World Poker Tour, LA Classic - Finale

World Poker Tour, LA Classic - Finale 0001

De strijd tussen de zes spelers aan de finaletafel duurde maar liefst 106 handen, en het was uiteindelijk Eric Hershler die heads-up met J.C. Tran kwam te zitten. Ze hadden ongeveer een gelijk aantal chips (8 miljoen) en het was Hershler die onmiddellijk in de eerste hand het toernooi op z'n naam wist te schrijven en liefst 2,5 miljoen dollar mee naar huis mocht nemen.

Hershler callt vanaf de button, maar Tran vindt het niet genoeg en raist naar 700.000. Hershler callt. De flop komt {a-Diamonds}{j-Clubs}{6-Clubs}, en Tran bet 1.200.000. Hershler denkt even na en zegt dan: "All-in". Tran callt meteen en laat {a-Clubs}{7-Spades} zien. Verrassend genoeg laat Hershler {j-Diamonds}{6-Diamonds} zien, in plaats van de flush-draw die Tran ongetwijfeld verwachtte.

Turn: {4-Diamonds}, River {9-Hearts}, einde verhaal. Maar wat gebeurde er vooraf?

Pas na 69 handjes konden we de eerste afvaller noteren: David Bach. Hij ging als short-stack all-in en werd gecalled door de button, de small-blind, en de big-blind, uiteraard met de bedoeling hem te elimineren. Dat lukte en Bach mocht naar huis met een kwart miljoen dollar.

Chau Giang was de volgende afvaller. Ook hij was inmiddels short-stacked en ging pre-flop all-in, met….{8-Clubs}{4-Clubs}…hmm, dat is weer eens wat anders dan Ax. J.C. Tran vond het goed en liet {a-Clubs}{j-Spades} zien.

Het board was een angstige, maar zoals vaak bood de river uitkomst. {q-Clubs}{9-Clubs}{4-Diamonds}{3-Spades}{a-Spades}.

J.C. Tran domineerde de tafel en schakelde vervolgens ook Paul Wasicka uit. Tran raist naar 600.000 en Wasicka, die dood leek te bloeden, ging all-in, voor het dubbele aantal chips. Tran callde.

Tran: {3-Spades}{3-Clubs}

Wasicka: {a-Spades}{7-Clubs}

De flop was dodelijk: {k-Diamonds}{3-Diamonds}{k-Clubs}…de rest deed er al niet meer toe. Wasicka dus 4e, en voor hem een half miljoen.

De grootste pot tot dan toe kwam even later. Fernandez raist naar 1.000.000, en J.C. Tran gaat weer eens all-in. Hershler fold met afgrijzen, maar Fernandez besluit te callen.

Fernandez: {3-Hearts}{3-Diamonds}

Tran: {q-Diamonds}{j-Diamonds}

Flop: {8-Spades}{7-Hearts}{8-Spades}, Turn {k-Hearts}….en de river een {7-Diamonds}…het publiek werd uitzinnig en dacht dat Tran de pot had gewonnen. Maar ja, die kicker he…split pot dus.

Na bijna acht uur (!) spelen viel voor Fernandez dan toch het doek: hij probeerde de blinds te stelen, maar liep op tegen de pocket rockets van Hershler: 600.000 dollar voor Fernandez.

Zoals gezegd won Hershler het toernooi. J.C. Tran moet genoegen nemen met "slechts" een miljoen dollar. Toen hem gevraagd werd of hij blij was met z'n miljoen dollar, zei hij dat hij net 1,5 miljoen dollar verloren had, en dat ie zich niet best voelde. De titel was erg belangrijk voor hem.

Hershler, die in het dagelijks leven als advocaat werkt, was daarintegen in de wolken. Hij zei meteen dat ie z'n lopende zaken gaat afronden, en daarna misschien wel gaat pokeren, full-time. Hmm, een verstandig idee?

Deze maand wederom een aantal WPT's en EPT's, dus er is een hoop geld te verdelen in maart.

Stay tuned!

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen