Red Watches the Stars - deel 13

Red Watches the Stars - deel 13 0001

Vanessa Rousso heeft 'Rookie Year' achter de rug

Vanessa kijkt terug op een jaar lang pokerpro. Exact een jaar geleden behaalde ze een 7de plaats in het WPT Championship in het Bellagio, waarbij een prijs hoorde van $263.625. Ze omschrijft haar 7e plaats toendertijd aan de ene kant als een zegen, maar aan de andere kant een vloek. Zo'n prestatie zegt niets over het feit of je een goede pokerspeler bent of niet, hooguit dat je potentie hebt, volgens Vanessa. Vanaf dat moment mag je de verwachtingen gaan waar maken.

Het is voor haar een jaar lang gekkenhuis geweest: van continent naar continent vliegen, tussendoor ook nog eventjes Lawschool afmaken en hier en daar een toernooitje spelen. Vanessa is veranderd het afgelopen jaar, in meerdere opzichten: "And I've changed, in ESSENCE. I've made mistakes. I've had to trust. I've learned to fail graciously and to succeed humbly. I have DEFINITELY gained a new appreciation for family, true friends, a familiar bed and a home-cooked meal. I have been double-crossed. I have been given tremendous opportunities. I have tried so hard. And I hope I have evolved."

Behalve dat, heeft ze natuurlijk ook nog wel het één en ander gepresteerd in pokerland: ze heeft de Borgato Poker Open gewonnen in september: her proudest moment, she cried like a girl. Hiermee overtrof ze haar prijs in het Bellagio: $285.450!

Haar mooiste momenten: "I played in my bathrobe" (wauw!), "I chilled with Doyle", "I check-raised… a ton", "I was interviewed bij Dave Goldstein."

We gaan vast weer veel van haar horen. Ze speelde de afgelopen dagen op de WPT, waar ze de vorige keer de finaletafel wist te halen. Haar pocket boeren bleven niet staan tegen een set vijfen... helaas.

Red Watches the Stars - deel 13 101


Continuing story: Ram Vaswani over de weddenschap met Phil Ivey

Zoals wij een vorige keer al wisten te melden (zie Red Watches The Stars deel 11), lijkt het erop dat de pokerwereld in twee kampen verdeeld gaat worden. De kant die Phil Ivey geloven en de andere kant, die het opnemen voor de verliezers van de weddenschap. Nadat Daniel Negreanu het had opgenomen voor Ivey in zijn blog, en Barney Boatmen daar weer op gereageerd had komt nu Ram Vaswani zelf aan het woord.

Vaswani legt uit dat hij sinds de zomer van vorig jaar niet meer gespeeld had en ook zijn eigen clubs niet bij zich had. (Ik kan uit ervaring vertellen dat het spelen met andere clubs een ramp kan zijn.)"So I asked for 4 shots. Phil then replies that he hasn't been playing either so we should be playing off the same handicaps as before, further implying that he would be playing worse as well." En Vaswani krijgt zijn 4 slagen niet en Phil houdt achter dat hij sinds vorig jaar best vooruit is gegaan met golfen.

Afijn, hij krijgt zwaar op zijn kloten, maar gezien het bovenstaande vindt Ram dat Phil het spel niet eerlijk heeft gespeeld. Zeker nadat hij hoorde hoeveel Ivey de laatste tijd gespeeld had en welke scores hij had behaald. In handicap is Phil er zeker tussen de 6 en 12 slagen op vooruit gegaan.

In Australië was het niet meer mogelijk om het uit te spreken, Phil was al terug naar Las Vegas. Een paar weken later was er telefonisch contact en Vaswani legt hem uit welk probleem hij met de weddenschap had en dat het niet helemaal eerlijk is gegaan. In Monte Carlo hebben ze het geprobeerd uit te praten en Phil had Barry Greenstein en Martin de Knijff bij zich. Ook was Richard Redmond daar, een wederzijdse vriend die de tweede dag had meegespeeld. Direkt was er al overeenstemming over de handicap van Ivey, dat deze niet klopte.

Red Watches the Stars - deel 13 102

Maar toen brandde de discussie echt los: Phil Ivey wilde nog steeds geld zien op basis van de nieuwe handicap. Maar Ram Vaswani vond het nog steeds valsspelen en wilde nog steeds niet betalen. Afijn: er was weer tijd te kort want iedereen moest spelen en omdat Ivey na zijn uitschakeling vrij snel was vertrokken, was er weer geen tijd om het uit te praten. Ze zouden gaan praten rond deze tijd tijdens de WPT in het Bellagio. Wat een toeval: ze zitten aan dezelfde tafel....... dat belooft vuurwerk.

Of er gepraat gaat worden... ik weet het niet. Vaswani is de bullshit en leugens een beetje zat en had het graag privé willen houden:

"I know it's not for me to make a decision on this matter which is why I came up with the idea of arbitrators but whatever happens as far as I am concerned I shouldn't have to pay a single dollar. But there have been a lot of lies going around and until they are taken away and apologised for I am not interested in having another meeting."

Wordt ongetwijfeld wederom vervolgd.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen