World Poker Tour LA Classic - dag 5

World Poker Tour LA Classic - dag 5 0001

En we hebben een finaletafel! De volgende zes spelers zullen vannacht voor de televisiecamera's gaan knokken om de hoofdprijs van 2,5 miljoen dollar.

De spelers, met chipcount:

1. JC Tran 3,470,000

2. Paul Wasicka 3,390,000

3. Jacobo Fernandez 3,370,000

4. Eric Hershler 2,160,000

5. David Bach 2,070,000

6. Chau Tu Giang 1,370,000

De blinden zijn 30.000-60.000 met een 10.000 ante, dus zelfs de nummer zes van dit moment, Chau Tu Giang kan nog wel wat rondjes wachten voordat ie probeert te dubbelen: dat zijn pas mooie structuren.

Paul Wasicka is de nummer twee van het moment, en dat was ook z'n eindklassering tijdens het Main Event van de WSOP van 2006, die Jamie Gold won. Wasicka verdiende toen het waanzinnige bedrag van 6 miljoen dollar. Velen wisten te melden dat Gold niet kon pokeren, en dat 't een eendagsvlieg was. Tot op heden kunnen we het tegendeel in ieder geval niet ontdekken. Echter, Wasicka is uit ander hout gesneden. Net als Gold maakte hij ook z'n opwachting tijdens de High Stakes Poker uitzendingen, maar hij deed het beduidend beter dan Jamie Gold en maakte indruk met z'n spel.

Z'n toernooispel is er ook niet op achteruit gegaan. In Australië werd hij 12 tijdens het Main Event van de Aussie Millions en verdiende hij bijna een ton. Nu is hij, net als de andere spelers, gegarandeerd van een kwart miljoen, maar hij is er op gebrand om eerste te worden. Niet eens om het geld, maar om de wereld te laten zien dat ie wel degelijk goed kan pokeren. De laatste die dat "heeft geflikt", is Joe Hachem, die onlangs een WPT won, nadat ie in 2005 de WSOP had gewonnen. Wat er ook gebeurt: nu al petje af voor Wasicka.

David Bach is al de hele maand in Los Angeles, en haalde de finaletafel van Side-Event nummer vijf van de LA Classics. Toen was het seven-card Stud, een spel dat hij in 1997 al speelde, toen hij voor het eerst cashte in de World Series of Poker. Hij zit er op dus.

Over Jacobo Fernandez en Eric Hershler is weinig bekend, dus bombarderen we deze twee spelers onmiddellijk tot outsiders. De favorieten zijn J.C. Tran en, ondanks z'n chipcount van dit moment, Chau Tu Giang. Als iemand gewend is om te pokeren om hoge bedragen is het wel Giang, de high-stakes speler uit Vegas.

J.C. Tran had wel meer chips kunnen hebben, ware het niet dat hij wat "kleine" potjes verloor. In een hand tegen Hershler raist Tran naar 135.000, waarop Hershler callt. De flop komt {9-Clubs}{7-Diamonds}{5-Clubs}, waarop beide spelers checken. De turn brent {10-Diamonds} en Tran checkt, waarop Hershler 300.000 bet. Tran callt. De river brengt een {2-Hearts} en Tran checkt weer. Herschler bet 600.000 en Tran gaat denken en zegt: "Ik heb echt geen idee wat je hebt. Je bent gek, maar ik ben misschien nog gekker", en hij maakt de call.

Zo gek was Hershler niet, want hij laat {10-Spades}{9-Spades} zien en Tran muck z'n kaarten.

Bill Edler maakte een flinke fout door Paul Wasicka all-in te zetten op het verkeerde moment:

Edler: {q-Diamonds}{j-Spades}

Wasicka: {a-Spades}{10-Clubs}

Board: {8-Hearts}{k-Clubs}{5-Diamonds}{7-Diamonds}{8-Clubs} en Wasicka dubbelt. Aha, zo haal je dus chips binnen.

Nog één keer de pay-out. Moge de beste winnen!

1 $2,429,970

2 $1,177,010

3 $607,490

4 $455,615

5 $341,710

6 $257,425

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Finale

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen