WPT- World Poker Challenge

WPT- World Poker Challenge 0001

De finaletafel is een feit, voor de finalisten geldt: 469 down, 5 to go! David 'Dragon'Pham begint met de chiplead. Ondanks dat hij de afgelopen jaren bijna $5.000.000 bij elkaar pokerde heeft hij nog geen grote titel op zak en is hij daarom misschien wel de meest onderschatte speler aan tafel. Ook JC Tran heeft de laatste maanden veel van zich laten horen en is er op gebrand om dit toernooi op zijn naam te gaan zetten. Voor dat we beginnen nog even de chipcount:

David Pham 1.655.000

Juan Alvarado 1.107.000

JC Tran 904.000

Danny Wong 623.000

Mark Seif 325.000

John Hom 119.000

De eerste hand moet JC Tran al een prima gevoel geven: Blinden 10.000/20.000 met 3.000 ante. John Hom raised vanaf de cut off naar 40.000. JC Tran called vanuit SB en David Pahm vanuit de BB. Flop: {j-Hearts}{10-Diamonds}{9-Spades}. Tran checked en Pham bet 90.000. Hom geeft de hand op. Tran geeft aan dat hij gaat raisen en na korte tijd stapelt hij 340.000 aan chips op. Pham vindt het mooi geweest en mucked zijn hand. Tran laat ff weten dat hij in een hot seat zit en gooit zijn KQ op tafel voor de nuts! De toon is gezet!

Als eerste vliegt Wong eruit in hand nummer 4. Tran raised naar 45.000 en wordt gereraised door Danny naar 156.000. Tran roept All in en krijgt een instant call: JC heeft {q-Hearts}{q-Diamonds} en Danny laat {a-Clubs}{q-Spades} zien. Het bord laat drie zessen zien, maar biedt verder geen hulp. Er wordt $113.913 overgemaakt naar zijn rekening.

Hom die shortstacked aan de FT begon mag drie handen later gaan douchen, de {q-Spades}{q-Clubs} van Pham blijven staan nadat hij de all in van Hom had gecalled die {k-Hearts}{10-Clubs} laat zien. Hom mag $136.695 aan zijn bankroll toevoegen.

Het publiek maakt een verkeerde call voor Mark 'The Shark' Seif. Hij raisde naar 48.000 en JC Tran reraised naar 218.000: all in voor Mark. Hij komt er na een tijdje denken niet uit en vraagt het publiek wat te doen. Bordjes gaan omhoog en na de telling van de jury blijkt het een call te zijn met {a-Hearts}{6-Spades}. Tran heeft {9-Spades}{9-Clubs}. Op een board van {q-Clubs}{j-Hearts}{6-Clubs}{8-Hearts}{k-Hearts}, wordt het nog even spannend maar uiteindelijk mag Seif $159.478 mee naar huis nemen.

Een hand later is het de battle of de bigstacks in een grote pot. David Pham raised vanaf de button naar 56.000 en krijgt een call van JC Tran. Flop: {5-Diamonds}{4-Spades}{3-Diamonds}. De C-bet van Pham na de check van Tran wordt doorzien en JC called de 90.000. Turn is een {8-Clubs}. Beide checken…. River brengt {4-Diamonds}. JC Tran leest de stukjes over valuebetten van RaSZi uiteraard ook en is bang dat Pham hem anders uit checked; 230.000 schuift hij over de lijn. De hoogte blijkt goed genoeg voor een call en direkt daarna draait Tran {8-Hearts}{8-Diamonds} voor de second nuts: een full house. Pham gooit zijn kaarten in de muck.

Het gaat niet lekker met Pham. In hand nummer 17 dubbelt hij Alvarado op. De totale pot is ruim 1.400.000, als Alvarado all in gaat na een raise van Pham met {9-Clubs}{2-Clubs} voor een flushdraw op het board van {q-Clubs}{j-Clubs}{9-Hearts}. Pham called met {k-Diamonds}{q-Spades}. Turn en river: {k-Clubs}{6-Hearts}.

Vervolgens gebeurt er een hele tijd niets…. Ruim 40 handen later met de blinden 20.000/40.000 en 5.000 ante is er weer vuurwerk. JC Tran trekt David Pham preflop all in. JC: {k-Clubs}{q-Spades} en The Dragon {a-Clubs}{8-Spades}. De dealer legt het volgende board op tafel: {10-Spades}{7-Diamonds}{3-Clubs}{q-Hearts}{7-Spades}. Exit voor Pham: $182,260 rijker en een illusie armer.

WPT- World Poker Challenge 101

De chiplead van JC Tran is ongeveer 4 tegen 1 als we beginnen. De eerste hand komt Alvarado goed weg... hij gaat all in met middle pair tegen two pair van JC Tran. Echter de Aas op de river geeft Alvarado ook two pair en hij dubbelt!

Toch gebeurt het onvermijdelijke. Preflop gaat Alvarado all in met {a-Hearts}{6-Spades} en Tran gooit met {10-Clubs}{10-Spades} uiteraard ook zijn chips in het midden. Het board: {k-Hearts}{9-Hearts}{9-Spades}{8-Diamonds}{j-Hearts} and JC TRAN wint deze World Poker Challenge. De titel gaat naar Tran samen met $683.473 en hij neemt de leiding over in het Player of the Year klassement en gaat daar nu ruim aan de leiding. Alvarado pakt de Zoetemelk van $366.798.

Op de vraag hoe hij de overwinning gaat vieren: "I don't know. Whatever my friends want to do, I'm in for it….get drunk." Ook laat hij nog even weten dat hij niet achterover gaat leunen: "I'll be back. This is just the beginning."

Dag 1

Dag 2

Dag 3

WPT- World Poker Challenge 102

{id:1761-center}

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen