WPT Celebrity Invitational

WPT Celebrity Invitational 0001

Adam Weinraub.

Wie?

Precies, en daar ging het ook om tijdens dit WPT-Event. Geen groots poker, dus ook geen grootse winnaars. Hoewel, de 42-jarige sleutelmaker Adam, die z'n ticket via een veiling won, schonk onmiddellijk 20% van z'n prijzengeld (een ton) aan een goed doel, en beloofde nog eens 25% van z'n verdiensten tijdens de WPT-Championships weg te geven. Een groots gebaar.

De runner-up was professional John "Miami" Cernuto, en die vond alles best:"Tuurlijk ben ik blij. Ik heb zes screwdrivers op, en nu krijg ik een Budweiser. De eigenaar van de Commerce bleef maar drank schenken, hoe kon ik weigeren?"

Toen hem gevraagd werd wat het mooiste moment uit het toernooi was voor 'm, antwoordde hij emotioneel:"Toen ik Pocket Azen kreeg. M'n vader is vorig jaar gestorven en hij had me beloofd me om van boven Pocket Azen te sturen, op de juiste momenten. Ik denk dat ie daarna is gaan pitten, haha, maar ik zie ze graag". Cernuto heeft drie bracelets, won meer dan 90 toernooien en cashte meer dan 600 keer. Een echte prof dus, die al sinds 1982 z'n brood met poker verdient.

De finale duurde toch nog 126 handjes, ofwel 21 "orbits" en de spelers genoten van hun televisie-tijd, want pas in de 63e hand konden we de eerste afvaller noteren.

De flop was {9-Diamonds}{5-Hearts}{2-Diamonds} en na de turn, {k-Hearts} zette Cernuto z'n tegenstander, Glenn Morshower, all-in. Die geloofde er niets van, callde, en liet {9-Clubs}{7c) zien. Helaas, Cernuto meende het en draaide {k-Diamonds}{5-Spades} om. De river bracht geen hulp {a-Diamonds} en Morshower kan zich weer concentreren op z'n echte werk: acteren in "24".

De andere "beroemdheid", Nick Cassavetes, was de volgende afvaller. Een flop van {k-Hearts}{k-Spades}{2-Diamonds} was voor hem reden om de grootste bluf ooit uit te voeren: hij ging all-in met {10-Clubs}{7h) en werd lachend opgewacht door Weinraub die {k-Diamonds}{j-Clubs} liet zien. De turn en river, {4-Spades}{a-Hearts} waren uiteraard irrelevant.

Vervolgens was het exit voor de short-stacked David Mosikian en even later werd ook afscheid genomen van Tim West, de 21-jarige online speler, die de handle Tmay420 draagt. Twee coinflips die beide keren in het nadeel van de short-stack uitvielen.

De heads-up was dus een geval van "prof tegen de amateur", maar de amateur bleef maar hitten. Ook toen Cernuto all-in ging met {q-Hearts}{j-Clubs} om de blinden te stelen, bleek Weinraub weer een monster te hebben: {a-Hearts}{j-Hearts}. Het board liet {8-Spades}{6-Hearts}{5-Diamonds}{2-Clubs}{9-Spades} en daarmee werd Weinraub de winnaar van dit charity-event. De winnaars zijn de kijkers (want die kijken alles en iedereen) en het goede doel.

Gelukkig over een week weer een nieuwe WPT, een "echte".

WPT Celebrity Invitational 101

Dag 1

Dag 2

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen