RaSZi's Dagboek

RaSZi's Dagboek 0001

18 Mei 2007

Zaterdagen zijn de moeilijkste stukjes voor in het dagboek. Ik moet over drie dagen schrijven in plaats van twee. Het feit dat het een opgave is om zoveel te herinneren, zegt wel iets over hoe enerverend het leven hier is. Alles wat gebeurd is in extreme vorm; gokken, poker, rijkdom en de manier waarop mensen zich manifesteren. Het was woensdag tijd voor het laatste 'lage' buy-in toernooi. Ik voelde me extreem fit en ik ging eens iets anders proberen.

Waar ik normaal altijd vrij TAG speel in het begin van het toernooi, besloot ik nu zoveel mogelijk flops te spelen. Soms raisede ik preflop vanuit mid-position om slechts twee limpers te isoleren met handen als {9-Diamonds}{5-Diamonds}. Dit werkte perfect, en ik stond een uur later van 4000 op 8500 punten, zonder een river gezien te hebben. Nu zie je ook hoe belangrijk het is om je spel af te wisselen, want ik had al bij veel van de spelers aan tafel gezeten, maar dit keer wisten ze dus niet wat ze moesten verwachten. Ik schreef me pas tien minuten voor het begin in, dus ik werd vrij snel naar andere tafel verplaatst. Enige bekende gezicht was hier John 'The Razor' Pham. Het enige wat ik hiervan geleerd heb, is dat zoals zo veel blijkt TV-poker pro's heftig overschat worden. Ik wil echt niet arrogant overkomen door dit zo vaak te zeggen, dus hier een voorbeeldhand. Pham raised utg naar 250 bij 50-100 blinds. De button maakt het 800 en houdt nog 1000 over (!). Pham called en op een Q x x flop gaat alles erin. Pham showed Q9o vs AK. Dit preflop spel is wel zo enorm slecht. Je kan op geen enkele manier verantwoorden daar te callen. Ik denk dat utg raisen met Q9o meer een kwestie van stijl is, al ben ik er ook niet echt een fan van.

Ik was ondertussen erg tight gaan spelen en toen ik bluff maakte tegen 3 man, leek me dit niet verkeerd om mijn 4 hoog no draw te laten zien. Pham raised preflop en 4 mensen callen, ik call ook vanuit sb met {3-Diamonds}{4-Diamonds}. Flop is {a-Hearts}{9-Diamonds}{9-Spades}, ik check en Pham c-bet 1400 en krijgt 1 caller. Ik checkpush hier mijn 4 hoog voor 4000 meer. Vlak hiervoor folde ik boeren op een 982 flop. Iemand showde 88 voor een set, dus dat gaf wel vertrouwen, afgezien van het feit dat ik een derde van mijn stack kwijt was. Maar goed, ik checkpush dus en represent hier perfect een 9. Ze folden allebei en ik show, om later meer afbetaald te krijgen, aangezien ik tight speel. Showen doe je dus alleen voor taktische redenen, en niet om jezelf over je ballen te wrijven. John Pham wordt boos en we krijgen een vrij heftige discussie, tussen gerespecteerd live-pro en arrogant internet-jong. Toen ik hem vertelde dat mijn levensloop niet bepaald wordt door hoe vaak ik 21 heb gehit, was de discussie klaar en zette hij furieus zijn i-pod op. Normaal gesproken boeien dit soort dingen me weinig en zeg ik niet veel terug, maar hij liep te mekkeren als een klein kind, dus een beetje terug-needlen kan geen kwaad. Een aantal handen later raise ik met {j-Clubs}{10-Clubs} en krijg een caller. Flop is {8-Clubs}{7-Clubs}{4-Diamonds} en ik 3-bet iemand allin, die called en {q-Diamonds}{q-Spades} blijft goed. De pot was groot, en zoals zovaak is dit de key-hand midden in het toernooi. Als ik die pot win, heb ik een grote kans om final-table te halen. Maar dat was niet het geval, turn river waren birck brick. Dus op naar the Wynn.

Daar aangekomen word ik blij ontvangen door een kamer vol met regulars. Aan de ene kant wel leuk, maar voor de game niet goed. Ik ga dan ook zitten en irriteer me meteen al aan de nit-game. Potjes zijn superklein en mensen limp-folden bijna alles. Als ik vervolgens met {k-Clubs}{4-Clubs} vs {5-Diamonds}{5-Hearts} het schip in ga op {k-Hearts}{5-Spades}{4-Hearts}, ben ik het zat. Ik had preflop geraised, en hij wachtte op de flop twee minuten met callen. Het is een insta-turbo-slam-dunk-call dus ik reken het als een slowroll. Dingen als dat zitten vrij hoog bij mij, zoals alles wat met etiquette te maken heeft. Ik sta meteen op omdat ik me irriteer en ik zeg tegen Lisa 'Let's go Venetian'. Aris staat ook op en zegt ik ga mee. Ik bel Viffer of Aris mee kan spelen in de 50-100 game. Het is meer een soort van beleefdheids-belletje, want echte sharks zitten smachtend te wachten op dit soort actie. Ik loop met Aris mee naar de roullette, want 'hij heeft geld nodig'. Hij is de afgelopen week ongeveer 800,000$ up op roullette en ook deze keer laat het geluk hem niet in de steek. Hij zet 1000 op 1-12 en verdubbelt elk verlies. Bij een inzet van 20,000$ hit hij dan toch eindelijk een 5 en we kunnen met winst naar Venetian. De vaste namen waren aanwezig en dit keer schuift ook Antonio Esfandiari aan. Ook speelt Brandon dit keer, online bekend als Brandon78 op ps en wins_pot op ftp. De game is ziek als altijd en Aris verliest een 100,000$ pot tegen mijn vriend Viffer. Beetje moeilijk juichen als je ze allebei kent, maar dit is heel normaal , dus zeggen we gewoon helemaal niks!

Ik ga heel snel ff 5-10 spelen omdat de game er te goed uitziet. Ik win in tien minuten denk ik 3000 en ik kan weer opstaan. Niet om de win te pakken, niet om te hit en runnen, maar omdat Sammy Farha binnen komt. Hij daagt Brandon uit voor 300-600 PLO. Zodra hij twijfelend reageert, krijgt hij zelfs het aanbod om elke hand de button te krijgen. Toen Antonio ook nog eens schreeuwde dat hij over de eerste 100.000$ 30% zou kopen, was de deal gesloten. Toen Lisa dit kwam vertellen stond ik op om te gaan kijken. Haar interesseert dit soort dingen allerminst, maar ik houd wel van een goed potje ziek poker met het spel der vier kaarten. De actie is inderdaad heftig en de potten van 30-50k vliegen over tafel. Een uurtje later komt de eerste pot van 220,000$ boven tafel, winnaar; Brandon. Farha lacht zich een ongeluk, hij mist 21 outs, en gooit weer 100k op tafel. Hij vertelt Gabe Thaller van de pot en krijgt een ijskoud 'Who cares' te horen. Zo gaat hier, het is geen Sam Farha, of Antonio The Magician, het zijn gewoon collega's. Het was Antonio's eerste keer in die game, en er wordt geen rekening met hem gehouden. Toen hij weer ging bellen zei Gabe tegen hem;' what you gonna call again? And if you're not calling how about u play a hand u fucking nit. The only thing i do is see you fold. I don't give a fuck who you are, Magician. I know, how about you myseriously move some money in the pot. Don't forget it's my game kid, if you're bad for the game I can throw you out.' Antonio 'The Magician' Esfandiari: 'I know, sorry Gabe'. Gabe is een hele aardige vent, maar het ging gewoon ff te ver, het is zijn game, dus zegt hij er wat van. Ik doe ook altijd heel normaal als ik dit soort lui ontmoet, ten eerste omdat ik ze niet verafgod. Maar vooral ten tweede, omdat ik zeker weet dat ik dit soort games ook ga spelen. Als zij nog weten dat ik kwijlend hun hand stond te schudden, geeft hun dat een edge zodra ik voor het eerst met ze speel. Aris is klaar, Lex is moe. Aris zegt dat hij niet down naar bed kan en wil nog gaan gokken in the Wynn. Als het 'echt' grof wordt (20k is niet grof genoeg) wil hij liever alleen zijn dus wij gaan naar huis.

Donderdag, na Lost gekeken te hebben, komen we in the Wynn aan. Dit keer niet om te pokeren maar om met Aris en Arsenio uit eten te gaan, en dan bowlen. Arsenio heeft zo'n 23 huizen hier in Las Vegas en kent Lisa al jaren van Bellagio. Aris zijn briefje met 110,000$ winst van vannacht zien. Dan zie ik plots aan wat voor tafel ze zitten. Ultra-deepstacked 25-50 met 200$ straddle op button! Iedereen vanuit Venetian zit nu hier, en niemand ziet eruit alsof ze geslapen hebben. Viffer zit met 150.000$ aan tafel, maar zodra de action leeg is aan tafel, gaat iedereen naar huis. Aris besluit dus te gaan gokken, omdat hij niet down wil stoppen. Dit is waar alles de soep in draait. Aris staat erom bekend soms off-the-radar te gaan. Elke keer wanneer dit gebeurt zijn de verliezen aanzienlijk. Ik vind het echter asociaal om gewoon niet meer op te nemen, als je een uur later uit eten zou gaan. Daar ben ik net iets te Nederlands voor. Het kan me geen zak schelen dat hij een paar honderd miljoen heeft, ik heb mijn hele avond aangepast om te gaan bowlen. Ik heb dan ook amper geld bij me, dus poker kan niet. Ik besluit toch maar te gaan zitten en bluff mezelf van 1000 naar 3500. Dan komt Markus binnen en we spelen anderhalf uur lang Razz en Pinapple heads up, met de nodige handjes Chinees Poker. Het was puur voor de lol, dus we spelen 10-20 limit. Ik eindigde ook hier een paar honderd in de plus, maar vooral het plezier van andere spellen spelen houdt me op de been op zo'n dag. Lisa is kapot en wil naar huis, wanneer Markus me uitdaagt voor potjes pool. Voor de vroege vogels die mij op de pokernews dag meerdere malen hebben zien falen; ik speel een stuk beter dan ik toen deed . Ik win met 8-1 en win nog eens 140$! Ik run echt als een achterlijke. Hij zet me na een supergezellige avond weer thuis af en komt nog even mee naar binnen. Lisa en hij kennen elkaar ook erg goed, dus het is altijd wel gezellig. Het was toch ook wel weer eens leuk om een mannen avond te hebben met pool, bier en Vietnamese soep in een foute kroeg in China-town. Na wat NBC-heads up gekeken te hebben (Shout out aan Kristy Gazes, wat is de overtreffende trap van een terra-donk?) gaat hij ook naar huis en ik ga naar bed.

Ik werd vandaag niet echt fijn wakker. Ik voelde me brak en moe. Met het Main Event dat morgen (zaterdag) op het oog, niet echt een ideale situatie. Het wordt dus een dagje thuis. De actie is toch dood overal vandaag, en een dagje pokerloos kan geen kwaad. Ik kijk wat zooi op mijn laptop en lees een beetje bij in online pokerland. Ook lees ik gretig door in het fantasy-boek 'A song of ice and fire' door George R R Martin. Het is het meest pakkende en omvangrijke wat ik ooit heb gelezen, en Lord of the Rings steekt er schraal bij af. De serie is in ontwikkelijk dus er zijn nog maar vijf van de negen boeken af. HBO gaat ook hier een serie van maken trouwens! Rond vijf uur 's middags ben ik thuis zitten ook wel zat en we gaan nog ff winkelen in de forum-shops bij Cesar's Palace. Dingen kopen is een van de meest bevestigende dingen dat het goed gaat. Ik houd erg van winkelen en dan meestal in shopping-sprees. Vandaag heb ik een paar gucci-sportschoenen, nikes, armani-vest, armani zonnebril en voor lisa wat kleren gekocht en we zijn net dik tevreden thuis gekomen. Ik kan niet wachten tot morgen, Main Event van The Mirage Poker Showdown WPT. Yay, eindelijk. Ook zie ik Scott Fischman weer en gaan we waarschijnlijk Japans eten in Bellagio.

Ik hoop zover te komen dat ik een update thread kan maken over main event. Wish me luck .

Ciao

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen