EPT Monte Carlo Dagboek - Zondag 1 april

EPT Monte Carlo Dagboek - Zondag 1 april 0001

Zaterdagnacht kwam Jordy om 02.00 binnen om zich om te kleden. "Feestje! Ga mee dan!" zei hij, en hees zich in een outfit die inderdaad behoorlijk kleurig was. Ik was natuurlijk bloedchagrijnig omdat ik net in slaap was gevallen, en mompelde: "Laat mij maar lekker, veel plezier". Hij ging naar de badkamer, en spoot zo te horen veel te veel deodorant op veel te veel plekken: zijn merk: Axe Afrika…verrassend.

Als ie terug komt, flikt hij iets waar ik in eerste instantie, en later ook in zesde instatie ontzettend kwaad om werd: hij gooide een glas water in m'n nek. Lekker dan, kussen zeiknat, ikzelf zeiknat en klaarwakker. De boodschap was duidelijk: ik moest mee. Okay, jij je zin. Onder protest uiteraard, en m'n wraak zal zoet zijn.

Wij in een taxi naar The Black Diamond waar het feestje van Dusk Till Dawn plaatsvond. Eerlijk is eerlijk: het was een fantastisch mooie club. De cameraploeg van Pokerkings was er ook, dus Noah en Marcel waren er vast en zeker ook, ze waren alleen niet te zien in de massa. Na ongeveer een half uur duwen en trekken kwamen we in de Vip-lounge van The Black Diamond terecht. Noah was druk in gesprek met Vanessa Rousso, en Marcel was aan het proosten met Devilfish en Joe Beevers. We dronken champagne en ik keek om me heen, naar het "gewone volk" op de dansvloer, toen de cameraploeg plotseling kwam filmen. Marcel werd een paar vragen gesteld, maar hij verstond er niks van, dus dat werd niets. Marcel ging met de cameraploeg mee naar buiten om een interview te doen, maar werd opeens door vijf dames van de DTD-crew omringd en meegenomen naar het podium. De muziek ging uit en op het podium stond Andy Black, die overduidelijk ontzettend lam was. "Ladies and Gentlemen, we have a very special guest for you. He's going to sing for us now, so let's hear it for Marcel Lusk!"

De mensen in de zaal begonnen te klappen en te roepen: "Marcel! Marcel!" Wij het hardst natuurlijk: dit werd lachen! Peter Dalhuijsen kwam met Bart Spijkers bij ons zitten. Die hadden 'm ook flink zitten, en ik voelde me verdomde nuchter.

Het nummer werd ingezet: "Should I go or should I stay". Ha, dat nummer kende ik, dus ik zong keihard mee, totdat het refrein werd ingezet, want Marcel had z'n eigen tekst bedacht: "Should I fold or should I call!" De mensen werden uitzinnig en Andy Black die nog steeds op het podium stond begon op zo'n rare manier te dansen dat Devilfish keihard begon te lachen en schreeuwde: "That guy just can't hold his liquor". Ik lachte en voor ik het wist zei ik: "And you can, right?".

Oops, dat was niet slim, want dat hoorde hij. Devilfish leunde mijn kant op en zei: "What, you little smartass, you think you can outdrink me or something?"

Eh, tja, en nu? Ik was niet blij, vooral niet toen iedereen om me heen begon te lachen, en Joe Beevers het hardst. Hmm, dat vond ik minder prettig. Was hij niet die gek die met A9 de all-in van Noah had gecalled? Noah was druk in gesprek en zag het allemaal niet, maar ik moest wraak nemen.

"Well, I'm actually pretty sure about that. Why, you wanna make a bet?"

Het was 't stoerste wat ik ooit had gezegd. M'n grootste bluf, en dat met maar liefst 60 euro op zak. Eh, check please?

Te laat. Beevers sloeg met z'n glas op tafel: "Well, why don't we just do that. What you have in mind?"

Ik begon te lachen en wilde door de grond zakken. Ik begon m'n hoofd te schudden en wou zeggen dat 't maar een grapje was, totdat ik de mooiste zin uit m'n leven hoorde.

"5000 here says Dave here can outdrink you, Mr. Beevers, and to top things up, 5000 more that my friend Bart here can outdrink Mr. Devilfish, and another 5000 says I can outdrink Mr. Boatman. Wanna go for it? Let's drink till one of us is still standing!"

Peter Dalhuijsen had z'n hoed en zonnebril opgezet en keek Beevers staalhard aan. Wat de fuck krijgen we nu, dacht ik. Is dit normaal? Bart was inmiddels nergens meer te bekennen en ik vroeg Peter wat ie in hemelsnaam aan het doen was. "Komt goed," zei hij snel.

Okay, ik kon er bijna om lachen, ware het niet dat ik bloednerveus was. Peter was waarschijnlijk zo zat als wat, net als iedereen hier, en hij besefte waarschijnlijk niet dat hij zojuist de grootste innemers van het westelijk halfrond had uitgedaagd.

De reactie van Beevers was niet eens een insta-call, dus ik dacht even dat we er onderuit zouden komen. Helaas, na een paar momenten overleg zei hij: "You're on, bring the scotch!"

Peter sloeg nu met z'n glas op tafel en riep: "Bring the bottles!" Ik stootte hem aan, maar hij schudde z'n hoofd: "History will be made right here!".

Applaus steeg op en Peter stond op en begon te buigen. Het applaus was natuurlijk voor Marcel die z'n nummer af had en nu onze kant op kwam, samen met Bart Spijkers. Peter was overduidelijk zo lam als een tor, en ik was letterlijk de enige in de tent die gewoon nuchter was. "Je bent gek man," probeerde ik nog, maar Peter wuifde alles weg. "Bart, vriend, we gaan knaken verdienen!" zei hij toen Bart en Marcel kwamen zitten. Bart stak lachend z'n duim op, en ging zitten. "Hij heeft zojuist een wedde…" zei ik, maar Bart knikte: "Nou, leuk toch?".

Huh? Hoezo weet hij dat, hij was er niet eens bij. Wat is dit voor iets? Jordy, wat is dit? Jordy tuitte z'n lippen en zweeg. Fijn, iedereen negeert me. Lamme gekken.

Twee flessen whiskey en zes glazen werden op tafel gezet en Barney, Devilfish en Joe gingen op de ene bank zitten. Jordy stond op om plaats te maken en Bart en Peter gingen naast me zitten. Bart pakte een fles, drie glazen en begon in te schenken. Marcel, Noah en Vanessa zaten op de derde bank en de cameraploeg ging alles filmen. Wacht, was die fles niet groter dan die van hun? Bart zei wederom niets.

Er werd geproost en iedereen sloeg z'n glas achterover en knalde de glazen weer terug op tafel. Behalve ik natuurlijk, ik staarde nog naar het glas. "C'mon lad, keep up now!", zei Devilfish terwijl hij z'n mond schoonveegde en dat was de letterlijke druppel. "Goed, ik doe wel mee, tis toch niet mijn geld," zei ik vastberaden en nam m'n eerste shot. Het was te goor voor woorden en ik sloeg veel harder dan alle anderen m'n glas op tafel.

Goed, zo ongeveer na 1 minuut begon alles tot me door te dringen, en ik moest m'n lach inhouden.

Dal die de weddenschap had ingezet, Bart die plotseling weg was. Twee flessen, en wij namen de grootste.

Appelsap.

Een half uur later incasseerde Peter Dalhuijsen 30 grote briefjes van een hoofdschuddende Ross Boatman, want de anderen waren niet meer in staat te bewegen. "Bring us another bottle, we're not done yet!" riep De Dal triomfantelijk. Noah en Marcel hadden 't niet meer, en Bart en Jordy deden een high-five. "Holland, Holland!"

De volgende ochtend besefte ik wat er gebeurd was en ik greep naar m'n achterzak: vijf briefjes van 500 was m'n deel. Meteen belde ik Dal om te zeggen hoe briljant hij was. "Ach ja, easy targets," zei hij.

Even later zitten Bart, Peter en ik aan het zwembad. Andy Beal komt langs, en we zwaaien naar 'm. Hij ziet er fit uit.

Some guys just can't hold their liquor.

Maar we zijn hier om te pokeren, dus gingen we snel naar de pokerzaal. Om 14.00 begonnen de laatste 32 man aan het toernooi, op jacht naar de finaletafel en de eerste plek van 1,8 miljoen euro. De Nederlanders waren in volle getale aanwezig om Eric van der Burg aan te moedigen, of om mee te doen aan het 1000 euro toernooi. De EPT-webcast was van zulke goede kwaliteit dat we liever naar de TV in de perskamer keken, dan er zelf live bij te zijn.

Een cruciaal moment was het moment dat Eric een all-in van Andy Black callde met 88. Hij zette 'm op waarschijnlijk op AK, maar Andy had de gevreesde pocket rockets, waardoor Eric "crippled" was. Toch hield hij chips over, en na een hele avond pokeren haalde hij om 01.30 de laatste 9 spelers, weliswaar met een mega-shortstack, maar toch: hij stond er! Na één hand was het gebeurd. AQ tegen A5 en de tegenstander maakt een flush. Doodziek en alle scheldwoorden vlogen hier door de kamer. Net geen finaletafel op TV, maar toch een waanzinnige prestatie van Eric, die 160.000 euro in ontvangst mocht nemen. Super, Eric! Laat die 50% maar zitten trouwens, koop er maar een WSOP-maandje van!

Het werk gaat in Monaco gewoon door, en Jordy en ik hebben de hele dag achter de laptops gezeten om de koers van Pokernews uit te zetten. Althans, dat deed hij, en ik zorgde ervoor dat ik zo min mogelijk artikelen moet schrijven deze maand: ik blijf lui.

Morgen de finaletafel dus, zonder Nederlanders. Snik.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen