EPT Monte Carlo Dagboek - Woensdag 28 maart

EPT Monte Carlo Dagboek - Woensdag 28 maart 0001

Sinds de eerste dag dat we hier zijn zie ik zo af en toe een online-sessie van Whoisnext. Glimlachend verliest ie potten van 1200 dollar van de grootste donks, en wint ze daarna keurig weer terug, met een paar dollar meer in de pot. Geen enkele keer vloog er een muis door het raam (alleen een duif naar binnen) als hij weer eens door een 3-outer werd gerivered, en na een aantal sessies was het me duidelijk. Deze heer vloekt en tiert nooit, wat natuurlijk een schande is. Woede wil ik zien! Bad-beat verhalen wil ik horen! Maar nee, een volkomen relaxte Jordy accepteert de grootste verliezen alsof er een heel klein vliegje op het eelt van z'n voeten zit.

Vannacht om 03.00 komt deze heer echter de kamer binnen en begint onmiddellijk te tieren en te vloeken. Ik was vrij diep in slaap, dus had ongeveer een kwartier nodig om te begrijpen waar het over ging. Jordy had een 500-sattelite gespeeld en werd 3e. En ja, hij ging eraf met een flinke beat…eentje die dus 10 ruggen kostte.

Nu heb ik vaak geen medelijden met mensen in het algemeen, en pokerspelers in het bijzonder, maar dit keer was het nog veel erger: "eh, ja, rot voor je…maar als ik niets meer terugzeg, dan slaap ik, ok?". 's Ochtends kwam het besef dat bovenstaande allemaal echt gebeurd was, en voelde ik me plaatsvervangend vrij klote. Door die bad-beat speelde hij vandaag het toernooi niet, en had ik de hele dag een baas om me heen…pfff.

Hmm, het is nu 20.10 en ik zit me te bedenken of er nog iets ontzettend grappig is gebeurd vandaag. Het toernooi begon om 14.00 en sindsdien hang ik hier een beetje rond. Af en toe loop ik de zaal in waar gespeeld wordt, en probeer de chipcounts te vergaren door een beetje geforceerd met half gebogen hoofd te gaan tellen. Niet nodig, want met een beetje oogcontact bereik ik hetzelfde: ze zeggen gewoon hoeveel ze hebben, soms met een uitleg waarom het zo weinig of zoveel is. Geen bad-beat verhalen gelukkig, daarvoor zitten ze te lang in het vak.

En ja, Pokernews-lezers: ik heb Bart Spijker gesproken. Sterker nog, we konden het meteen goed met elkaar vinden. Jullie vragen, wij draaien, dus er zal zeker een interview komen met deze sympathieke vent. Natuurlijk vragen jullie je af hoe hij er uitziet. Ach, laat ik zeggen dat ie ongeveer 1 meter 60 is, en waarschijnlijk in China geboren is. Of wacht even, dat was weer een ander.

Met andere woorden: ik laat jullie in spanning. Maar vooruit, wie weet maak ik een foto….hij is in ieder geval al geïnterviewd door Pokerkings, dus jullie zullen 'm misschien over anderhalve week zelf op TV kunnen zien…

Iedereen is op diner-break nu, maar ik heb genoeg aan de panini's van de persbar. Werken zal ik! Jordy heeft zojuist interviews geregeld met Vanessa Rousso, Barry Greenstein en Victor Ramdin, voor vrijdagmiddag: kijk daar heb ik nou zin in! Nu nog even Antonius, Ivey en Hellmuth, en de trip is geslaagd.

Moment, even chipcounts doen, en roken.

Vanaf het terras naast de persruimte is het geluid te horen van zo'n vier enorme kikkers. Maar ha, zo makkelijk trap ik daar niet in. Na een minuut luisteren ontdekte ik een ritme in het gebrul. Ofwel: dit achtien-sterrenhotel laat niets aan het toeval over en plaatst gewoon speakertjes in de vijver! Ben benieuwd of ze rond bedtijd uit worden gezet.

Ondertussen is Phil Hellmuth weer als een spook in de mist vertrokken. Ik loop naar 'm toe om het interview der interviews te doen, ik word afgeleid en kijk om en poef, weg is Phil.

Da's ook wat, zou Jordy zeggen.

Ondertussen zijn Noah en Peter flink chips aan het verzamelen en ik ben dolbij dat we waarschijnlijk wel wat Nederlanders zullen terug zien op Dag 2…vooral omdat er nog Nederlanders moeten spelen op Dag 1B…

22.39, waarschijnlijk gaan we tot 04.00 door…

Ondertussen is het Online/Live Battleship Championship begonnen. Twee laptops tegenover elkaar, in de persruimte, met spelers die elkaar wel kunnen zien. Weinig mensen zijn er in geïnteresseerd op dit moment, maar de spelers hebben veel lol.

M'n telefoon is nu al zo'n zes uur volkomen dood, en uiteraard ligt m'n oplader nog in het hotel. Als m'n 3-jarig dochtertje 58 is, zal ze het me misschien vergeven. Snik, sorry liefje, papa zal het nooit meer doen.

Goed, even verder spoelen: het is nu 00.54 en de vermoeidheid begint er in te hakken bij mij, en dus nog meer bij de spelers. Ik begin een enorm respect te krijgen voor alle spelers die deze missie zijn begonnen. Ook ondervind ik aan den lijve hoe saai zo'n Dag 1A eigenlijk kan zijn. Het is dat de Nederlanders het lekker doen, anders zou het een drama zijn geweest...kijken naar poker zonder hole-cards is helemaal niet leuk.

En dan nu de prive-sectie voor de insiders….dhr. R.S. is goed geïnformeerd en leest alles op pokergebied, dus ook dit dagboek. Zou hij gelezen hebben dat er een column aanstaande is van de heer J.V?

Nadat de heren J.V. en R.S. elkaar een flink aantal keren bewust hadden ontlopen, kwam daar dan om 02.00 uur 's nachts toch het moment dat ze te dicht bij elkaar in de buurt kwamen: het was R.S. die een gesprek aanknoopte met J.V. Het resultaat zal ik niet verklappen, want ik hou niet van roddelen. Ahum. Het eindigde in ieder geval met de wens van een van hen om gewoon met de ander door een deur te kunnen lopen, waarop de ander zei dat ie dat prima vindt, als de deur maar groot genoeg is.

Ikzelf sta hier uiteraard heel ver boven, ahum, en vraag me af of het niet pijnlijk zal zijn om door een deur heen te lopen, met wie dan ook.

Ondertussen gaat straks het laatste level van vandaag beginnen, en vind ik het dood-en doodzonde dat Bart Spijker eruit ligt. Hij speelde erg goed, maakte de juiste beslissingen en had de hele dag een stack die bovengemiddeld was. De bad-beat die hij kreeg was onterechter dan ooit, in mijn ogen.

Marcel Luske is ook aangekomen en het valt me weer op hoe ontzettend populair deze man is. Hij wordt met alle egards behandeld, en iedereen wil z'n hand schudden. Ik ook natuurlijk, het blijft een fijne hand om te schudden. Ik hoop dat ie het donderdag goed zal doen.

Dank voor de reacties op de dagboeken, ben blij dat het gewaardeerd wordt. Sorry dat deze niet zo grappig is…ben moe. Zelfs m'n Pringles ga ik straks tellen.

PS: Jurriaan Hillen, TPN'er is hier ook en speelde een sit-and-go van 100 euro…hij vertelt op lachend doodzieke wijze hoe hij eruit ging...nou vooruit dan:

Hij gedeeld chipleader, met nog 5 man over. Hij AK, de andere chippie gaat all-in, en hij called. De ander heeft 66, en op de flop komt AasKoningnogwat…..en daar komt ie uiteraard…een 6 op de river….ook de kleine man wordt hier niet vergeten.

PSS: de kikker-geluiden zijn uitgezet, ik wist het!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen