Ingezonden Stuk!

Ingezonden Stuk! 0001

PokerNews deed een aantal maanden geleden een oproep om zelf een stuk over jullie poker ervaringen te schrijven. Velen gaven gehoor. Daarvoor onze oprechte dankbetuigingen! Maar daar willen we het niet bij laten. Vanaf deze week krijgt de schrijver wiens stuk op de site wordt gepubliceerd een speciaal aandenken. Onze eindredacteur zal wekelijks een selectie maken uit de ingezonden verhalen en 1 stuk publiceren. De schrijver wiens stuk op de site te lezen is ontvangt een speciale PokerNews Griffel!

Wegens overweldigend succes en de vele inzendingen plaatsen we voorlopig 2 stukken per week!

Maarten Zwaan is vandaag aan de beurt! Veel plezier met zijn stuk, en tot de volgende keer!

Dagboek van een railbird.

Aangezien ik een groot deel van de week naast de vaste collumnist zit van PN, RaSZi, heb ik besloten ook maar eens wat op papier te zetten. Ik wil jullie graag vertellen hoe een niet pokerspeler de sessies van Lex ervaart.

Ik ken Lex al bijna mijn hele leven, hij was eerst een goede vriend van mijn broer, ik ging vaak bij hen logeren toen zij in een huis woonden in Rotterdam. Nadat mijn broer met de noorderzon vertrok naar onze hoofdstad, bleef ik bij Lex langskomen. Dat is ook ongeveer de tijd dat hij begon met dit nu zo populaire kaartspelletje. Net als alle andere vrienden had ik mijn twijfels in het begin, ik vond het gokken, en voorzag een slechte toekomst voor mijn goede vriend. Maar naarmate hij meer en meer ging spelen en ook meer en meer ging winnen, en hij er zeer gemotiveerd over was en nog steeds is, besloot ik hem 100% te steunen in hetgeen waar hij zijn ei in kwijt kon.

Op dit moment woont hij in een zeer riant appartement in hartje Rotterdam, in zijn eentje, nou ja... In z'n eentje, het is meer een jeugdhonk geworden, waar altijd wel iemand zit. Ik zie mijzelf als de number 1 railbird van Lex, een soort butler kan je het ook noemen. Omdat Lex vaak achterlijk lange sessies achter elkaar speelt, heeft hij ook weinig tijd om op te staan om wat eten te pakken of wat te drinken te halen. Daar ben ik dus voor Ik vind het geen punt om te doen, want ik profiteer ook van zijn succes, ik kan altijd op z'n 50 inch plasma, de nieuwste games spelen op ongeveer alle consoles die je maar kan voorstellen, de kasten en ijskasten zijn altijd goed gevuld door thuisservice Albert, en poker ik zelf ook wel eens als Lex mij weer eens een tientje heeft gestuurd op stars. Jullie zullen mij wel haten, want tot op heden is ondergetekendes bankroll nooit hoger gekomen dan 200$... Terwijl de Nederlandse strategie koning de hele tijd naast me zit. Eigenlijk speel ik exact het tegenovergestelde wat hij schrijft in z'n strategieën. Uplimits, 100% van mijn handen, slecht getimede bluffs en ga zo maar door.

Maar genoeg over mij, laat ik eens vertellen wat er op een gemiddelde avond plaats vind.

Meestal kom ik rond een uur of 5 bij Lex aan. Hij zit op dat moment al achter z'n bureau, met 2 schermen open tegenstanders te slachten. Eerst moet ik aanhoren wat er allemaal gebeurt is. "Deze fish, pushte net op een A59 brainboxboard met KT o" Terwijl ik nog aan het denken ben wat het board ook al weer was vervolgt Lex zijn tirade over slechte software, tegenstanders, shortstacks, internetverbindingen etc etc etc. Vervolgens krijg ik een volledige update wat er in "High Stakes Land" gebeurt. Sbrugby verloor gister 600k op 200/400 PLO, Luigi6868 won 400k van Phil Ivey en ga zo maar door. Als ik met vrienden praat die Lex niet kennen en ook niet echt begrijpen hoe Hold 'em werkt en al helemaal de termen niet begrijpt kijken ze me aan alsof ze een wit busje op me af gaan sturen als RaSZi me belt om te vertellen wat er nu weer allemaal is gebeurt.

Na alle updates, krijg ik te horen dat meneer honger heeft, en wel een broodje Unox lust, met een glas melk. Terwijl ik in de keuken sta te zwoegen, hoor ik verschillende schreeuwen waarvoor je zo in de hel zou belanden. Vervolgens een aantal keren "SHIP IIIIIIIIT" en dan word mij verteld hoe de hand ging. Vervolgens besluit ik even te gaan Ninja Turtlelen op de Nintendo wii als hij de woonkamer inloopt. "Had niet echt zin meer, wil je een potje FIFA?" Ik snap niet echt meer waarom ik instem om te spelen, want het word elke keer 14-1 of zoiets. Nadat zijn ego weer een boost heeft gekregen en ik gek word van de opmerkingen over mijn spel, loopt ie terug naar zijn studeerkamer en opent weer een scherm of 12. Ik besluit naast hem te gaan zitten, en High Stakes Poker te kijken. Terwijl ik af en toe een beetje meekijk hoe het gaat, zit ik tegelijkertijd te kijken hoe een of andere donkey *Jamie Gold* Doyle Brunson probeert weg te bluffen. Na een tijdje zegt Lex ineens, "ik moet schijten, speel mijn handen ff" en rent weg, mij achterlatend in shock. Ik ga achter zijn pc zitten, en zie verschillende tafels opdoemen voor mijn gezicht. Het angstzweet breekt me uit als ik ineens AhAs voor me zie. "WAT MOET IK DOEN LEX?" Gewoon raisen word mij vertelt. Ik bet 4 BB en krijg een caller. "Ik vind dit niet leuk, ik vind dit niet leuk" fluister ik in mijzelf en zie dat de flop Ad5s9c is en ik bet. "Thank God, hij fold." Rond een uur of 6 in de ochtend is het mooi geweest, hij gaat naar bed en ik onder een deken op de bank. Als ik rond 4 uur wakker word, zit hij achter zijn bureau, forums af te struinen terwijl om de 3 minuten de telefoon af gaat. Nadat we uit eten geweest zijn worden er weer wat schermen geopend en vervolgt het ritueel...

The rollercoaster of emotions has started yet again.

Maarten Zwaan

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen