Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

WPT Five Diamonds - Dag 5

WPT Five Diamonds - Dag 5 0001

Om 23.00 uur plaatselijke tijd waren de laatste zes spelers, die vannacht de finaletafel gaan vormen en gaan strijden om de eerste plek van 4 miljoen dollar, bekend.

Voor Phil Hellmuth is het sprookje afgelopen. Hij begon goed, pakte een paar mooie potten, en leek op weg naar een mooie comeback, totdat de volgende hand kwam.

Hellmuth raist pre-flop naar 90K en Thomas Whalroos re-raist naar 230K, waarop Hellmuth callt en meteen "in the dark" checkt.

De flop komt {8-Clubs}{6-Spades}{2-Hearts} en Whalroos vraagt hoeveel Hellmuth nog heeft. Phil zegt niets en wacht af. Een 300K-bet is het gevolg en Hellmuth gaat onmiddellijk all-in. Wahlroos callt nog onmiddellijker en laat {a-Diamonds}{a-Hearts} zien.

Hellmuth draait {j-Clubs}{j-Diamonds} om. De turn en river geven geen J en Hellmuth eindigt als 18e. Zijn troostprijs: 123.670 dollar.

Toen de TV-tafel in zicht kwam werden de plays wat vreemder. Eerst was het de beurt aan Scott Fischman, die na de eerste dag laatste (!) stond maar zich door agressief spel terugvocht in het toernooi en uiteindelijk dus de laatste tafel haalde. Hij voerde z'n agressie wellicht wat te veel door:

Morrison raist naar 425K en Fischman gaat all-in voor 1.4 miljoen: Kirk callt en laat een twijfelachtige {5-Clubs}{5-Diamonds} zien, maar blijkt ver voor te liggen op Scott, die {7-Clubs}{5-Spades} moet omdraaien. Het werd nog even spannend op een board van {2-Spades}{j-Diamonds}{4-Diamonds}{6-Diamonds} maar de {a-Hearts} was dit keer niet van belang. Fischman eindigt als 8e en verdient 247.525 dollar.

En dan een hand waar velen en vooral de betrokkenen nog lang over zullen nadenken.

Mike Wattel raist naar 420K. Paul Lee callt en Thomas Wahlroos wil de pot stelen door all-in te gaan met meer dan 5 miljoen chips. Mike gaat uit de weg, maar Paul Lee lijkt nergens heen te gaan en vraagt om een count. Hij begint na te denken, en het duurt 3 minuten voor hij de woorden "I call" uitspreekt.

Het hart van Thomas Whalroos schiet naar 120 als de call wordt gemaakt en naar 180 als hij de kaarten ziet van Lee ziet: {a-Diamonds}{q-Spades}. Whoops, betrapt. Wahlroos zelf draait {a-Spades}{10-Spades} om.

De experts schudden hun hoofd en de spanning wordt verhoogd door de flop: {8-Spades}{2-Spades}{j-Hearts}. De turn is {2-Diamonds}, de river {5-Diamonds} en Wahlroos mag z'n biezen pakken en verdient 278.465 dollar met z'n zevende plek. Blij zal hij er niet mee zijn, aangezien hij 3e in chips stond...hoeveel slapeloze nachten zal dit opleveren?

De Final Table is dus bekend. Paul Lee heeft samen met Carlos Mortensen meer dan de helft van de chips in handen. Wordt het een heads-up tussen deze twee?

1 Kirk Morrison 4,194,000

2 Guy Laliberté 4,690,000

3 Carlos Mortensen 6,501,000

4 Mike Wattel 2,587,000

5 Paul Lee 11,828,000

6 Thien Phan 2,162,000

WPT Five Diamonds - Dag 5 101


Carlos `El Matador` Mortensen kan de eerste speler in de historie worden die het Main Event van de WSOP (2001) én de WPT Championship heeft gewonnen. Nu al is hij één van de vier spelers die het WSOP-Main Event en een WPT-event op z'n naam heeft gezet. Wat veel mensen niet weten is dat hij online ook z'n mannetje staat: hij won in het verleden twee keer achter elkaar de Sunday Million op Pokerstars. Zijn staat van dienst levert hem de favorietenrol op voor de final table.

WPT Five Diamonds - Dag 5 102


Paul Lee draait al een decennium mee in het circuit maar lijkt pas deze maand in supervorm: drie weken geleden won hij het 2000NL side-event, goed voor een dikke twee ton.

WPT Five Diamonds - Dag 5 103


Guy Laliberté is de amateur aan tafel. Hij is de 654e rijkste man op aarde met een geschat vermogen van 1,5 miljard dollar. Niet met poker verdient, maar wel met het oprichten van o.a. Cirque du Soleil. De Canadees zal niet warm worden van 4 miljoen dollar, maar z'n eergevoel zal 'm er waarschijnlijk van weerhouden om al te makkelijk z'n chips in het midden te gooien.

WPT Five Diamonds - Dag 5 104


Kirk Morrison draait ook al een tiental jaar mee. Zijn hoogtepunt dateert uit 1998, toen hij z'n WSOP-bracelet won, in 't 1500 Seven-Card Stud Event, toen goed voor 148.000 dollar. In maart van dit jaar wist hij drie keer te cashen tijdens de side-event en het Main Event van de WPT in Foxwoods. Ook in vorm dus!

WPT Five Diamonds - Dag 5 105


Mike Wattel lijkt op Morrison, als het om ervaring en bracelets gaat. In 1999 won hij tijdens de WSOP het 1500 Omaha-Event, goed voor 135.000 dollar. Hij haalde diverse finaletafels tijdens WSOP-events en speelde zo'n zeven ton aan toernooi-gelden bij elkaar. Hier kan hij dat bedrag in 1x verveelvuldigen.

WPT Five Diamonds - Dag 5 106


Thien Phan is de underdog aan deze finaletafel. Hij lijkt de minste ervaring te hebben, en hoewel hij een aantal aansprekende resultaten op z'n naam heeft staan, is de finaletafel hier nu al z'n hoogtepunt.

Vannacht spelen ze voor de volgende bedragen:

1 $3,970,415

2 $2,011,135

3 $1,082,920

4 $696,220

5 $464,110

6 $309,405

De blinden zijn 80K-160K met een ante van 15K.

Shuffle up and deal!

Dag 1 a

Dag 1 b

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen