aan de hand van een tweetal pokerboeken (Texas Hold em voor beginners, en Pokeren voor Dummie's) mijn spel aanzienlijk vooruit is gegaan. Ik ben absoluut nog geen winnende speler, maar ik speel redelijk en mijn Bankroll schommelt al een aantal weken tussen de 150 en 500 euro. Een van mijn valkuilen is dat als mijn Bankroll weer richting de 500 euro gaat, ik ga denken dat ik al bijna Poker Pro ben, en mijn redelijk tight spel, ombuigt naar een grote flapdrol aan de kaarttafel, zelfs 2-7 lijken mij

dan een kaart waarop ik kan gaan reraisen.

Ik probeer 15 uur per week te pokeren, toernooien spelen is op zich leuk, maar met een zwangere vrouw, en een zoontje van 1 jaar is toernooien spelen niet haalbaar. Je kunt er niet lang van weglopen en als mijn zoontje mij nodig heeft wil ik niet zeggen, "papa is even aan het pokeren, over 3 uur krijg je een schone luier". Dus meestal zit ik aan de "cash"games. Ik speel meestal 0,25-0,50 no limit of 0,50-1,00 no limit. Ik vind de no limit games beter dan de limit games. Puur omdat hier meer variatie inzit qua inzetten.

Voorlopig blijf ik spelen op de limit 0,25-0,50 no limit, en 0,50-1,00 no limit. Ik ben van plan om Pokersoftware aan te schaffen. Ik hoop ook hier weer wat voordeel uit te kunnen halen. Verder probeer ik het geleerde in de praktijk toe te passen, en op internet ben ik inmiddels vaste bezoeker van jullie site. Ik lees al wel mee met de forums, maar meng me nog niet in de discussies (ik moet nog een mening vormen over sommige pokeritems). Sinds vandaag heb ik een account aangemaakt, en zal ik me ook mengen op het forum!!

Het spel is zeker verslavend, en ik ben van mening dat als je met een

gemiddeld intelligentie niveau (wat ik denk te hebben ;-)))) je alleen maar kunt onderscheiden door te leren van anderen. Je moet gewoon veel verhalen lezen en proberen in je eigen spel dit toe te passen. Je moet wel altijd jezelf de vraag stellen om als er strategieen besproken worden, of dit strookt met hoe jij je spel speelt, filter de goede dingen eruit, en wordt er een hele agressieve strategie besproken, en ben je een tight speler, besef dan dat dit waarschijnlijk niet de strategie is die bij jou past.

Onthoud ook dat er meerdere wegen naar Rome leiden (Ik ben nog onderweg, en hoop er ooit te komen). Wat ik op dit moment ook doe en waarvan ik overtuigd ben dat dit bijdraagt tot een betere bankroll, is om je eigen spel te analyseren. Hierbij bedoel ik niet alleen om je gespeelde handen te analyseren, maar vooral ook wanneer je aan het verliezen bent, jezelf de vraag stellen, heb ik nu zoveel bad beats, of begin ik af te wijken van mijn spelsysteem!!! Verrassend vaak kom je tot de conclusie dat het aan je eigen spel ligt.

En analyseer ook waarom je van je spelsysteem afwijkt, er zijn bij mij een aantal redenen op te noemen waarom het weleens "misgaat"

1. ik ben aan het verliezen en probeer de verliezen in zo'n kort mogelijke tijd weg te werken

2. ik heb te weinig tijd en speel daarom meer handen dan anders

3. ik ben eigenlijk te moe en daardoor niet scherp

4. het gaat te goed en denk met elke kaart te kunnen winnen.

Zoals je ziet kun je eigenlijk 3 van de 4 punten toeschrijven aan het spelen van teveel handen.

Ik heb voor mezelf een plan opgesteld hoe ik verder wil in het pokeren. Het is niet mijn droom op Poker Pro te worden, ten eerste is het leven te onregelmatig en ten tweede is het financieel gezien te onzeker. Wel wil ik een "winnende" speler worden, hiervoor heb ik 2007 als leerjaar voor uit getrokken.

2008 heb ik als doelstelling om een echt stevig fundament onder mijn

bankroll te bouwen (op dit moment strookt mijn bankrol niet met de tafels waarop ik speel).

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen