Red Watches the Stars - deel 11

Red Watches the Stars - deel 11 0001

Golf sidebet verdeelt pokerwereld in twee kampen?

Begin februari maakten wij al melding van de sidebet tijdens een partijtje golf tussen Phil Ivey, Ram Vaswani, Marc Goodwin en Eric Sagstrom.

Het probleem was dat de verliezers vonden dat Ivey niet alle informatie had gegeven en dat het geen eerlijke bet was en weigerde te betalen. Daar waar Vaswani nog leek te gaan betalen, schijnt dit ook nog niet gebeurd te zijn. Dat dit Phil Ivey niet geheel onberoerd laat, blijkt wel uit het interview dat Dave met Patrick Antonius had in Monte Carlo. Patrick zegt over zijn goede vriend Ivey:"Het was een eerlijke weddenschap en ze weigeren te betalen. Ja, hij kon een tijd lang nauwelijks pokeren hierdoor, zo kwaad is hij."

Nu besloot Daniel ook maar eens zijn licht op de zaak te laten schijnen. In zijn blog vertelt hij over een poolgame met Patrick waarin hij $300.000 verloor en dit weigerde te betalen. Wat Daniel deed was het spelletje veranderen, de namen aanpassen en vervolgens vertellen wat volgens hem Phil Ivey overkwam door Vaswani te spelen en niet te betalen.

Daniel geeft nog iets meer informatie over de weddenschap. Naar nu blijkt was dit de tweede weddenschap tussen deze pokerspelers. De eerste weddenschap had Phil Ivey dik verloren en zelfs dit geld willen zij hem niet terugbetalen. Kortom eerst winnen en incasseren en dan verliezen en zeggen dat Phil Ivey veel beter was dan hij vertelde! Daniel is duidelijk over het betalen en citeert Doyle Brunson: "Did you put a gun to their head and force them to keep playing?" Precies!

Negreanu: "As for my buddy versus Wasvani and Badmin, their situation remains unsettled. I'd love to hear their side of the story, but my goodness, I can't imagine what justification they could come up with for not paying the money they lost. I mean, at least paying the money they happily won! It really is the craziest gambling story I've heard in a long time."

Barney Boatman van The Hendon Mob geeft een reactie op de website, waarin hij niet echt stelling neemt, maar aangeeft dat Ram Vaswani binnenkort gaat reageren: "I have just spoken to Ram who is not best pleased about the innacurate accounts of the dispute with which has been doing the rounds and have now appeard on Daniel Negranau's blog. Ram has asked us to reproduce this letter here and will be giving his own full version of events at a later date."

Red Watches the Stars - deel 11 101

Vervolgens richt hij zich tot Daniel in een korte brief waarin hij zegt dat hij zich stoort aan de blog waarin zijn vrienden voor 'Hustlers' worden uitgemaakt. Ook hoort deze discussie niet in het openbaar thuis volgens Barney: "That is why I am particularly disappointed that you have made a public pronouncement on a private matter about which - as you readily accept - you do not have all the facts, and have only heard from one side." Hier heeft Barney natuurlijk wel een punt, al was het natuurlijk na de publicatie in de rubriek al een publiek geheim.

Barney zegt dat hij niets tegen Phil Ivey heeft:"He has always struck me in the past as a good guy." En dat hij zich daarom nooit naar buiten toe een mening zou geven over het geheel en dat Daniel dat ook niet zou moeten doen.

Barney sluit af met:

"I know that this matter is already in the public domain and that you are only repeating in good faith what you have been told. Perhaps by way of balance though, you might feel it would be appropriate to publish this letter.

All the very best."

Negreanu reageert nog op zijn forum op deze discussie: "One other thing: Phil told me they played terrible, well below their average. They didn't make even one 10 foot putt, and Phil was winning holes with 6's and 7's. When you play worse than your average and the other guy putts like a machine, you are supposed to lose."

Ik kan zelf een leuk potje golfen en heb wel eens weddenschappen gewonnen en verloren. Meestal verloor ik ze omdat ik een betere handicap dacht te spelen dan feitelijk het geval was.... Maar 1 ding: wat Daniel hierboven stelt is een waarheid als een koe!.

Wordt ongetwijfeld vervolgd met de reactie van Ram Vaswani..... Place your bets please!

Red Watches the Stars - deel 11 102


Phil Hellmuth's nachtmerrie wordt werkelijkheid

Phil Hellmuth doet een boekje open over zijn verlies met Chinese Poker in Monte Carlo. Met Patrick Antonius (die gozert kom je echt overal tegen...) en Phil Ivey *zucht*, besluit hij een potje te spelen om $1.000 per punt. Nu ken ik de regels van Chinese Poker niet (ticket voor de cup die als eerste de regels helder en duidelijk post in het Nederlands, maken Loc0loc0 en DaBruns ook een keer kans...), maar na korte tijd stond hij $83.000 in de min. En zoals een goed pokeraar betaamt is het dan dubbelen om zo snel mogelijk 'even' te komen. Dat had succes: zijn verlies was in 1 klap gedubbeld en nu stond hij $183.000 in de min. Hellmuth heeft in 1 sessie nog nooit meer verloren dan $135.000 en things got worse: "I was freaked out, and shocked. At 10:00 am we quit, and I was losing $536.000." Tja, dan te bedenken dat hij de Big Game in het Bellagio niet speelt vanwege mogelijk grote verliezen: "I never want to have to lose $500,000 in one day." Thus one of my worst fears in poker has come to pass." Maar goed: Phil Ivey hoeft bij Hellmuth niet bang te zijn dat er niet betaald wordt.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen