Red Watches the Stars - deel 12

Red Watches the Stars - deel 12 0001

Brian Townsend on tilt

Zoals RaSZi gisteren al meldde is tilten een rare gewaarwording. In zijn stuk haalt hij Brian Townsend aan die als één van de weinigen in 99% van de gevallen zijn A+ game speelt. Inderdaad: 99% van de gevallen: "Tilted tonight very badly for the first time in a long time." Ook Brian geeft aan dat als je de beste wilt zijn, dit alleen kan lukken als je je A-game speelt. Maar afgelopen weekend ging Brian totaal door het lint. Geen idee of hij zijn chatsessies opslaat, maar veel verschil met die van RaSZi zal er niet zijn denk ik. Ondanks dat Brian weer zijn resultaten op wist te krikken nadat hij met PLO een stapje terug had gedaan qua limieten. Ook met No Limit Hold'em speelde hij weer prima, althans: als je twee dagen achter elkaar Phil Ivey $120k en $140 uit zijn zak klopt, dan durf ik dat wel prima te noemen. Mij is het in ieder geval bij Phil nog nooit twee dagen achter elkaar gelukt.

Townsend tilt als hij tegen een donkey aan het spelen is en in korte tijd tegen zo'n klaploper die een limietje te hoog bezig is een paar grote potten verliest. "Then I physically get hot and begin to lose control." Het was zo erg dat hij zelfs T2o all in flikkert en uiteraard verliest. "Het is alsof je geen controle hebt over de muis." aldus Brian. "Alsof iets de controle van je overneemt." Het was inmiddels ruim 4 maanden geleden dat hij voor het laatst zo op tilt was en het was een dure tilt. In een stief kwartiertje donkte Brian $80k weg. "I don't want post the hand because they are extremely embarrassing."

Red Watches the Stars - deel 12 101


Johnny Lodden verliest na withdrawal

Zelf noemt Johnny het een vreemde situatie: voor mij is het meer een reden om goed op tilt te gaan als mij het zou overkomen. Johnny wilde wat geld naar Betfair overmaken om daar normaal te kunnen gaan spelen, dus hij cashed $40k uit op Pokerstars. Hij had nog steeds tussen de $50k - $60k staan, niets aan het handje dus. Johnny wilde van daaruit zijn bankroll weer opkrikken. Ware het niet dat hij nog ff een paar $5,5k sit and go's ging spelen. Hij verloor er vervolgens 10 (!!!) op rij! Dan ga je toch even nadenken over geruchtend dat het withdrawen van geld een verlies in zal luiden. Maar goed hij kan het niet geloven, al vindt hij het wel vreemd dat hij in de drie jaar dat hij deze sit en go's speeld nog nooit meer dan vijf of zes achter elkaar heeft verloren. Het meeste van zijn verlies is inmiddels weer goed gemaakt, maar het blijft vreemd....... rigged?

Red Watches the Stars - deel 12 102


Daniel Negreanu: The next stage of my life

Daniel gaat verhuizen en het is een belangrijk punt voor hem en zijn familie. Behalve dat zijn buren niet helemaal lekker waren, was het huis ook niet optimaal. Te klein, een tuin met alleen maar stenen etc.etc, je kent het wel: als je wilt verhuizen ga je eerst roepen wat je allemaal niet bevalt aan je huidige woning nietwaar? Afijn: het huis van vrienden kwam te koop en dat duurde niet lang. Het staat in een afgeschermd gebied en er is zelfs bewaking. Verder heeft hij nu ongeveer 5.000m2 aan ruimte, om een beeld te geven: een gemiddelde tussenwoning is 120m2. Ruimte zat dus!

Ook geeft hij aan wat voor Daniel belangrijk is om een beter leven te kunnen leven: God heeft inmiddels een centraal punt in zijn leven ingenomen: "Whether it's reading a devotional or some scripture, feeding on the word of God on a daily basis is essential for me to make good life decisions." Daarnaast is zijn familie uiteraard belangrijk, waar hij eerst alles bekeek vanuit het oogpunt op welke manier het hem zou beïnvloeden, kijkt hij nu eerst naar zijn vrouw. Haar behoeften komen op de eerste plaats en dan blijken vrouwen toch net zo in elkaar te zitten als wij denken: "if I put her needs and wants first I end up getting exactly what I want anyway." Tja.... over open deuren gesproken. *googled op witness protection projects en zoekt dekking*.

Ook zijn gezondheid is uiteraard belangrijk en ook een regelmatig eetpatroon zorgt ervoor dat hij zich optimaal voelt en zo zijn beste poker kan spelen. Ook sporten is belangrijk voor hem: een zwembad, een basket, een putting green met chipping net (niet weeeeeeer golf....) en fitnessapparatuur zorgen dat hij voor de WSOP in perfecte conditie is. Als je kijkt naar de moderne poker speler, dan zien ze er steeds meer uit als Lance Armstrong en dat is geen toeval volgens Daniel.

Verder neemt Daniel zich voor om alleen nog maar toernooien te spelen als hij zich goed voorbereid heeft. "When I'm not prepared to play in tournaments I just don't do as well. Period."

Red Watches the Stars - deel 12 103


Jennifer Harman: Should I stay or should I go?

"I see so many players playing short hours when they're winning, and long hours when they're losing. It should be the other way around."

Volgens Jennifer kunnen spelers niet stoppen als ze aan het verliezen zijn. Morgen is er weer een pokergame. Als zij 30 big bets verliest, dan stopt ze over het algemeen. Op één dag veel verliezen heeft ook effect op de dag erna. Dus af en toe moet je een aantal dagen of zelfs een week stoppen daar na weer je A-game te kunnen spelen (hmmm... A-Game maar eens opnemen in de woordenlijst op de site)."You can't be as objective about your play when you're losing. After all, we are not robots; we're just human beings."

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen