WPT Five Diamonds - dag 1a

WPT Five Diamonds - dag 1a 0001

Op het Main Event van de World Series of Poker na, is het WPT Championship het meest prestigieuze toernooi ter wereld. Dit mooie toernooi, dat een buy-in kent van maar liefst 25.000 dollar, begon vannacht in The Bellagio.

De WPT heeft in vijf jaar tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt: voorafgaande aan dit toernooi werden de spelers bedankt voor hun loyaliteit. Mede dankzij hen is poker een gevestigde sport geworden die een enorme groei heeft gekend in slechts vijf jaar tijd. Het WPT-championship wordt de 100ste televisie-uitzending!

De spelers begonnen met een enorme chipstack: 50.000 punten. De blinden waren 50-100. In tegenstelling tot andere toernooien was het niet de bedoeling dat er aan het einde van de dag nog maar weinig spelers zouden overblijven. Dit is een toernooi waar het gaat om veel, heel veel pokeren. Dat van de 304 spelers van Dag 1A maar liefst 226 spelers mogen terugkeren voor de 2e dag is dan ook volstrekt logisch.

Ook de Nederlanders hebben de trip gemaakt naar Las Vegas. Zowel Noah Boeken als Marcel Luske hadden voorafgaande aan het Main Event een aantal prima resultaten gehaald (met o.a. een final table voor Noah in het 2500NL event) en beiden hadden in een sattelite nog even een seat gewonnen voor het Main Event. Zij beten de spits af en zetten vannacht de eerste stappen naar hun jacht op de hoofdprijs die morgen bekend wordt gemaakt....dat het een aantal miljoen dollar betreft zal geen geheim zijn.

De average chip-count was na het einde van de dag 67K en Noah eindigde op 46K. Niets aan de hand dus, en we zien hem terug op Dag 2. Marcel Luske besloot vuurwerk af te steken en staat in de bovenste regionen van het klassement, met een indrukwekkende 112K.

Om aan te geven hoe sterk bezet het veld is, noemen we zomaar wat namen van de profs die vannacht speelden (onthou dat het nog maar de helft van het aantal spelers is!): Thor Hansen, Shaniac, Frankie Flowers, John Hennigan, Joe Bartholdi, Berry Johnston, Lyle Berman, Andy Black, Joe Simmons, Noah boeken, Ali Eslami, Erick Cajelais, Barny Boatman, Amnon Philippi, Shannon Shorr, Raj Patel, Liz Lieu, Ted Lawson, Nick Cassevettes, Joe Tehan, Doug Lee, Dan Alsphach, Ram Vaswani, Abe Mosseri, Maureen Feduniak, Jamie Gold, Tuan Le, Adam Weinraub, John Myung, Jason Lester, Jen Harman, Haralabos Voulgaris, JohnnyBax, Kristy Gazes, Scott Fischman, TJ Clutier, Rob Mizrachi, Juha Jelppi, David Plastique, Jeff Cabanillas, Rene Agelil, Captain Tom, Eli Elezra, Isaac Haxton, Tim West, Jon Little, Kenna James, Vanessa Rousso, Miami John Cernutto, David Williams, Bob Feduniak, Jesse Jones, Danny Wong, James Van Alstyne, David Levi, Chuck Kelly, Justin Bonomo, Barry Shulman, Ross Boatman, Barry Greenstein, David Matthew, Dragon Pham, Alex Jacob, Pad Parkinson, Anna Wroblewski, Phil Ivey, David Sklansky, Will the Thrill, Bradley Berman, Cyndy Violette, JJ Liu, Eric Hershler, Alan Goehring, Ralph Perry, Gavin Smith, Rhynie Campbell, Josh Arieh, Men Nguyen, Vinny Procopio, Jordan Morgan, Roland de Wolfe, Dan Harrington, Jeff Madsen, Joe Sebok, Victor Ramdin, Jim Bechtel, Marcel Luske.

Als je wat namen mist, wees niet bang, er komt dus nog een Dag 1B! Meer Nederlanders zullen dan hun opwachting maken; zoals Abel Meijberg, Steve Wong en Rob Hollink.

WPT Five Diamonds - dag 1a 101

Het is wat vroeg om al handjes te gaan analyseren, maar voor Jamie Gold maken we graag een uitzondering: Op een board van {j-Clubs}{5-Hearts}{3-Spades} bet Adam Weinraub uit, waarop Jamie Gold insta-callt.

De turn is {2-Spades} en beide spelers checken. De river is {8-Hearts} en Weinraub bet nu 5K. Jamie Gold begint zijn beroemde table-talk:"Hoeveel moet ik betten om je te laten folden?" vraagt hij aan Weinraub. Hij wacht niet op het antwoord en raist met 12K. Weinraub begint te denken en Gold praat door:"Die bet kan je niet callen, toch? Hoewel, misschien heb ik alleen maar een high-card. Ik heb geen A4 hoor, dat beloof ik."

Het irriteert Weinraub, en na een tijdje re-raist hij all-in. Jamie Gold callt onmiddellijk en laat de nuts zien: {6-Clubs}{4-Clubs}. Weinraub laat pocket drieën zien en mag het toernooi verlaten.

Hiermee wint Jamie Gold niet alleen de pot, maar ook nog een extra zakcentje. Phil Hellmuth dacht dat Gold de dag niet zo overleven en maakte een side-bet met Gold voor 10K. Had Gold de dag niet overleefd, dan zou Hellmuth 30K krijgen van Gold. Mooie play, mooie weddenschap. Gedurende de dag maakten de twee nog meer weddenschappen. Elke keer als Gold een bluf liet zien, kreeg hij geld van Hellmuth. Het mocht niet baten voor Hellmuth, want alles lukte voor Gold, die zo goed als elke flop speelde. Hij eindigde de dag met een chipstack van 100K.

WPT Five Diamonds - dag 1a 102

De duidelijke chipleader is overigens een 21-jarige Vietnamese speelster, Anna Wroblewski. Ze heeft maar liefst 211K bij elkaar weten te spelen.

Er wordt ook gelet op randzaken tijdens de WPT, zoals de ruzie tussen Ram Vaswani en Phil Ivey. Zoals bekend schijnt Vaswani samen met Marc Goodwin een golfpartijtje te hebben gespeeld tegen Phil Ivey, waarbij Ivey uiteindelijk 1,4 miljoen dollar won. Tot op heden weigeren de heren te betalen, omdat Ivey had gelogen over z'n handicap.

Het is nog niet bekend of de heren de ruzie inmiddels hebben bijgelegd. Marc Goodwin kan z'n schuld misschien na deze week betalen: hij staat 3e in chips met 177K. Phil Ivey heeft 65K en Vaswani 47K. Die blijven we volgen.

Voor Alan Goehring, Tuan Le, Chad Brown, Barry Shulman, Chad Brown, T.J. Cloutier, John Gale, David Pham, Men Nguyen en Jeff Madsen is het sprookje voorbij. Zij behoren tot de 78 spelers die Dag 1A niet hebben overleefd.

Morgen Dag 1B, met meer Nederlanders! Gaan we een mooi resultaat zien deze week?

Stay Tuned!

Dag 1 b

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen