WPT Foxwoods Poker Challenge, Dag 4

WPT Foxwoods Poker Challenge, Dag 4 0001

Achttien spelers begonnen aan hun queste om de finaletafel te halen, die op een WPT-event altijd bestaat uit zes spelers. Twaalf man die dus moesten afvallen, en het ging zoals verwacht behoorlijk langzaam.

De meeste spelers waren "lokale helden" uit Foxwoods: wie meer dan drie spelers kan herkennen van onderstaand rijtje, is absouluut een poker-verslaafde!

Nam Le

Louis Vazquez

Frankie Flowers

Seth Berger

Bob Kairnes

Ted Lawson

Steve Sangermano

Allen Kessler

Casey Griswold

Yariv Levi

Steve Sung

Paul Matteo

Carl Restifo

Raj Patel

Tony Cavezza

Justin Pechnie

De eerste "bad-beat" kwam pas na meer dan 3 uur spelen. Frankie Flowers raist en Kairnes gaat all-in, waarop Flowers committed all-in gaat.

Flowers {a-Hearts}{8-Hearts}

Kairnes {a-Diamonds}{k-Spades}

Board: {a-Spades}{q-Hearts}{5-Hearts}{7-Hearts}{9-Hearts} en een runner-runner flush stuurt Kairnes naar de rail, waar hij bijna 50.000 dollar voor de 13e plaats mag ophalen.

Een uur later is de "finaletafel" eindelijk gevormd:

Seat 1: Ted Lawson - T870,000

Seat 2: Rajendra Patel - T1,790,000

Seat 3: Frankie Flowers - T240,000

Seat 4: Paul Matteo - T420,000

Seat 5: Fred Goldberg - T775,000

Seat 6: Seth Berger - T1,410,000

Seat 7: Carl Restifo - T658,000

Seat 8: Allen Kessler - T590,000

Seat 9: Luis Vazquez - T685,000

Seat 10: Antonio Cavezza - T795,000

Ondertussen verzamelden de toeschouwers zich rond een hele andere pokertafel: Gavin Smith en Vince van Patten waren aan het gokken voor redelijke bedragen. Ze hadden zelfs moeite om spellen te verzinnen waar geen edge aan zat voor de ander: hoogste kaart, muntjes gooien, speed roshambo, enzovoorts. Uiteindelijk gingen ze zelfs armpje-drukken voor poen. Veel leuker blijkbaar dan het "echte poker".

Er was dan ook geen vuurwerk te zien aan de finaletafel. Pas na drie (!) uur spelen konden we de eerste afvaller noteren: Frankie Flowers ging short-stacked all-in met pocket-zessen, maar liep tegen pocket-koningen op. Tiende plek: 60 duizend dollar.

Luis Vasquez besluit all-in te gaan met {q-Spades}{j-Spades} en wordt uiteraard gecalled door de {a-Spades}{k-Hearts} van Seth Berger. Live-cards dus, maar het board brengt {k-Spades}{5-Clubs}{5-Hearts}{9-Spades}{7-Clubs}, en alleen de river-card bracht nog wat spanning. Negende plek: 78 duizend dollar.

Na de dinner-break (alsof het allemaal niet lang genoeg duurde), was het snel gedaan met Ted Lawson. Hij gaat voor z'n laatste chips all-in met {a-Spades}{3-Diamonds} en wordt uiteraard gecalled door de {k-Hearts}{k-Spades} van Allan Kesller. Het board geeft nog wat outs voor Lawson {4-Clubs}{3-Clubs}{2-Spades}{j-Spades}{7-Spades} maar wederom houdt de beste hand stand. Achtste plek: 98.000 dollar.

De TV-bubble werd Carl Restifo. Ook hij vond {q-Clubs}{j-Spades} een mooie hand om mee all-in te gaan, maar wordt gecalled door {q-Diamonds}{k-Diamonds} en dat betekende het einde voor Restifo: zijn troostprijs is 117.000 dollar.

De finaletafel begint vannacht, en de gelukkigen, met hun chipcounts, zijn:

Seat 1: Raj Patel - 3,347,000

Seat 2: Paul Matteo - 570,000

Seat 3: Fred Goldberg - 1,044,000

Seat 4: Seth Berger - 1,505,000

Seat 5: Allen Kessler - 444,000

Seat 6: Antonio Cavezza - 1,391,000

Een mega-chiplead dus voor "local hero" Raj Patel: hij kan zonder problemen flinke plaagstoten uitdelen. Allen Kessler is de enige die al eens een finaletafel van een WPT heeft bereikt, maar het zal het geluk aan z'n zijde moeten hebben om van zijn short-stack een grotere te maken.

De andere bekende is Fred Goldberg. Hij werd afgelopen jaar 10e tijdens het Main Event van de WSOP. Hmm, dat leverde toch ook wel wat op!

De roem (TV-tijd) is tegenwoordig misschien wel belangrijker dan het geld, en het zal vannacht een lange zit worden. Ze knokken voor:

$1,272,905

2 $643,275

3 $370,370

4 $233,918

5 $175,439

6 $136,452

Make your bets now...wie gaat er winnen?

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen