Ingezonden Stuk!

Ingezonden Stuk! 0001

PokerNews deed een aantal maanden geleden een oproep om zelf een stuk over jullie poker ervaringen te schrijven. Velen gaven gehoor. Daarvoor onze oprechte dankbetuigingen! Maar daar willen we het niet bij laten. Vanaf deze week krijgt de schrijver wiens stuk op de site wordt gepubliceerd een speciaal aandenken. Onze eindredacteur zal wekelijks een selectie maken uit de ingezonden verhalen en 1 stuk publiceren. De schrijver wiens stuk op de site te lezen is ontvangt een speciale PokerNews Griffel!

Wegens overweldigend succes en de vele inzendingen plaatsen we voorlopig 2 stukken per week!

Remmert is vandaag aan de beurt! Veel plezier met zijn stuk, en tot de volgende keer!

Dinsdagochtend half 12 gaat de wekker, niet echt lekker geslapen. Ik hou het op zenuwen en het bier dat gisteravond op de voetbal zo rijkelijk vloeide na een glorieuze overwinning. Aangezien ik amateurvoetbal speel is de beloning maximaal een kratje na afloop, maar vandaag staat er iets anders op het spel. Een geldprijs van €14.700 lonkt voor de winnaar en misschien zijn de kaarten me na de vele homiegame suck-outs een keer gunstig gezind in een professionele live setting.

Een ontbijtje en een douche later is het alweer 13.00 uur en vertrek ik vanuit het altijd onrustige Oud-Beijerland naar mijn geliefde stad Rotterdam. De rit is normaal gesproken zo'n 25 minuten, maar ook in Rotterdam moet verbouwd worden en dus neem ik het zekere voor het onzekere. Snoop Dogg en Akon zorgen uiteindelijk voor een relaxte voorbereiding op wat beloofd een mooie middag te worden en om 13.45 arriveer ik ter plaatse. Een wandeling en een colaatje later is het alweer tijd voor de loting.

Seat 6, tafel 11. Het toernooi begint iets later en dus worden er wat grappige anekdotes uitgewisseld aan wat mij een redelijk relaxte tafel lijkt. Lijkt inderdaad, want in de eerste hand begint het feest. Blinds 10-20 MP raise naar 200. Hmm lekker zit je dan met je "flopjes kijken met lage paartjes en SC's tactiek". Ok dan maar over schakelen naar de tight modus. Doet het atijd goed tegen maniacs, weet ik uit eerdere ervaringen in homiegames en een paar eerder gespeelde live toernooien in het HC. De foldmodus dus en wachten op een mooie hand.

Die komt er ook na een paar mislukte pogingen om voor 20 of 40 een flop te zien (raise naar 2 á 300). A-Ko dus laat ik het raise feest zelf maar beginnen. Hoppa 160, want we hebben al een 2tal callers en het is aan deze tafel mode flink te raisen. Mijn rustig tight spelende buurman en een mevrouw die zegt alleen blackjack te spelen callen. De flop Q-6-9 is redelijk gunstig om een mooie c-bet van 260 los te laten. De BB snapt deze klassieke pokermove en besluit te folden. De mevrouw met het Aziatische uiterlijk duidelijk niet en ik hoor "call". Nou had ik haar al eerder een 5x BB raise met A-5o zien callen dus maar hopen dat de turn een A of K bracht. Niet dus een blank op de turn en ik check achter de blackjack mevrouw aan. De river brengt weer een blank maar geeft haar waarschijnlijk 21, want ze komt bettend uit met 400. Ok een hapje uit mijn stack maar nog steeds boven de 2.000 dus laten we hier maar wijselijk folden. De mevrouw vliegt er overigens 10 handen later uit door een reeds gecallde all-in te callen voor haar hele stack met Q-J (20).

Folden is ook het ding wat ik de komende 30 / 40 handen moet doen, omdat het spelen van K-4 en J-6 het niet gaat worden met elke hand een raise van minimaal 8x BB achter je kiezen. Dan vind ik op blindlevels van inmiddels 40/80 K-Qo op de Cut-off. We hebben 1 UTG limper, een beunhaas die net aan tafel zit en in zijn eerste hand 1.000 raiste. Ok ff kijken of de lolbroek UTG zijn azen of koningen zit te slowplayen. Raise naar 260, de blinds folden, de beunhaas callt. Waarschijnlijk niet dus, maar mijn c-bet wordt op de J hoge flop direct all-in geraised en aangezien ik niet denk dat mijn K-high goed is besluit ik mijn all-in nog even uit te stellen. Inmiddels is overigens ook Jordi Veenboer aangeschoven aan tafel en hij pakt een paar mooie potjes op na zich allereerst te hebben verbaasd over de bizarre pre-flop raises.

Maar we waren gebleven bij een stack van zo'n 1.000 punten en kaarten die maar niet kwamen. Links en rechts van me worden trips koningen en gehitte A-K geshowd en ik maar wachten. Dan na weer eens zo'n 30 handen jack shit te hebben gehad is daar mijn eerste PP van deze middag. Duckies!! De blinds zijn inmiddels 60-120 en dus schuif ik UTG+1 mijn chips naar het midden. Een instant call van de eerdere UTG beunhaas (wat zal die nou weer hebben?) De rest van de tafel fold en ok relaxed, zowaar een coinflip. De A-9 krijgt alleen een mooie 9 op de river en zo eindigt deze bloedeloze middag in een anonieme 98e plaats.

Nog wel ff het eten meegepakt en dat was goed te nassen en vervolgens huiswaarts gekeerd, de frustaties geuit in de $4.40 El o El op stars. Ok hier vallen de kaarten wel en word ik 2e van de 180. Waarom gvd vanmiddag niet!! We zullen het nooit weten. Tot slot de complimenten voor de updates van Pokernews, die door het thuisfront werden gevolgd.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen