Ingezonden Stuk!

Ingezonden Stuk! 0001

PokerNews deed een aantal maanden geleden een oproep om zelf een stuk over jullie poker ervaringen te schrijven. Velen gaven gehoor. Daarvoor onze oprechte dankbetuigingen! Maar daar willen we het niet bij laten. Vanaf deze week krijgt de schrijver wiens stuk op de site wordt gepubliceerd een speciaal aandenken. Onze eindredacteur zal wekelijks een selectie maken uit de ingezonden verhalen en 1 stuk publiceren. De schrijver wiens stuk op de site te lezen is ontvangt een speciale PokerNews Griffel!

Wegens overweldigend succes en de vele inzendingen plaatsen we voorlopig 2 stukken per week!

Lisa_32 is vandaag aan de beurt! Veel plezier met HAAR stuk, en tot de volgende keer!

Zaterdagmiddag 14 april, 16.00 uur, nog een uur en dan gaat het beginnen! Ik ben nerveus. Moet ik nou speciale voorbereidingen treffen? Ik denk aan het stukje van Raszi over zijn voorbereidingen op de 300 freeze-out in HC R'dam. Hmmmm, dat was geen succes, dus maar geen speciale voorbereidingen doen. Gewoon hetzelfde doen, wat ik iedere zaterdag doe. Heb lekker uitgeslapen en hang, zoals gewoonlijk op dit tijdstip, nog in slaapoutfit achter de PC. waar het een grote bende om mij heen is. Ik ga dus niet douchen en ik ga zeker niet opruimen.

Het is wel een gutshot deze hele onderneming, maar ja, zo is Moneymaker ook ooit heel ver gekomen, dus waarom ik niet? Gadver, ik denk er teveel bij na, ik word er alleen maar nerveuzer van. Zou dat goed zijn voor mijn spel of juist niet? Ieder live toernooi heb ik ook nog altijd een gezonde spanning in mijn buik. Of het nu een buy-in van 20 euro of 300 euro is. Ik ben bang dat ik door de zenuwen te voorzichtig zal gaan spelen en dat ligt ver af van mijn eigen speelstijl. Alhoewel, bij live toernooien ben ik mijn zenuwen na de eerste paar handjes ook kwijt en word ik langzaam rustig en speel mijn eigen spel.

Op de achtergrond hoor ik Senterian driftig in de weer met zijn laptop. Af en toe komen er wat geluiden uit de andere kamer met fragmenten van handjes ".... gekraakt, ander twee paar, dat zie je toch niet aankomen, gaat best lekker, sta al dik winst op de andere tafel......." Normaal luister ik zeer geïnteresseerd, maar het lijkt wel alsof de helft me nu ontgaat. Ik registreer slechts flarden van zijn opmerkingen. Jemig, waar maak ik me druk om, ik ga geen WSOP spelen! Get a grip!

16.10 uur, hmmmmm de tijd lijkt niet vooruit te gaan. Ik heb besloten om niet meer te gaan ingooien. Dat heb ik vanmiddag al gedaan en binnen no time was ik toen mijn buy-in van $50 al kwijt. Ik hoop dat dat positief is. Als de generale repetitie slecht gaat, is dat meestal een goed teken voor de werkelijke voorstelling, tenminste dat zegt men. Laten we hopen dat het klopt. Ik doe nog maar eens een spelletje op de PC om de tijd te verdrijven.

16.18 uur, shit we zijn nog geen steek verder. Wat een eeuwigheid leek, was dus maar vijf minuutjes..... Ik HAAT wachten. Bij de tandarts in de wachtkamer, voor een vergadering eindelijk eens begint, en ook voordat het toernooi van start gaat. Uit de andere kamer hoor ik: "O nog een half uurtje schatje". "Nee", verzucht ik "nog 40 minuten, een wereld van verschil."

16.45 uur ........ and counting

16.55 uur nog 5 minuutjes!

17.00 uur en we zitten! Links naast mij zit Aasisdebaas uit Nederland. Nee, dat kan niet, dat is toch niet.......

Eerste hand 42, easy fold, gek mijn zenuwen zijn al bijna weg en dat terwijl ik vijf minuten geleden nog zat te stuiteren. Waarschijnlijk komt dat omdat de tafel er natuurlijk net zo uit ziet als normaal. Geen verschil wat je buy-in is. Ik zou net zo makkelijk met een $5 freeze-out bezig kunnen zijn.

Tweede hand, 76 harten, mooie suited connector om eens mee te limpen. Even het gevoel van spelen krijgen. Ik flop een double ended straight draw en op de turn heb ik mijn straat. Mijn tegenstander legt zijn twee paar niet weg en ik win een lekker potje. Ik sta eerste!

17.15 uur een kwartiertje onderweg. Ik hit TPTK met mijn AQ, maar er lag ook een straat kans op het board. Ik zet, Aasisdebaas maakt een raise, ik reraise om de straat te presenteren, hij raised mij weer. Hmmmm, dat zal dus minimaal trips of zelfs een straat voor hem zijn. Folden dus. Ik ben weer bijna terug bij af, oftewel de beginstack.

17.20 uur al twaalf spelers eruit. Er zit nog een Nederlander aan tafel, terwijl er in z'n profiel staat dat hij een Fransman is. Die probeert de anderen dus te laten denken dat hij een donkey is. Klopt nog aardig ook. Heb hem al vreemde dingen zien doen. Verder werd een sitting out na 15 minuten van onze tafel verwijderd. Hij is z'n buy-in gewoon kwijt!

17.40 uur waar ik in het begin zulke mooie handjes kreeg, is het nu steeds easy fold. Sta ondanks die kaarten (als je niets hit, heb je er toch niets aan) onder average, maar de blinds zijn nog laag. Nog alle tijd dus.

17.45 uur ik raise UTG met blinds 15-30 naar 105, de button called, de SB gaat all-in, de BB called, ik fold mijn TT en de button fold ook. SB heeft 99, BB heeft JJ (en is de shortstack). Uiteraard een 9 op het board en onze tafel wordt opgebroken na deze suck-out. De chipleader zit nu twee stoelen links van mij.

17.50 uur ik zet de info van de lobby uit, ik word depressief van mijn 89e van de 111e plaats. Ik moet toch langzaam aan een potje gaan pakken om bij te kunnen blijven.

17.55 uur ik pak een klein potje, beter dan niets en goed voor het zelfvertrouwen. Ik word bijna passief hier achter de PC. Pak vervolgens nog een klein potje en steel daarna de blinden. Het zijn kruimeltjes, maar ik klim weer langzaam omhoog.

18.00 uur de eerste pauze overleefd! Van de 140 spelers zijn er nog 102 over en ik sta op de 76e plaats. Average is 1.986 en ik heb 1.397. Kortom, het ziet er triest uit, maar met blinds van 30-60 is het nog lang niet hopeloos. Het tweede uur staat in het teken van het oppakken van een pot van betekenis. Ik twijfel nog over mijn aanpak. Speel ik juist supertight en wacht ik op die ene speciale hand of ga ik juist losser spelen, omdat mijn tafel vrij tight is. Dit laatste past beter bij me en ik denk er dan ook sterk over om voor die strategie te kiezen. Zenuwen heb ik niet meer. Vast ook vanwege het feit dat ik vind dat ik er somber voorsta. Die zenuwen zullen wel weer komen als ik de FT ga ruiken. Dat is voorlopig nog een heeeeeeeeele lange weg.

18.05 uur we gaan weer van start. Vijf chippies in mijn linkerhand voor het geluk (hé bijgeloof is ook geloof) en op naar die FT!

18.15 uur ik heb wat potjes bij elkaar geschraapt. Een met een grote bluf (mijn hart zat in mijn keel) en een met AK die alle limpers deed folden op mijn pot size bet. Deze potjes zetten me weer op een stack van circa 1.800. Wat me opvalt, is dat we aan deze tafel van 9 man met 7 mensen onder average staan. Dat is goed, ik ben op mijn tafel gewoon derde in chips! Ik hoop dat ik niet verplaatst word. Op andere tafels zou ik namelijk ver achter staan t.o.v. mijn tegenstanders.

18.20 uur eindelijk, de hand waar ik op zit te wachten. AA in de BB. Mooier kan niet. Twee limpers. Ik zet 240 (met blinds van 30-60). De eerste limper called, de ander fold. De flop komt T22 (rainbow). Ik bet de halve pot in de hoop dat hij dit als een standaard c-bet of zwakte ziet. Hij bet vervolgens ook de pot en zet mij daar bijna mee all-in. Ik aarzel geen moment en gooi mijn laatste chippies erbij. Heerlijk, hij heeft JT suited! Kat in het bakkie. Hij kan alleen nog maar een T hitten, dus twee outs, wat zijn de odds? Dit kan niet meer fout gaan. Of toch wel.............

Mijn euforische gevoel wordt in één seconde weggevaagd met die allesverwoestende turn. Een T! Wat een suck-out, die zal ik niet snel meer vergeten. Ik sla mijn handen voor mijn ogen en zit zo wel twee minuten achter de PC. Er flitst van alles door mijn hoofd. Wil ik gillen, krijsen, gooien of smijten of alles tegelijk? Gelukkig realiseer ik me op tijd dat dit ook bij poker hoort en ik verlaat de tafel zonder ook maar één vervelende opmerking te plaatsen. Ik ben een illusie armer, maar ook weer een ervaring rijker!

Jullie vragen je natuurlijk af wat ik aan het spelen was. Ik bevond me in stap 3 van de Avelanche op Everest (zie http://www.everestpoker.com/nl/promo/tournament/avalanche.html voor de details). Als ik bij de eerste 14 geëindigd zou zijn, had ik een ticket t.w.v. € 5.300,-- gewonnen.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen