Ingezonden Stuk!

Ingezonden Stuk! 0001

PokerNews deed een aantal maanden geleden een oproep om zelf een stuk over jullie poker ervaringen te schrijven. Velen gaven gehoor. Daarvoor onze oprechte dankbetuigingen! Maar daar willen we het niet bij laten. Vanaf deze week krijgt de schrijver wiens stuk op de site wordt gepubliceerd een speciaal aandenken. Onze eindredacteur zal wekelijks een selectie maken uit de ingezonden verhalen en 1 stuk publiceren. De schrijver wiens stuk op de site te lezen is ontvangt een speciale PokerNews Griffel!

magicmetmarc is vandaag aan de beurt! Veel plezier met zijn stuk, en tot de volgende keer!

Tring…………tring…………tring………..

Mensen, wat is dat voor een geluid…….

Rustig overeind komend, sla ik met de ene hand de hoorn van de haak waar ik hem met mijn andere hand opvang.

Niet geheel vriendelijk vraag ik me hardop af wie dit is. Gelijk aan de andere kant op zo een vrolijk melancholiek deuntje een of ander jong ding met blond haar en dikke rondingen (ja, dit kan je horen aan de stem), die speciaal voor dit baantje is aangenomen aangezien ze niks anders kan.

Goodmorning sir, this is your wakeup call. Would u like your breakfast upstairs or do you prefer it downstairs?

Uhm, yeah yeah, give me some eggs please with some bread and coffee.

Ok sir, it will be in your room in about 15 minutes. Have a nice day sir.

Zucht, terwijl ik opsta om mijn balkondeur open te doen bedenk ik me pas waar ik ben. De vip suite van Bellagio, de crème de la crème van de hotels in las Vegas.

Buiten op het balkon steek ik een peukie op en kijk zo de strip op naar alle mensen die al druk in de weer zijn. Onbewust lach ik al diezelfde mensen uit, druk in de weer om hun geld te gaan verdienen, niet wetend hoe je genoeg geld kan verdienen om niet meer te hoeven werken.

Wat een dom leven zeg, je staat op, brengt je kinderen weg, je gaat naar je werk, je komt thuis en gaat weer slapen. Wat heb ik het dan goed zeg. Als professioneel pokeraar heel de wereld over, slapen in de beste vijf sterren hotels. Elke dag uit eten en niemand waarover je druk hoeft te maken.

Ah, daar zal mijn ontbijt zijn. Lopend naar de deur pak ik alvast een paar dollar van het kastje om dat te geven aan die knakker die mijn eten komt brengen. Met een knipoog en een begrijpende blik geef ik hem die paar dollar zodat hij het wat beter heeft in zijn leventje als mannelijk serveerster. De beste man knikt vriendelijk en loopt weer weg.

Zo, ik heb in ieder geval mijn goede daad weer gedaan.

Terwijl ik aan mijn croissant zit, zit ik mezelf af te vragen wat we vandaag ook alweer gingen doen. Oh ja, de WPT is vandaag natuurlijk. Vandaar die wake-up call natuurlijk.

Gauw mijn eten dan maar opeten en snel de douche inspringen.

Opeens hoor ik achter me: is that breakfast?

Van schrik draai ik me om en zie ik een halfnaakte vrouw in mijn bed liggen die mij vragend met vier ogen zit aan te kijken.

Who the f*ck are u, vraag ik haar vol ongeloof. Ze antwoord dat ik haar zou hebben opgepikt aan de bar beneden. Aha, nu weet ik het wel weer. Nu weten jullie nog niet hoe ik eruit zie, maar geloof me dat ik zoiets niet zomaar kan oppikken. Dus loop ik naar het kastje met mijn geld en geef haar 1200 dollar en bedank haar voor de leuke nacht.

Verdorie, het is nu al bijna twaalf uur en over een uur begint dat toernooi.

Een half uur later sta ik fris en fruitig beneden bij de lobby, klaar om ff een limo te bestellen om naar dat toernooi te gaan.

Ahhhhh, wat een ambiance zeg, al die pokertafels op een rij, veel te warm en druk. Mensen die vriendelijk naar me zwaaien. Voel me weer echt thuis.

Als het goed was had ik eerst nog een interview samen met noah en marcel in pressruimte drie. Wat over online poker ging en wat wij er nu zouden van verwachten in de wpt.

Dat gedaan hebbende gauw naar mijn tafel waar de meeste al zitten, de meeste kijken op van hun fiches en beseffen dat ze een zware middag tegemoet gaan. Ja, klopt fellows, jullie zien het goed, magicmetmark zit hier….

Pfffff, hehe, middag zit erop.

Ben zoals verwacht zwaar chipleader en kick de ene na de andere wannabe kneus eruit met uiteraard allemaal tophanden die niet gekraakt werden. Zo wist ik zelfs phil helmuth op tilt te krijgen door elke keer dat hij raiste allin te reraisen……….hij werd dat op een gegeven moment zo zat dat hij callde met AJs waar ik op dat moment Aks liet zien. Geen hulp voor beiden en zo stuurde ik hem naar de rail.

Hoe laat is het nu? Tien uur, tijd genoeg dus om nog ff door te pokeren. Eerst maar ff mijn goede vriend doyle bellen om te vragen waar hij is.

Die is dus nu in "the big game" spelen. Tja, op zich wel zin in. Ik dus in de limo op wegnaar "the big game" waar het allemaal moet gaan gebeuren.

Daar aangekomen eerst nog even wat bijgepraat met mede pokeraars uit Nederland die hier op vakantie waren. Was erg gezellig en zo af en toe is dat best weer leuk om wat nederlands te ouwehoeren en over hoe het weer in Nederland is.

Over "the big game" zelf kan ik helaas niet teveel zeggen omdat het een soort van erecode is om dat voor je te houden. Maar omdat ik toch the main man ben, heb ik daar vanzelfsprekend schijt aan en zal ik 1 handje vertelllen.

Doyle raist naar 50k utg, ik zit in lp met AA, ik besluit gewoon te callen om mijn hand niet teveel te verraden. Flop is 10104 en doyle zet 32k, ik kijk ff moeilijk en besluit te callen. Turn is een 4 en doyle checked, ik bet 80k waarop doyle ff nadenkt en daarna allin pusht. Ik call omdat ik bijna zeker weet dat hij hier met een overpair speelt. River is een aas. Doyle laat 102 off zien voor een fullhouse tienen over vieren. En vol schaamte laat ik mijn AA zien aan doyle. Achteraf konden we er wel om lachen.

Nu weet ik ook waarom die 102 off de "doyle brunson" hand word genoemd.

Zoals verwacht werd dit een lange pokerdag en waren de pokergoden me goed gezind. Na een paar ton winst in "the big game" neem ik afscheid van al mijn "vrienden" aan de pokertafel en keer ik huiswaarts.

Het is inmiddels alweer zes uur in de ochtend terwijl ik in de limo zit aan een welverdiend glaasje champagne. Zon komt alweer bijna op als ik mijn kamer in de bellagio in loop.

Vermoeid trek ik alle kleren van mijn lijf en duik zo mijn bed in. Nog voordat mijn hoofd de kussen raakt zak ik in een diepe slaap.

Tring………..tring…………tring……….

Mensen, wat is dat voor een geluid…….

Rustig overeind komend, sla ik met de ene hand de hoorn van de haak waar ik hem met mijn andere hand opvang.

Mark, met je moeder. Kom je eruit, je moet naar IKEA om te werken. Ik zou je wakker bellen weet je nog??

Tja, soms is werkelijkheid toch iets anders als dat je hoopt. En kan je van die dingen alleen maar………….dromen…………

Comments

  • Broksky Broksky

    Lol woldere is in de archieven aan het duiken Drunk

  • DBLLpoker DBLLpoker

    WTF sicke bump.

  • [user58095] [user58095]

    Goed stukThumb Up

Lees 5 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen