European Poker Tour Warschau - Finale

European Poker Tour Warschau - Finale 0001

Noah Boeken was allang terug in Amsterdam toen de Fransman Farid Meraghni gisteren als chipleader aan de finaletafel van het EPT-toernooi in Warschau begon. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat Noah zijn goede vriend Farid een dag voor de EPT begon had opgebeld met de mededeling dat ie toch echt naar Warschau moest komen, omdat het toernooi een mooie structuur had. "Hoezo geen zin? Kom gewoon naar Warschau." Hij kwam, en Farid zal geen spijt van deze reis hebben gehad, en Noah al evenmin van z'n uitnodiging. Hij had namelijk een "deel van de actie" van Farid, voormalig Magic-kampioen uit Frankrijk.

De dag begon met de volgende spelers

Seat 1. Fredrik Hostrup (Denmark) - 288,000

Seat 2. Peter Jepsen (Denmark) - 498,000

Seat 3. Marius Torbergsen (Norway) - 434,000

Seat 4. Andrew O'Flaherty (UK) - 168,000

Seat 5. Farid Meraghni (France) - 971,000

Seat 6. Katja Thater (Germany) - 105,000

Seat 7. Patric Martensson (Sweden) - 305,000

Seat 8. John Conroy (UK) - 73,000

De eerste afvaller konden we noteren na ongeveer een uur spelen, waarin de nodige chipverschuivingen hadden plaatsvonden. Frederik Hostrup's all-in met {k-Hearts}{10-Diamonds} redde het niet tegen de {10-Spades}{10-Hearts} van Andrew O'Flaherty. De Deen moest genoegen nemen met 29.130 euro.

Het ging daarna een stuk sneller. Even later was er het klassieke duel tussen de chipleader en de short-stacked.

Farid: {a-Hearts}{q-Hearts}

Patric: {a-Spades}{k-Spades}

Flop: {10-Spades}{7-Hearts}{10-Diamonds}

Turn: {8-Hearts}

Op de river kwam niet de gevreesde harten, maar wel de {q-Spades}, en het was einde verhaal voor Patrick Martensson. Zevende prijs voor hem: 40.574 euro.

European Poker Tour Warschau - Finale 101

Het zat Farid mee, want vlak daarna kreeg hij {j-Hearts}{j-Spades} gedeeld, en callde hij onmiddellijk de all-in van Andrew O'Flaherty ,die {2-Hearts}{2-Spades} omdraaide. Geen hulp voor Andrew, en ook hij kon z'n prijzengeld ophalen: 50.978 euro. Hierna re-raist Farid John Conroy all-in met {a-Spades}{j-Diamonds} maar dit keer was het geluk bij de short-stack: {a-Hearts}{a-Diamonds}. Iets rustiger aan misschien, voor Farid.

Wie het tot dan toe zeker rustig aan had gedaan, was de Duitse Team Pokerstars speler Katja Thater. De veertigjarige Katja begon ooit met pokeren toen ze inviel voor haar vriend tijdens een pokergame, toen ie even naar de WC moest. Ze was meteen verslaafd, en is inmiddels de bekendste speelster van Duitsland, met enkele mooie prestaties op haar naam.

Waaronder een 5e plek tijdens de EPT, want langer kon ze niet meer wachten. Haar {2-Diamonds}{2-Hearts} betekende voor haar het sein om all-in te gaan. Ze werd opgewacht door Peter Jespen, met {a-Hearts}{q-Diamonds}. Een A op de flop betekende het einde voor Katja. Voor haar de vijfde plek en 64.502 euro.

Ondertussen was het Peter Jespen die behoorlijk wat chips aan het binnenhalen was, en de juiste kaarten op het juiste moment kreeg.

Op een board van {4-Clubs}{5-Spades}{6-Hearts} check-raiste hij de short-stack Torbergsen all-in. Deze callde na lang nadenken met {q-Spades}{5-Clubs}, maar zag tot z'n afgrijzen de kaarten van Jespen: {7-Spades}{8-Clubs}! De {q-Hearts} bracht nog wat spanning, maar het mocht niet zo zijn voor Torbergsen, de online-qualifier. Zijn prijs: 78.027 euro.

De drie overgebleven spelers hadden ongeveer gelijke stacks en de spanning was te snijden. De cruciale hand volgde na ongeveer twintig minuten spelen, met blinden van 8K-16K

Conroy, raist vanaf de button naar 46K, waarop Jespen re-raist naar 150K.

Farid vind het wel best en fold.

Conroy roept snel "all-in!" en Jespen zegt een nano-seconde later "call!"

Logisch, want Jespen heeft {a-Hearts}{a-Clubs}! Conroy's {a-Spades}{k-Hearts} maakte geen schijn van kans na een board van {7-Spades}{7-Diamonds}{5-Spades}{q-Clubs} en hij schudde de handen van z'n tegenstanders. Een mooie prijs voor hem: 109.238 euro.

De heads-up werd door meer dan 100 toeschouwers gevolgd en ergens in Scandinavië liep een bookmaker rood aan. Hij had namelijk odds van 500 tegen 1 gegeven dat Jespen deze EPT zou winnen. Jespen had een onbekend bedrag ingezet, met nog wat anderen...ouch!

Een pauze werd ingelast, en tijdens het eten werd, zo gingen de geruchten, een deal afgeproken tussen Farid en Peter. Het was overigens niet te merken toen de twee weer begonnen met spelen: poker is en blijft bittere ernst!

Beide spelers hadden zo'n 1.400.000 chips, en met blinden van 20K-40K kon het wel eens een lange aangelegenheid worden.

Na een half uur spelen werd iedereen wat rusteloos. Waar bleef het vuurwerk dat werd verwacht? Tot dan toe werden er alleen kleine potjes gespeeld tussen de heren.

European Poker Tour Warschau - Finale 102

Toen was het plotseling voorbij. Farid was all-in gegaan met {a-Spades}{5-Diamonds} en Peter callde met {7-Hearts}{7-Diamonds}.

De flop: {9-Clubs}{6-Diamonds}{7-Diamonds} en Farid heeft nog een straatkans.

Turn: {4-Spades}, hmm, nog meer outs

River: {2-Spades}

Jespen springt een gat in de lucht: hij is de winnaar van de EPT in Warschau. Hij mocht de koffer met geld in ontvangst nemen: 325.633 euro!

Voor Farid geen trofee en winnaars-interviews: hij zal er met 182.063 euro, en waarschijnlijk meer, niet mee zitten.

Het volgende EPT-event is het toernooi waar iedereen op zit te wachten. Het wordt de grootste ooit, en vele toppers uit de hele wereld doen mee. Zeshonderd spelers zullen in Monte Carlo 10.000 euro entree betalen voor de grote EPT-finale.

Vanaf 28 maart is de PN-Crew aanwezig om de lezers up to date te houden over de prestaties van iedereen, en de Nederlanders in het bijzonder..

c u there!

European Poker Tour Warschau - Finale 103

Dag 1

Dag 1B

Dag 2

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen