Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

On the Button: JdK87

On the Button: JdK87 0001

In oktober vorig jaar bestond Pokernews een jaar en rond die tijd kwam ineens iemand op het forum die zo'n twintig tot dertig posts per dag maakte. Velen vroegen zich af wat voor snuiter dat was. Hij speelde microlimits, maar was niet te beroerd de mid-stake-spelers van repliek te voorzien in het strategie-forum voor gevorderden. Inmiddels heeft hij zo'n vijfduizend posts en trapt JdK87 de serie On The Button af.

Naam: JdK87

Woonplaats: Hoofddorp

Leeftijd: 20

Beroep: Student rechten en bedrijfswetenschappen

Waarom postte je zo veel in het begin?

Ik speelde al een hele tijd poker en wist al wel het één en ander voor ik me op Pokernews aanmeldde. Ik wil altijd beter worden en vind het ook leuk om anderen te helpen beter te worden. Eigenlijk vind ik het zelfs leuker om te zien hoe iemand die ik heb geholpen drie mensen stackt dan dat ik zelf een hand win.

Ik kreeg ook wel een lading shit over me heen in het begin, dat ik zo veel postte. Vooral dat ik de handen van hogere limieten ook analyseerde en daarop commentaar gaf, terwijl ik zelf microlimits speelde. Maar uiteindelijk kreeg ik wel waardering, omdat mijn analyses wel klopten.

Waar haalde je al die kennis dan vandaan?

Ik speel al vijf jaar poker. Nog van ver voor de hype, ja. Ik was vijftien toen een paar vrienden van mij het me leerden. Bovendien zouden zij vijfduizend playmoney-chips krijgen als ik me zou aanmelden op die site. Dat heb ik gedaan en ik vond het gelijk een tof spel. En zoals altijd als ik iets leuk vind, stort ik me er dan helemaal in.

Ik hoefde ook niet per se om geld te spelen. Daar ging het me niet om. Ik wilde beter zijn dan de rest. En in die tijd werd er op de playmoneytafels nog serieus gepokerd. Het niveau was daar toen beter dan nu op NL10.

Ik heb al mijn tactieken in die tijd zelf bedacht: er was niks anders. Zelf moeten verzinnen op wat voor manier ik chips van anderen kon winnen. En dat lukte aardig. Ik heb nog zo veel playmoneychips staan op PokerRoom...

En toch ben je uiteindelijk wel voor echt geld gaan spelen.

Ja, ik kreeg ergens vorig jaar ineens een flyer van Pokernews in de bus. Ze hadden een actie en ik kon $50 gratis krijgen op Party Poker. Daarmee ben ik gaan spelen. Op de microlimits, ja. Maar nog steeds gaat het me niet om het geld. Ik outplay liever iemand in een $5-pot dan dat ik preflop allin ga voor $50 en dan win. Het gaat me alleen om het spel. Zorgen dat ik door plays kan winnen. Dat je geld verdient is voor mij alleen een bewijs dat je goed bezig bent.

Wat wil je bereiken dan?

Mezelf met de besten meten. Nu heb ik zo'n 700$. Daarmee ga ik na mijn tentamens verder op NL25. Ook wil ik met mijn winsten wel wat vaker toernooien gaan doen. Ik heb me nooit verdiept in het spelen van toernooien, alleen maar cash gespeeld. En ik wil het ook leren. Het is toch mooi om eens een groot toernooi te winnen.

Als ik straks bijvoorbeeld 100$ win in een maand, wil ik met een kwart daarvan een toernooi spelen. Als bonus. Ik wil namelijk niet die $1-toernooitjes doen. Dat vind ik niet leuk. Ik wil plays kunnen maken, mensen een betere hand laten folden en dat is bij lage stakes niet mogelijk. Ik ga liever één $33-toernooi spelen dan vier $1-toernooitjes. Volgens mij leer ik daar veel meer van.

Maar eerst tentamens. Je speelt nu helemaal niet?

Ja, ik heb volgende maand vijf tentames, dus van pokeren komt niet veel. Ik speel nog wel wat freerolls, maar ja. Het is ook wel redelijk verslavend natuurlijk, haha.

Hoe veel poker je dan normaal gesproken?

Toen ik nog wel speelde, was het een á twee uurtjes per dag. 's Avonds. Meestal vind ik dan dat ik genoeg heb gespeeld. Ik ga geen drie uur achter een scherm naar kaarten zitten kijken. Meestal speelde ik één tafel tegelijk, omdat ik een nogal brakke computer had.

Anderhalve maand geleden heb ik wel een andere computer aangeschaft, nu speel ik er maximaal drie tegelijk. Dat is ook wel het meeste waarop ik kan letten. Ik wil namelijk graag op reads blijven spelen en plays maken. Als ik dan meer tafels open, lukt dat niet meer. Ik heb niet die denksnelheid. Ook heb ik verder niet een game-achtergrond, waardoor dat zou kunnen. En ABC-poker spelen wil ik niet.

Dat is de reden dat je zo veel railt op high stakes?

Ja, het interesseert me dat zij zo veel beter zijn dan anderen. Ik wil leren hoe dat moet. Als ik maar genoeg afkijk, leer ik dat misschien ook wel.

Ik heb door dat vele railen soms ook betere reads dan mensen die net nieuw zijn op een bepaald niveau. Ik zat een keer bij Grimstar mee te kijken op Pokerstars. Heel veel actie in een hand. Er werd zelfs ge-4bet. Er kwam een K37-flop en Grimstar pushte. Ik wist dat hij wel een set drieën of zevens moest hebben, maar die onbekende speler niet. Die callde met zijn azen. Grimstar showde pocket drieën. Dat mijn read klopte, daar kan ik van genieten. Dat is heerlijk.

On the Button: JdK87 101

Wil jij binnenkort ook een keer On The Button? Stuur dan een mail naar vanky@pokernews.com.

Comments

  • Bups76 Bups76

    inmiddels al baardgroei jdk?

  • Heinzel Heinzel

    dan zal ik je een tip geven, als je op je op het getal van je(of iemand anders) aantal posts klikt en dan in de url je eigen naam verandert naar die van jdk zie je al zijn posts en kan je zo naar een topic toe waar hij heeft gepost om hem een pm te suren

  • kroesio kroesio

    ja zocht linkje op deze manier

Lees 10 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen