Beste Script...

Beste Script... 0001

Beste Script,

Zo dat was een hectische week met een hoop geregel en gedoe. Ook nog even de T.S.O.P. er tussendoor.

Heb jij Hugo Borst nog bedankt voor de contacten die hij verzorgd heeft? Het duurde even voordat hij reageerde op je mail, je zal wel in zijn spambox terecht zijn gekomen schat ik zo in. Maar ja, hij was wel direkt enthousiast. Dat hij niet de eerste de beste columnist is van het AD bleek wel uit de mail die je aan me doorstuurde van plv. Chef Sport AD. Das dan eigenlijk ook de enige afdeling die het binnen het AD mag behandelen, das logisch.

Tijdens de T.S.O.P. (waar was je fish?), heb ik gesproken met Jaimy van de Pokerbond (leuke meid trouwens ), die wist mij te vertellen dat om als sport te worden toegelaten tot de NOC*NSF je minimaal drie jaar een bond moet hebben. Dit duurt dus nog 1,5 jaar, op zich lijkt mij dat geen probleem, want die tijd hebben wij wel nodig met alle voorbereidingen. Dit zou dan zeg maar januari 2009 de doelstelling zijn om toe te treden tot het NOC*NSF. Dit neemt niet weg dat we al voor die tijd de erkenning als sport kunnen bewerkstelligen. Ondanks deze tijd van 1,5 jaar wil ik toch binnenkort naar Papendal toe, Jaimy heeft een contact daar en als wij het even goed afstemmen kunnen wij de eerste stap naar Olympisch goud daar gaan zetten. Dan moet je natuurlijk wel kappen met (8h 10h) te pushen op een (7c 2s 5s) flop natuurlijk, want dan haal je de kwalificatie natuurlijk niet eens.

Dat is trouwens ook nog een punt, je moet je kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar hoe? Als je de stelregel hanteerd dat alleen amateurs mee mogen doen en geen pro's, waar leg je de grens? Playmoney? Lijkt me niet, maar de pro's mogen in andere sporten toch ook mee doen? Moeten wij maar even bekijken. Maar even terug op de kwalificatie... das een moeilijk punt. Per defenitie ben ik van mening dat de top 10 van het leaderboard van de Pokernewscup zich kwalificeert, maar ja het gaat om de sportieve gedachte dus ook spelers die niet mee doen moeten zich kwalificeren. Misschien een soort Avalanche idee als op Everest, een aantal kwalificatieronden dat uiteindelijk zal leiden tot een Grand Finale.

Daarnaast kunnen wij bij bepaalde prestaties een wildcard weggeven. Het winnen van de Sunday Million bijvoorbeeld, moet toch recht geven op een plaats bij de spelen. Of gaan wel alles via live toernooien doen? Diverse gewesten die het organiseren en een top 5 afvaardigen naar 'de landelijke'. Je zal in Groningen wonen, ik weet niet of je Nederlanders Online volgt, maar daar komen altijd wel aansprekende resultaten vandaan. Ik ga dan puur voor de sport verhuizen naar Zeeland (ja ik weet het: dit gaat erg ver, maar je moet er wat voor over hebben), ff headsup tegen Vanky en ik ben door!

Welke disciplines moeten wij allemaal gaan voeren? Ik zit te denken aan het atletiek model:

• Een freezeout

• Een rebuy toernooi

• Headsup toernooi

• Deepstacktoernooi (dat wordt de marathon)

• Limit

• Pot Limit Omaha

• H.O.R.S.E.

Met deze sportonderdelen hebben wij uiteraard ook direkt de zevenkamp voor elkaar. Jordy riep nog dat chinees pokeren erbij moet, maar dan kunnen wij de medaille beter direkt naar Vlekski toesturen. Wat een luckbox is dat zeg.

Maar goed, we dwalen af. Het Algemeen Dagblad... Ik heb je stuk gelezen waarom jij/wij/pokerspelers van mening zijn dat pokeren een sport is, denk niet dat wij het stuk openbaar moeten maken: die primeur is wat mij betreft aan het AD. Ik heb nagedacht over de vraag van het Christiaan Ruesink over de vraag of wij iets kunnen bedenken in combinatie met (ex)profvoetballers die de pokersport ook bedrijven. Ik dacht aan het volgende: we regelen een mooie televisietafel (of twee, Jordy heeft contacten naar ik begreep) en gaan een toernooi spelen met een aantal personen. Ik denk aan een lineup van Marcel, Noah, Jordy en Justin als profs, jij en ik als amateurs, Marciano Vink, Patrick Kluivert, Rob Wielaert, Purrel Fränkel als voetballers. Als deze voetballers deze brief lezen, danwel andere profvoetballers dan kunnen ze misschien ff mailen naar redwatch@pokernews.com. Daarnaast misschien een paar BN-ers en je hebt alle geledingen van de mensen die de sport nu al aktief beoefenen.

Rond dit toernooi kan het AD gesprekken voeren met de spelers en de Pokerbond, heb Jaimy en haar collega's al uitgenodigd, maar dat moet ik nog even kort sluiten met haar. Misschien krijgen wij het ook nog voorelkaar om een afvaardiging van het NOC*NSF te regelen om een toelichting te geven. Ik denk dat wij het Algemeen Dagblad zo'n breed mogelijk verhaal moeten bieden om er een topstuk van te maken. Een column van Hugo erbij (ik ga er vanuit dat hij meespeelt trouwens ) en ze mogen extra kranten gaan bijdrukken! Misschien (maar dat weet ik niet) is het zelfs leuk om alles op te nemen (tis niet voor niets een televisietafel) en het filmpje exclusief op de website van het Algemeen Dagblad en Pokernews te plaatsen. Dit zal wel wat geld kosten en ik weet niet of zij bereidt zijn om daar iets voor uit te geven, maar goed: we kunnen het proberen.

Gisteravond heb ik Marcel een tijdje gesproken over ons idee en wij hebben wat van gedachten gewisseld. Dit min of meer naar aanleiding wat ik met hem besprak tijdens de Meet & Greet in Club8. Hij is met een vergelijkbaar project bezig als wij, echter dan op mondiaal niveau, Michelle Lau helpt hem hierbij, ook niet de eerste de beste trouwens.... Misschien wel leuk als zij er ook bij kan zijn. In de loop van vandaag zou ik Marcel nog even terugbellen. Misschien zijn er nog forummembers met goede ideëen.

Ben benieuwd........ de bal rolt en das geen voetbal... tis een sneeuwbal die niet meer te stoppen is!

Groet,

Red

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen