RaSZi's Dagboek

RaSZi's Dagboek 0001

13 Mei 2007

Zoals gewoonlijk springen we om 6 uur ons bed weer uit. Het begint me een beetje te irriteren dat ik zo vroeg wakker word, want zo rust je nooit uit. Echter, hoe laat het ook is, na een geslaagde cash-sessie wakker worden is altijd fijn. Hoe kort ik ook speelde, ik speelde wel netjes. Je kan niet echt een toernooi-gevoel kweken in een uur, maar ik heb wel genoeg vertrouwen om het vandaag weer te proberen. Markus (LURPED online) belt me op, omdat hij ook wil spelen. Lisa wil nog wat dingen voor haar nieuwe huis halen, dus het komt wel goed uit als hij me op komt halen. Zodra hij aankomt zijn we het echt over iets oneens. Het dak van die bmw moet dicht. Alles leuk en aardig, en heel tof zo'n cabrio, maar ik ga niet door een woestijn rijden met 40 graden op je bak. Hij is het er wel mee eens en we gaan op weg naar de strip. We zijn een uur te vroeg in het Mirage dus spelen we wat cash. Na een paar troosteloze potjes en 35$ winst verder kunnen we aan de toernooi tafel aanschuiven.

Ik moet wel lachen als ik aan kom lopen; Nam Le, Allan Kessler, Jared Hamby en David Plastik. Rustig tafeltje dus. Er gebeurt niet zo heel veel aan tafel en ik speel vrij tight. Er zijn eigenlijk maar een paar interessante handen. Ik call in pot 1 David Plastik af met {a-Clubs}{q-Diamonds} op een board van {k-Spades}{j-Diamonds}{4-Diamonds}{3-Spades}{j-Clubs}. Hij laat {a-Diamonds}{10-Spades} zien en ik win de pot. Ik krijg een paar beledigingen naar me hoofd geslingerd. Zoals het woord 'eurofag' waar iedereen wel om kon lachen. Toen ik echter zei dat je aan zijn gedrag niet kon merken dat hij al 60 jaar pokerde, keek hij me heel boos aan. Hij verliest daarna zijn Azen en gaf weer commentaar op zijn tegenstander. Toen ik zei 'first time u lost AA?', keek hij of hij over tafel wilde klimmen en een hand later was het feest klaar voor meneer Plastik. Niet in de toernooiprijzen dit keer, wel mijn 'grootste-retard-van-de-dag-award'. Een tijdje later krijg ik mijn geld er goed in en word ik ge-2-outterd en is een niet heel interessant toernooi voorbij. Ik heb ook niet zo'n zin om het over de toernooien te hebben waar ik niks presteer. Grote sleutelhanden zijn leuk, maar voor de rest heeft het niet echt een doel. Jullie weten ook wel dat ik niet alleen succesverhalen schrijf.

Bellagio. Het is de eerste keer dat ik er ben deze reis, maar het is altijd een genot. In de pokerroom aangekomen zie ik een aantal bekende gezichten, maar ik ben op zoek naar Dave. Online gaat hij onder de naam Viffer, en dat is degene waar ik die 48-uur sessie gedraaid heb. Hij zit 25-50 NL te spelen, met zoals gewoonlijk een diepe stack, ditmaal 100,000$. Na even bijgepraat te hebben, besluiten we naar the Wynn te gaan. Ik had Dave van de actie verteld en hij wil een 50-100 game beginnen daar. Altijd leuk om mee te kijken, dus met zijn 'Let's cause some havoc over there', gaan we op pad. De valet jongen rijdt zijn Mercedes E55 AMG voor, als hij plots gebeld wordt. Als hij opneemt met 'yo gabe', weet ik dat hij Gabe Thaller aan de telefoon heeft. Gabe is een van de beste no limit hold 'em cash spelers op deze planeet. Er is om de zoveel tijd een 50-100 game in Venetian, maar op invitation only. Deze game willen ze op een wat vastere basis gaan spelen en ze besluiten weer bij elkaar te komen. Ik zie dit als een kans en ik vraag of ik mee kan kijken, puur om te leren. Dave zegt 'Sure, and if they don't like it I'll tell them to fuck off and die'. Dan ben ik wel benieuwd tegen wie hij dat soort taal wil uitslaan, maar daar kom ik snel genoeg achter.

In het Venetian lopen we door de pokerroom naar een privekamer, waar we als eerste binnenkomen. Daarna voegen Gabe Thaller, Jamie Gold, David Williams, Joey Bartholdi (winnaar 5-diamond 2006) Serb en 3 oudere spelers zich bij ons. Dave stelt me voor aan de rest en niemand vindt het een probleem als ik kijk. Ze hebben de afspraak om altijd minimaal drie uur lang 50-100 NL te spelen en dan pas te praten over blinds uppen. Er is vrij veel actie aan tafel en ik zie de meest zieke call downs en bluffs. Dit is zo enorm motiverend om ook op dit niveau te komen. Vooral Gabe Thaller en Viffer maken indruk op me, waar de rest vrij juicy is. Jamie Gold is echter wel een stuk beter dan waar ik hem krediet voor gaf. Zijn bluffs zijn moeilijk uit te pluizen en hij weet goed gebruik van zijn bluff-image te maken. Jamie Gold straddled naar 200, Serb limpt, David Williams maakt 1000, waarop een oude speler er 2500 van maakt. Viffer kijkt neer op twee koningen en maakt het 7000. Jamie Gold is allin. Dit is dus zo'n situatie waar je niet van wegkomt. Sowieso met een miljoen raises voor je. Viffer called en verlies een pot van een ton tegen de Azen van Gold. Later komt nog Huck Seed binnen en Allen Cunningham. Iedereen wacht op een plekje. Ik ben ondertussen vrij goeie vrienden met Huck en ik vertel hem over de actie in the Wynn. De football speler en de Zweed. Huck weet genoeg en we gaan op weg naar Wynn.

Ik ga zoals gebruiklijk met 3-4k zitten, en gelukkig in dezelde game als Aries en Lemont. Ze hebben allebei positie op me, maar dat vind ik niet zo erg. Na een lompe bluff die me 2000$ kostte, win ik dan toch een 8000$ pot vs Aries. Ik raise preflop naar 140 met {q-Clubs}{10-Diamonds}. Flop is {q-Spades}{10-Clubs}{5-Hearts}. Ik bet 280, Aries called. Turn is een {4-Hearts}. Ik bet 700 en aries gaat allin voor 3.2k meer. Hij zit me lachend aan te kijken en zegt ' I swear I don't have a pair I just wanna gamble with you'. Ik geloof hem altijd op zijn woord, afgezien van het feit dat ik hier nooit mijn leven fold vs hem, en ik call. Hij laat dan {9-Hearts}{6-Hearts} zien en de river is een {2-Diamonds}, yay. Heel veel kleine potjes later sta ik op 11.500 en vind ik het wel weer leuk geweest. Lisa is aan het verliezen en ze irriteert me mateloos. Dat is toch wel een nadeel van aan een tafel zitten. Ze reageert kattig en kort en veel meer komt er niet uit. Ik besluit dus sitting out te gaan en wat baco's te drinken met lui die er zaten te chillen. Rond een uur of 2 gaan we stilzwijgend naar huis. Ik had besloten om geen toernooi te spelen, maar zodra ik wakker word besluiten ik toch te gaan spelen.

Zondagochtend. Normaal is dat hier klaar gaan zitten voor de sundays, maar ik heb online even afgezworen. Toch maar naar de Mirage. Lisa zet me weer af en ik ga me inkopen. Wel een goed idee geweest, WANT IK SPEEL MORGEN DE FINAL TABLE. BOOYAH. Zodra jullie dit lezen word ik net wakker om naar the Mirage te gaan. We zijn nog met zijn 9en over in het 2.500$ event en de eerste prijs is 105,000$. De nummer 9 krijgt 4.500$ dus het is redelijk topzwaar. Mijn stack van 25k, bij 800-1600 blinds, laat wat ruimte over om te spelen. Ik moest een paar sterke handen folden aan het eind. Het hele toernooi ging voorspoedig en ik stond de eerste 4 uur lang in de top 10 van chips. Aan mijn eerste tafel zit als bekende speler alleen Joe Sebok rechts van me. Ik dubbel vrij snel met een set vs top two pair. Daar win ik AA vs KK en hit een nutflush. Ik run dus als jezus. Dit duurde echter niet eeuwig. Ik stond top 5 in chips toen Joe Sebok de small blind limpte. Ik heb {q-Hearts}{8-Clubs} en check behind. Flop is {j-Diamonds}{10-Hearts}{9-Spades} en hij bet 350 uit. Ik reraise naar 1000 en na een aantal raises rammen we onze berg erin. De pot is 27.000 en met een win zou ik op een totaal 40.000 chips komen, dik nummer 1. Helaas is de river een J en er gaan veel dingen door me heen. Tot nu toe had ik echt het idee dat dit het toernooi zou zijn. In een klap ben je uit het veld geslagen en sta je weer op 14.000. Ik verlies nog een aantal favorieten handen en zak terug naar 6000. Op dat moment komt Jeff Madsen zitten. Ik dubbel door hem heen als ik met trips tegen een flushdraw allin ga. Joe Sebok vliegt eruit en blijf pot na pot raisen en stealen. Ik raise mijn 99, flop quads, frontpush, en wordt gecalled door tienen. Hij zei dat de allin de enige reden voor de call was, wat aanduidt hoe relaxt die play is. Je moet goed begrijpen dat quads floppen en dan meteen 3x de pot allin stampen, een beetje onorthodox is. Dat dit werkte, geeft wel aan hoe goed ik in het toernooi zit.

De mensen vliegen er snel uit en ik kom aan een tafel waar ik alleen Kathy Liebert herken. Er zitten nog 28 man in en alleen de top 9 krijgt betaald. Ik krijg {10-Spades}{9-Diamonds} in mid-position en ik besluit te raisen. De speler direct achter mij called als enige en de flop komt {2-Hearts}{3-Hearts}{6-Diamonds}. Ik bet 2700 in een 3600 pot en hij called. Turn is nog een {3-Spades} en ik ga allin voor 10k. Hij denkt 10 minuten na en fold gelukkig. Voor de rest ben ik niet meer in allin situaties geweest, maar ik breid mijn stack uit naar 35-40k. Een serie handen die ik fold, laten mij echt met 25k achter over zodra de 10de man eruit vliegt. De folds waren goed want mijn tegenstanders showde elke keer een betere hand. Ik ben extreem zenuwachtig, op een goede manier, en ik heb enorm veel zin om te spelen. Ik ga het half uur aankijken om te bepalen wie mijn doelwitten worden. De meest tight-zwakke speler, zal zijn big blind hopelijk vaak vaarwel moeten zeggen. Als ik niks kan forceren met een paar steals wordt het veel positie pushen en dan hopen op een double. Wens me succes .

Overigens vroeg iemand op het forum, of ik de toernooi buy-ins van mijn winst aftrek. Ik heb een dag voor ik naar Vegas ging een aanbod gekregen voor een backing deal. De details zijn nu rond, vandaar dat ik het nu pas zeg. De backer in dit geval wilde niet dat ik de info erover zou bespreken, dus ik kan nu alleen zeggen dat al mijn toernooibuyins van de volgende 100 toernooien worden betaald. Mijn hele risico is er dus in één klap uit. Ik krijg al mijn WPT-events, WSOP-events en ook EPTS en dingen als Master Classics. Dit is ongeveer het beste wat me nu had kunnen gebeuren, en ik denk dat ik daarom lekker drukloos kan spelen in toernooien, maar ook in cash. Alle winst van cash, is nu pure winst en kan ik zelf houden. Het gaat dus extreem voorspoedig.

De final table begint om 2 uur 's middags Vegas tijd, wat overeen komt met 11 uur 's avonds in Nederland. Het is als het goed is te volgen op Cardplayer en ik zal zeker erover schrijven in het dagboek. Ik heb echt heel veel zin om die tafel aan te gaan stampen. Het is sowieso goed voor mijn vertrouwen dat ik in het derde toernooi een Final Table haal. Lig ik er vroeg uit, dan gaan we weer naar the Wynn om cash te spelen .

Laterssss

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen