WPT Five Diamonds - Finale

WPT Five Diamonds - Finale 0001

El Matador schrijft geschiedenis

Er zijn prestaties in de pokerwereld te noemen die ronduit opmerkelijk zijn, en waaruit blijkt dat poker niet zomaar een geluksspelletje is. Natuurlijk kan een Chris Moneymaker of een Jamie Gold zomaar een WSOP Main Event winnen: als de kaarten en Vrouwe Fortuna meewerken, kan een amateur zomaar wereldkampioen worden.

Dat poker een behendigheidsspel is, bewijzen andere cijfers. Stu Ungar won ooit de WSOP, waarvan 2x achter elkaar. Ook Johnny Chan won 2x achter elkaar de WSOP. Er zijn slechts vier spelers die ooit de WSOP én een WPT hebben gewonnen. Carlos "El Matador" Mortensen hoorde bij dat rijtje illustere namen, maar blijbaar vond hij dat niet genoeg.

Vannacht werd hij de eerste speler in de geschiedenis die zowel het Main Event van de WSOP (2001) als de WPT Championship op z'n naam wist te schrijven.

In 2001 deden er 613 spelers mee aan de WSOP, en won hij 1,5 miljoen dollar. De afgelopen week heeft hij met 635 andere spelers moeten strijden om een prijs van 4 miljoen dollar. En een strijd, dat was het.

De finaltafel was een marathonsessie. Liefst 181 handen werden er gedeeld, waarvan het grootste gedeelte heads-up, tussen Mortensen en Morrison. Het is onmogelijk om een paar handjes uit te lichten. Zo goed als elke hand was een key-hand, en de chips vlogen op en neer. Het ene moment leek Mortensen uitgeschakeld, daarna was het de beurt aan Mortensen.

Om de spanning er nog een beetje in te houden, zullen we geen handjes gaan opnoemen hier; je kunt het binnenkort terugzien op televisie, of via andere kanalen. Je zult alles meemaken: runner-runner flushes, set tegen straat, flush tegen full-house en zelfs quads tegen flushes.

Laten we alleen wat chipcounts noemen waaruit blijkt dat Mortensen op sterven na dood was.

1. Kirk Morrison - 16,000,000

2. Guy Laliberte - 8,000,000

3. Paul Lee - 7,600,000

4. Carlos Mortensen - 1,140,000

(Blinds 150K-300K, 30K Ante)

1. Kirk Morrison - 22 million

2. Paul Lee - 7.1 million

3. Carlos Mortensen - 3.3 million

1. Kirk Morrison - 19.45 million

2. Carlos Mortensen - 12.8 million

1. Kirk Morrison - 23 million

2. Carlos Mortensen - 9 million

Dat het spannend was moge duidelijk zijn. Wat er allemaal is gebeurd kun je teruglezen op https://www.pokernews.com/live-reporting/, of je kunt wachten op de 100e televisieuitzending van de WPT.

Carlos Mortensen, El Matador wint de WPT Championship!

Dag 1 a

Dag 1 b

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen